Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Κι έλεγα τι μου θυμίζει… τι μου θυμίζει…

 

Εχουν περάσει λίγες ημέρες από τη στιγμή που ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τη μετονομασία του Ομίλου Facebook σε Ομιλο Meta. Από την πρώτη στιγμή που το είδα εκείνο το σήμα, προσπαθούσα να θυμηθώ πού το είχα ξαναδεί. Μέχρι που χθες, το θυμήθηκα!

Οχι! Δεν πρόκειται για το σύμβολο του «απείρου» όπως ισχυρίζονται πολλοί! Αντίθετα, πρόκειται για ένα ειδεχθές σύμβολο, το οποίο το συναντάμε σε αρκετούς διαφορετικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι έχουν μία βασική αρχική έννοια, αλλά έχουν και επί μέρους λεπτομέρειες που κάνουν το καθ’ ένα να ξεχωρίζει.

Πρόκειται για το γνωστό σύμβολο του «ουροβόρου όφεως»:


 
Οι περισσότεροι το γνωρίζουν με την κλασσική του μορφή:


 
Ωστόσο, μπορούμε να το συναντήσουμε και σε άλλα σχέδια:


 

Στην περίπτωση του Meta ωστόσο, βλέπουμε την προσομοίωση του Ουροβόρου που σχηματίζει το «άπειρο».

Ο Ουροβόρος Οφις, κατά μια έννοια συμβολίζει την αιωνιότητα. Την αέναη διαδρομή του θανάτου, της γέννησης και της ζωής. Σε πολλούς πολιτισμούς, το συναντάμε ως σύμβολο κοσμικής αρμονίας. Στην αρχαία Αίγυπτο, το συναντάμε κι ως συμβολισμό για την πλημμύρα του Νείλου, που συνέβαινε σε εποχιακούς κύκλους.

Στη Σκανδιναβία, τον συναντάμε ως το μεγάλο φίδι, Jörmungandr, το οποίο περικυκλώνει τη γη και δαγκώνει την ουρά του. Στον ινδουισμό ο Ουροβόρος Οφις βοηθά στη στήριξη της Γης. Στους Αλχημιστές χρησιμοποιήθηκε προκειμένου ν’ αναπαραστήσουν το στοιχείο Ερμής, που πιστεύεται ότι διαπερνά και ενώνει όλη την ύλη. Ένα σχέδιο του ουροβόρου βρίσκεται σε ένα από τα παλαιότερα αλχημικά κείμενα, τη Χρυσοποιία της Κλεοπάτρας , από τον 3ο αιώνα μ.Χ. Και οι συμβολισμοί του Οφεως συνεχίζονται… 

Στην κεντρική εκκλησία της Βαϊμάρης, υπάρχει μια ταφόπλακα διακοσμημένη με ένα φίδι.
που σχηματίζει έναν κύκλο δαγκώνοντας την ουρά του. Μέσα στον κύκλο βλέπουμε τα ελληνικά γράμματα Άλφα και Ωμέγα που περιβάλλονται από τις λέξεις «LICHT LIEBE LEBEN» (φως, αγάπη, ζωή).

Το Άλφα και το Ωμέγα συμβολίζουν την Αρχή και το Τέλος, άρα το σύνολο του χρόνου.
Πάνω, εκεί που συναντιούνται η ουρά και το κεφάλι του φιδιού, υπάρχει ένας ήλιος που ακτινοβολεί. Πρόκειται για τον τάφο του Johann Gottfried Herder που υπηρέτησε ως ιερέας σε αυτήν την εκκλησία και δημιούργησε μαζί με τον Wieland, τον Goethe και τον Schiller το «Weimarer Klassik», τη χρυσή εποχή της γερμανικής λογοτεχνίας.

 Ο Ουροβόρος που βρέθηκε στον τάφο του Τουταγχαμών.
 
 Ο Ουροβόρος ως δράκος, σχέδιο του Θεόδωρου Πελεκάνου στην
απομαγνητοφώνηση αλχημιστικής πραγματείας από το 1478

Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Ουροβόρος έχει μπει στα σύμβολα των Illuminati και του τεκτονισμού, συμβολίζοντας τη ζωογόνο δύναμη της αιωνιότητας η οποία αναστατώνει τον κόσμο. Η θέση του κόσμου είναι στη ζωή.
αφού η αιώνια ζωή τον περιφράσσει [circumvallatus] και, κατά κάποιον τρόπο, τον συγκρατεί [constrictus], ο κόσμος δεν θα σταματήσει ποτέ
ούτε θα καταστραφεί. Ολα αυτά όμως, υπό την κυριαρχία των Illuminati, ή αν θέλετε, υπό την κυριαρχία – επίβλεψη της Νέας Τάξεως Πραγμάτων (Novus Ordo Seclorum).

Τα circumvallatus και constrictus είναι σαφείς υπαινιγμοί για το ουροβορικό σύμβολο, το οποίο
αποδίδεται εδώ στην έννοια της αιώνιας ζωής (sempiternitas vivendi). Ο κόσμος νοείται ως ένα έμψυχο ον: «Διότι αν ο κόσμος ήταν και είναι και θα είναι ένα ζωντανό
πράγμα που ζει για πάντα, τίποτα στον κόσμο δεν είναι θνητό» .

Στον κόσμο που περιβάλλεται από αιώνια ζωή και είναι γεμάτος από αυτήν -αφού όλα είναι ένα- ο θάνατος δεν έχει θέση. Εδώ, η αιωνιότητα εξισώνεται με την «κοσμική ζωή», η οποία είναι
ταυτόχρονα εγγύηση για την αθανασία όλων των έμβιων όντων σε ένα υπαρξιακό επίπεδο. Για την ενότητα των πάντων, ωστόσο, και την απεραντοσύνη της κοσμικής
ζωής, από την οποία απορρέει αυτή η έννοια της αθανασίας, ο Ουροβόρος είναι ένα σύμβολο το οποίο, σε υπαρξιακό επίπεδο, αποκτά το χαρακτήρα ενός συμβόλου σωτηρίας. (Jan Assmann, The Ancient Egyptian Myth of the Journey of the Sun)

Ωραία! Και πού είναι το κακό, θα ρωτήσει κάποιος.

Αν αναλογιστούμε τις θέσεις της «ελίτ» η οποία αποζητά τη μείωση του πληθυσμού και που έχει βάλει πλώρη για το γνωστό μας «Great Reset», το οποίο με τη σειρά του περνάει μέσα από την Agenda 2030 και την Agenda 2060 βάσει των οποίων ο κόσμος θα χωριστεί σε «ελίτ» και δούλους, γίνεται κατανοητό ότι αυτή η αέναη αναγέννηση έχει να κάνει με την επιβίωση της ελίτ εις βάρος της ανθρωπότητας.

Για να επιτευχθεί αυτό, δεν απαιτείται μόνο η «τέταρτη βιομηχανική επανάσταση» που ευαγγελίζεται το «Great Reset» του Klaus Schwab, αλλά και μία διαδικασία ελέγχου της μάζας. Και τι πιο πρόσφορο από το εξαρτησιογόνο κοινωνικό δίκτυο που ονομάζεται Facebook;

Εάν έχετε προσέξει, η «ελίτ» δεν ασχολείται καν με το Facebook. Αντίθετα, όσοι από την «ελίτ» έχουν λογαριασμό σε κοινωνικά δίκτυα, έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στο Twitter. Αυτό γίνεται διότι το Facebook έχει δημιουργηθεί προκειμένου να ελέγχει τη μάζα. Για να το πετύχει, έχει χρησιμοποιήσει μία σειρά μικροεφαρμογών με παιχνίδια και έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον πλαστής οικειότητας, που κάνει τους χρήστες του να μένουν για πολλές ώρες ενεργοί. Το κομμάτι της πλαστής οικειότητας, έχει χρησιμοποιηθεί και στο Instagram, όπου ανθεί το νέο «φρούτο» που λέγεται «influencers». Εκείνοι δηλαδή που επηρεάζουν την κοινή γνώμη. 

                      Στην πραγματικότητα, το έμβλημα του Ομίλου Meta, είναι κάπως έτσι…

Η λέξη «Meta», η οποία προέρχεται από την ελληνική «μετά», χρησιμοποιείται ως πρώτο συνθετικό των λέξεων «metahuman» (μετάνθρωπος) και «metaera» (μετά-εποχή) για να δείξει ότι η ανθρωπότητα περνάει σε μία νέα κατάσταση, όπως αυτή επιβάλλεται από το «Great Reset». Σε αυτήν τη νέα κατάσταση, τον πρώτο λόγο έχει η «metatechnology» (μετατεχνολογία) η οποία αναλαμβάνει να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε αυτήν, μέσω της αποξένωσης των ανθρώπων.

Η δε αποξένωση των ανθρώπων, είναι εκείνη που κάνει τον άνθρωπο ευάλωτο. Η μη συναναστροφή του με άλλους ανθρώπους εκ του σύνεγγυς, προκαλεί φόβο, ανασφάλεια, άγχος και κατάθλιψη. Εναν συνδυασμό που εύκολα μπορεί να μετατρέψει την ανθρωπότητα σε μια χειραγωγίσιμη μάζα. Απλώς αναλογιστείτε τη νέα τεχνολογία που υπερηφανεύεται ο Zuckerberg ότι φέρνει ο Ομιλος Meta.

Αυτός προφανώς είναι ο στόχος. Κι ο στόχος μπορεί να γίνει πραγματικότητα μέσα από μία διαδικασία τρόμου. Αν αναζητάτε το ποια είναι αυτή η διαδικασία, δεν έχετε να πάτε μακρυά. Μια «πανδημία» είναι το τέλειο σενάριο…

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου