Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Δικτάτορας ο Καποδίστριας κυρία Αγγελοπούλου;


Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 9 ΜΑΪΟΥ 2020


Δικτάτορας ο Καποδίστριας κυρία Αγγελοπούλου;



Πολύ έντονες πολιτικές, αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας αντιδράσεις προκάλεσε η αποδοχή της επικεφαλής της “Ελλάδας 2021” κ. Γιάννας Αγγελοπούλου, απόψεων μέλους της Επιτροπής καθηγητή Αριστείδη Χατζή που χαρακτήρισε τον Ιωάννη Καποδίστρια ως δικτάτορα!

Παρακάτω θα σας γνωρίσω την έντονη αντίδραση του πρώην Βουλευτή και Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος έγραψε:


«Δικτάτορας είναι εκείνος που καταλύει το δημοκρατικό πολίτευμα και όχι ο Καποδίστριας που έφτιαξε κράτος, θεσμούς και καθιέρωσε το δικαίωμα ψήφου για όλους και θεσμούς εκ του μηδενός! Τώρα που υπάρχει ακόμη χρόνος οφείλει να κατανοήσει η “Επιτροπή 2021” και δη η επικεφαλής της Γιάννα Αγγελοπούλου, ότι δεν νοούνται εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας χωρίς Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Καποδίστρια και χωρίς να εξαρθεί ο ρόλος της Εκκλησίας και της Ελληνορθόδοξης υπόστασης του Κράτους μας. Να βγάλει από το μυαλό της η Γιάννα κάθε σκέψη αποδόμησης και απομυθοποίησης της ιερότητας του απελευθερωτικού αγώνα του 2021.


Ήδη, μέχρι τώρα έχουν δοθεί πολλές αφορμές από την “Επιτροπή 2021” για δυσμενή σχόλια, καθώς μέλη της συχνά – πυκνά διατυπώνουν εθνομηδενιστικές απόψεις. Να τις κρατήσουν για τον εαυτό τους, γιατί δεν τους ζητήσαμε να συμμετάσχουν στην Επιτροπή για να ξαναγράψουν την ιστορία μας σύμφωνα με το κοσμοελιτίστικα γούστα τους. Τελευταίο ατόπημα είναι ο κατάπτυστος ισχυρισμός πως ο Καποδίστριας, ως πρώτος Κυβερνήτης, ήταν …”δικτάτορας”! Να ντρέπονται για την απρέπεια και την ασέβεια τους, Και να βρουν “λαγούμι” να κρυφτούν αν νομίζουν ότι μπορούν ξεδιάντροπα να υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Γιατί δικτάτορας είναι εκείνος που ανατρέπει πραξικοπηματικά μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση που καταργεί την Εθνοσυνέλευση – Βουλή, τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις εκλογές!

Βάζει γερά θεμέλια στο δημοκρατικό πολίτευμα, σε έναν τόπο που σπαρασσόταν από την φαγωμάρα των καπεταναίων της Επανάστασης και των κοτζαμπάσηδων. Συγκεκριμένα οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στις 30 Δεκεμβρίου 1828 το “Πανελλήνιον” (που είχε αντικαταστήσει την Γ΄ Εθνοσυνέλευση, η οποία με δική της απόφαση είχε αυτοδιαλυθεί) υπέβαλε στον Κυβερνήτη σχέδιο εκλογικού νόμου για ανάδειξη της Δ΄ Εθνοσυνέλευσης, το οποίο αφαιρούσε το δικαίωμα ψήφου από τους ακτήμονες και τους ετερόχθονες επειδή οι τάξεις αυτές θεωρούνταν φιλοκαποδιστριακές. 


Ο Καποδίστριας αντέδρασε και επέβαλε αλλαγές στη σύνθεση του “Πανελλήνιου” ώστε να ψηφιστεί ένας νέος πολύ δημοκρατικότερος αυτού που πρότεινε η αντιπολίτευση εκλογικός νόμος. Να ψηφίζουν δηλαδή, όλοι οι Έλληνες το γένος, χωρίς οικονομικές προϋποθέσεις, όπως ήθελαν οι “δημοκρατικοί” του αντίπαλοι. Οι εκλογές αποτέλεσαν πραγματικό θρίαμβο για τον Κυβερνήτη. Η παμψηφία των 236 πληρεξουσίων δεσμευόταν από τους εκλογείς να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρόταση του Καποδίστρια.

Τέλος, σε συνθήκες εξαιρετικά έκτακτες, το νεότευκτο Κράτος απέκτησε, χάρις στον Καποδίστρια, διοικητική δομή και προσωρινή πρωτεύουσα. Έως και νόμισμα έκοψε, τον φοίνικα.Πως, λοιπόν, λογίζεται δικτάτορας ένας ανιδιοτελής ευπατρίδης, που έβαλε τάξη στην αναρχία και προχώρησε σε σπουδαίες μεταρρυθμίσεις; Μόνο κομπλεξικοί και εθνομηδενιστές θα μπορούσαν να ψελλίσουν κάτι τέτοιο και δυστυχώς τέτοιους έχουν μαζέψει γύρω τους ο Κυρ. Μητσοτάκης και η Γιάννα Αγγελοπούλου, που αλλιώς την γνώρισα την δεκαετία του ’80 και αλλιώς την μετάλλαξε το λίφτιγκ της παγκοσμιοποίησης»!!

Κυβέρνηση και Ιερά Σύνοδος τα έβαλαν με τον Χριστό…



Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 η μηνιαία εφημερίδα για την Ορθοδοξία “Στύλος της Ορθοδοξίας”, στην οποία επί σειρά μηνών έχω την τιμή και την χαρά να φιλοξενείται και άρθρο μου!

Προλογίζοντας ο εκδότης της κ. Διονύσης Μακρής το φύλλο του Μαΐου, γράφει:

Η Ιερά Σύνοδος ανέθεσε το έργο της σωτηρίας των Χριστιανών στην κυβέρνηση και έχρισε Αρχιεπίσκοπο τον Μητσοτάκη και ο Μητσοτάκης έκλεισε τους Ιερούς Ναούς.

Απαγόρευσε στους Χριστιανούς να γιορτάσουν το Πάσχα.

Ποινικοποίησε τη Θεία Κοινωνία προτρέποντας επισήμως τους πιστούς να μην κοινωνούν.

Άσκησε ποινικές διώξεις σε Μητροπολίτες και ιερείς που αντέδρασαν.

Άφησε τους Μουσουλμάνους να γιορτάσουν ελεύθερα με ανοικτά μεγάφωνα το Ραμαζάνι.

Μετακίνησε εν μέσω καραντίνας τους λαθρομετανάστες στην ενδοχώρα.

Προώθησε νομοσχέδιο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και στα νήπια.

Οδηγεί τον ελληνικό λαό μεθοδευμένα κατ’ επιταγή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Νέας Τάξης στο σφράγισμα.

Εφάρμοσε επιλεκτικά τα μέτρα βάζοντας πρόστιμα σε απλούς πολίτες και αφήνοντας στην κρίση του λαού οπαδούς του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν συγκέντρωση στο Σύνταγμα»!

Λέει ψέματα;;

Σόου Μηταράκη με την μεταφορά παράνομων μεταναστών…


Φωνάζαμε κάποιοι, πως ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στο χρονικό διάστημα που ο ελληνικός λαός ήταν κλεισμένος στα σπίτια του εν μέσω της πανδημίας, μετέφερε στα “μαύρα σκοτάδια” παράνομους μετανάστες από τα νησιά μας στην ενδοχώρα και τα Συστημικά Μέσα μας λοιδορούσαν. Φωνάζαμε, πως ο κ. Υπουργός μετέφερε τους παράνομους μετανάστες χωρίς την έγκριση των Τοπικών Αρχόντων και σε πολλές περιπτώσεις ούτε ενημέρωση δεν υπήρχε για να πιαστούν στον ύπνο οι κάτοικοι των περιοχών που θα “φιλοξενούσαν” ακουσίως τους παράνομους μετανάστες! Φωνάζαμε, πως ο κ. Μηταράκης δεν τηρούσε τις κυβερνητικές αποφάσεις για την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων αποφυγής της εξάπλωσης της πανδημίας.

Όμως δικαιωθήκαμε εμείς κι όχι οι Συστημικοί δημοσιογράφοι και τα Συστημικά Μέσα όπου εργάζονται και μπούκωσαν από τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης με 20 εκατομμύρια ευρώ (11+9)!

Αδιάψευστος μάρτυς το ίδιο το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στον πίνακα που πρόσφατα δημοσίευσε και αναφέρει ότι στο πρώτο τετράμηνο του 2020 μετακινήθηκαν από τα νησιά στην ενδοχώρα ήταν 11.825! Από τα ΚΥΤ Κω, Λέσβου, Σάμου, Χίου και Λέρου!

Αδιάψευστος μάρτυς οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας των πρόσφατων αντιδράσεων των κατοίκων από τις Μουριές του Κιλκίς, σε περιοχή της Κατερίνης και αλλού για την κυβερνητική “εγκατάσταση” παράνομων μεταναστών κοντά στα σπίτια τους!

Αδιάψευστος μάρτυς οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, της μεταγωγής παράνομων μεταναστών με πούλμαν, χωρίς να τηρούνται στο ελάχιστο τα μέτρα υγειονομικής προστασίας του λαού για την μη εξάπλωση του κορονοϊού!

Τελικά ο κ. Νότης Μηταράκης είναι ένας από τους πολλούς αδύναμους κρίκους της κυβέρνησης της ΝΔ!!

Υπό τεκμηρίωση της πληροφορίας…

Έρχεται σύντομα (;;;) σε αντικατάσταση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, έμπειρη διπλωμάτης (γυναίκα) με πολύ καλή διάθεση προς την Ελλάδα;;
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου