Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί η γνωστή τρόικα της ΛΥΔΙΑΣ αποφάσισε να μην συμπαραταχθεί με τα 180 Χριστιανικά Σωματεία της Πατρίδας μας ενόψει των Χριστουγέννων;

 

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Δυναμικό «παρών» έδωσαν- και μπράβο τους- 180 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Πατρίδας μας, διατρανώνοντας την απαίτηση ν’ ανοίξουν οι Εκκλησίες τώρα τα Χριστούγεννα και να μην περάσουμε πάλι μαύρες μέρες όπως την Μεγάλη Εβδομάδα.

Με ένα καλαίσθητο, προσεκτικό  και πλούσιο μηνυμάτων βίντεο ανέδειξαν την κυβερνητική εμμονή για αστυνομοκρατία και στις απαγορεύσεις  στους Ιερούς Ναούς της χώρας μας,σε αντίθεση με πληθώρα άλλων  χωρών όπου τα θρησκευτικά καθήκοντα των πολιτών είναι ελεύθερα, με την δέσμευση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Εκεί που η επίσημη Εκκλησία σιωπά, φοβάται και άκριτα συμμορφώνεται, οι πιστοί δείχνουν τον δρόμο στους Ιεράρχες για σεβασμό των συνταγματικών τους ελευθεριών, όπως στα λοιπά ευρωπαϊκά κράτη αλλά και στην Αμερική.

Δυσάρεστη έκπληξη ωστόσο, προκαλεί η απουσία από την προσπάθεια  των Ορθοδόξων Σωματείων της Αδελφότητας η συμμετοχή της ΛΥΔΙΑΣ!Από το δελτίο τύπου που εξέδωσαν τα 180 Σωματεία που πρωταγωνιστούν σε αυτή την προσπάθεια προκύπτει ότι η επίσημη ΛΥΔΙΑ λάμπει δια της απουσίας της.Γιατί η ανεπίσημη ΛΥΔΙΑ με τις διωκόμενες  αδελφές εκεί στο ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ, συμμετέχουν στην κινητοποίηση με τις πενιχρές τους δυνάμεις γιατί έτσι γαλουχήθηκαν κοντά στον Γέροντα: με Χριστό και Ελλάδα.

Γιατί για άλλη μια φορά η ΛΥΔΙΑ- με τη γνωστή ιστορία που κουβαλά από τα χρόνια του Γέροντος Θεοφίλου- αποστασιοποιείται από τις κοινές δράσεις των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων; Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα;Δεν ανήκουν στην ορθόδοξη Ελλάδα;

Μήπως ο «πνευματικός προϊστάμενός αυτής ο περιβόητος Αρχιμ. Νικάνωρ και οι συν αυτώ Αναστασία Πεχλιβάνη και Μαρία Κράλλη που κινούν τα νήματα της Αδελφότητας, χωρίς να λογαριάζουν τις άλλες αδελφές, έχουν άλλες προτεραιότητες; (Οι παροικούντες εν Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι μία εκ των ανωτέρω «αδελφών» εν μέσω πανδημίας επισκέφτηκε το σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας για ευνόητους λόγους και σκοπούς. Αλλά θα μείνουν με αυτή τη χαρά).

Δεν έχουν τον χρόνο να αφουγκραστούν την αγωνία του πιστού λαού και να διαθέσουν τα μέσα που τους χάρισε ο Θεός, όπως έκανε ο μακαριστός Γέρων  Θεόφιλος, στην υπηρεσία του αυτού του υπό θρησκευτικό διωγμό λαού;

Και,αλήθεια, πριν αποφασίσει η γνωστή τρόικα  να αρνηθεί  τη συμμετοχή της ΛΥΔΙΑΣ σε αυτό τον ξεσηκωμό,  το έθεσαν μήπως στον πνευματικό τους προϊστάμενο Σεβ. Σερρών κ. Θεολόγο; Είχαν  και τη δική του συγκατάθεση στο να μην συμμετάσχουν σε αυτή την πανελλήνια πανστρατιά που υπάρχει για να μην ζήσουμε Χριστούγεννα με κλειστές Εκκλησίες; Να βγουν και να μας το πουν!

Ευκαιρίας δοθείσης να θυμίσουμε  την εξίσου αλγεινή εικόνα της απουσίας της ΛΥΔΙΑΣ από τις δυναμικές κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό. Δεν τους ενδιέφερε και δεν συμμετείχαν μολονότι είναι μια Αδελφότητα που αναπτύχθηκε μέσα στην καρδιά της Μακεδονίας. Και ναι μεν το λένε και το διαφημίζουν αλλά από τις πράξεις τους αποδεικνύεται ότι δεν το εννοούν!

Και όλα αυτά από μια άλλοτε ισχυρά και κραταιά Αδελφότητα που διαχειρίζεται τηλεόραση,( που ούτε η  Εκκλησία της Ελλάδος δεν διαθεπτει μια τέτοια φωνή),ραδιόφωνο και τυπογραφείο, μέσω τον οποίων όχι μόνο θα μπορούσε να βρει χώρο και τρόπο  έκφρασης η αντίδραση και η αγανάκτηση  των πιστών, αλλά αυτή ήταν και η μεγάλη παρακαταθήκη του μακαριστού Γέροντος προς τις Αδελφές που τον πλαισίωναν με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Πλην όμως ο …πνευματικός που ανέλαβε με το έτσι θέλω τα ηνία της Αδελφότητας  και έγινε… Γέροντας,  μαζί με τα δύο θηλυκού γένους εξαπτέρυγα,κάνει ότι θέλει εκείνος βάζοντας μια τεράστια ταφόπετρα πάνω σε ό,τι θυμίζει Θεόφιλο και προβάλλοντας ακολουθίες, λειτουργίες και οδοιπορικά που πρωταγωνιστεί ο ίδιος!

Αλλά ο Θεός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτό το ανοσιούργημα που ουδεμία σχέση έχει με το παρελθόν της Αδελφότητας. Το άδικον ουκ ευλογείται!Ο Θεός θα  δώσει  τη λύση και θα αποκαλύψει τη συμμορία  και το έργο της!

Ολίγη υπομονή και πολύ προσευχή!

Πηγή:https://www.exapsalmos.gr/

«Πᾶνος»

11 σχόλια:

  1. Κρίμα για την αδελφότητα, αλλά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Η Λυδία δυστυχώς έχει συμπαραταχθεί στο πλευρό των οικουμενιστων και τους προβάλλει από το 4ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΑΓΑΜΟΣ ΣΤΟ 4Ε ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΣΕ 15-ΧΡΟΝΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δὲν γνωρίζουμε γιὰ ποιὸ πρᾶγμα μιλᾶς ἀδελφέ.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΣ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ 4Ε, TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΕΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ
      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΕΙΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

      https://tv4e.gr/index.php/tileoptiko-programa1#dey-7-12

      Διαγραφή
    3. Ποῦ εἶναι τὸ μεμπτὸ ἀδελφέ μου;
      Ἐπειδὴ εἶναι μοναχὸς, τὸ θεωρεῖς πρόβλημα;
      Μπορεῖς νὰ γίνεις πιὸ σαφής;

      Διαγραφή
    4. Σωστή η απάντηση 7:01 μμ

      Διαγραφή
  3. OYTE EΞΟΜΟΛΟΓΗΣΙΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ! ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΓΓΑΜΟ ΚΛΗΡΙΚΟ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὶ εἶναι αὐτὰ ποὺ μᾶς λὲς ἄνθρωπέ μου;
      Τοὺς ἔβαλες ὅλους στὸ ἴδιο καζάνι. Καὶ ποιὸς σοῦ εἶπε ὅτι οἱ ἔγγαμοι δὲν ἔχουν κάνει σκάνδαλα;

      Μὲ λίγα λόγια μᾶς λὲς οἱ ἱερομόναχοι δὲν πρέπει νὰ πλησιάσουν ξανὰ κοπέλα γιὰ ὁποιοδήποτε λόγο.

      Ἀγαπητὲ, μᾶλλον κάποιο πρόβλημα ἔχεις ἐσὺ μὲ τοὺς ἄγαμους κληρικοὺς.

      Ὅσο γιὰ τὰ τόσα σκάνδαλα ποὺ λὲς, ζήτημα εἶναι νὰ θυμᾶσαι καὶ κανένα καὶ τέλος πάντων, ἄν εἶναι δυνατὸν γιὰ κάθε σκάνδαλο ἤ παράπτωμα ποὺ μπορεῖ νὰ συμβαίνει σὲ ὁποιονδήποτε τομέα, νὰ σταματᾶ ἡ δραστηριότητά του.

      Διαγραφή
    2. Σωστή η απάντηση του Πάνου που υπερασπίζεται τον άγαμο κλήρο.

      Διαγραφή
  4. ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ Η ΜΙΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ. Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΤΑΙ Κ.Τ.Λ.
    ΘΕΛΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ! Ο ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΕΧΩΜΕ ΠΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΜΑΤΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ,
    .....ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΥΠΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ Η ΠΟΛΥ ΘΕΩΡΙΑ ΘΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΤΟ ΝΕΡΟ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀγαπητὲ ἄστο, θέλει πολὺ συζήτηση αὐτὸ.
      Πάντως δὲν χρειάζονται νὰ ἔχεις μάτια ἀγγέλου γιὰ νὰ εἶσαι ἐγκρατὴς καὶ νὰ σἐβεσαι τὴν εἰκόνα τοῦ Θεοῦ καὶ ἡ γενικοποίηση ποὺ κάνεις, σὲ διαβεβαιῶ εἶναι λάθος καὶ πειρασμική.

      Ὅσο γιὰ τὸν ἀόρατο πόλεμο τοῦ ἁγίου Νικοδήμου, νὰ ἔχεις ὑπ᾿ ὄψιν, πὼς δὲν ἑρμηνεύεται τόσο εὔκολα ὅσο νομίζεις, δὲν εἶναι βιβλίο γιὰ ἁπλὴ ἀνάγνωση.

      Καλὸ εἶναι νὰ ἀνεθεωρήσης αὐτὴ τὴν σαρωτικὴ ἄποψη ποὺ ἔχεις γιὰ τοὺς ἄγαμους κληρικοὺς καὶ μοναχοὺς, γιατὶ κάνεις μεγάλη ζημιὰ πρῶτα στὴν δική σου ψυχὴ καὶ κατόπιν σὲ πολλοὺς ἄλλους ἀναγνῶστες ποὺ δὲν γνωρίζουν πολλὰ καὶ μπορεῖ νὰ υἱοθετήσουν μία τέτοια ἄποψη.

      Διαγραφή