Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

"Βόμβα" από τους Αγίους Τόπους: Επετράπη σε καθολικούς ιερείς να κοινωνούν Ορθόδοξους - Ισχύει και στην Κύπρο

 

"Βόμβα" στα δογματικά θεμέλια της πίστης μας από την αποκάλυψη που προβαίνει το πρακτορείο  Fides...

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι Ρ/Καθολικοί (σ.σ. παπικοί) κληρικοί των Αγίων Τόπων μπορούν να κοινωνούν Χριστιανούς της Ορθόδοξης και άλλων Ανατολικών Εκκλησιών! 

Αυτή η διάταξη περιέχεται στο έγγραφο «Οικουμενικές Ποιμαντικές Οδηγίες» που εκδόθηκε στα αραβικά από τη Συνέλευση των Καθολικών (σ.σ. παπικών) Επισκόπων των Αγίων Τόπων. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ρ/καθολικοί (σ.σ. παπικοί) ιερείς μπορούν επίσης να διδάξουν στους πιστούς της Ορθόδοξης και της Ανατολικής Εκκλησίας τα μυστήρια της Εξομολόγησης και του Αγίου Ευχελαίου

Ο κανόνας ισχύει στην επικράτεια των Αγίων Τόπων (Ισραήλ, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Κύπρος) σε καθολικές(σ.σ. παπικές) εκκλησίες λατινικών, μαρωνιτικών, μελκιτικών, χαλδαϊκών, συριακών, αρμενικών και κοπτικών τελετών, εξηγεί το πρακτορείο Fides .

Χριστιανοί διαφορετικών παραδόσεων και δικαιοδοσιών ζούσαν πάντα δίπλα-δίπλα στους Αγίους Τόπους, αλλά ιστορικά αυτή η ποικιλομορφία χρησιμοποιήθηκε ως «εργαλείο διαίρεσης» και διαχωρισμού διαφορετικών κοινοτήτων, αναφέρει το έγγραφο. Η οικουμενική πορεία που υιοθετήθηκε στη Β' Βατικάνεια Σύνοδο και η δεινή κατάσταση στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες δεκαετίες άλλαξαν ριζικά την κατάσταση και σήμερα οι Χριστιανοί των Αγίων Τόπων αναγνωρίζουν «μια κοινή κλήση να ομολογούν την πίστη τους στον Χριστό». Οι μικτοί γάμοι Χριστιανών από διαφορετικές Εκκλησίες είναι πολύ συνηθισμένοι. Πολλοί «προσδιορίζονται ως χριστιανοί» και πιστεύουν ότι υπάρχουν ομολογιακοί διαχωρισμοί μεταξύ κληρικών, αλλά όχι απλών πιστών, αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

Το έγγραφο καλεί τους Καθολικούς (σ.σ. παπικούς) να σεβαστούν την οικουμενική διδασκαλία της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα να θυμούνται ότι η κοινωνία μεταξύ της Καθολικής (σ.σ. παπικής) και των άλλων Εκκλησιών δεν είναι πλήρης.

Το έγγραφο καλεί επίσης τους πιστούς να συμμετάσχουν στη λατρεία των δικών τους κοινοτήτων και παραδόσεων, η επιλογή των οποίων αναγνωρίζεται ως δικαίωμα κάθε Χριστιανού. Οι κληρικοί μπορούν να διδάξουν τα μυστήρια στους πιστούς της Ορθόδοξης και της Ανατολικής Εκκλησίας, εάν το ζητήσουν και αν είναι έτοιμοι να «σεβαστούν την πειθαρχία και τα έθιμα της διδασκαλίας των μυστηρίων στην Καθολική (σ.σ. παπική) Εκκλησία». Οι Ορθόδοξοι και οι Ανατολικοί Χριστιανοί επιτρέπεται επίσης να είναι ένας από τους δέκτες στη βάπτιση ενός καθολικού (σ.σ. παπικού) παιδιού ή ένας από τους μάρτυρες σε καθολικό (σ.σ. παπικό) γάμο.

«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Το θέμα δεν είναι τι επιτρέπουν οι παπικοί, αλλά τι θα κάνουν οι ορθόδοξοι πιστοί και κυρίως οι ποιμένες! Και ο διάβολος "επιτρέπει" την ελεύθερη είσοδο στο σκοτεινό βασιλειό του, αλλά ο Χριστός και η Εκκλησία του μας καλούν να φεύγουμε μακριά! Εξάλλου, και ο παραμικρός ενδοτισμός από τον χώρο της Ορθοδοξίας, σε μια οποιαδήποτε πρόκληση ή πρόσκληση από τους παπικούς, είναι τεράστια νίκη μεν γι' αυτούς και αντίστοιχα φοβερή ταπείνωση για την Ορθοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σχολιάσω το άρθρο του Πάνο με ένα άλλο άρθρο.
    Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός:

    Οἱ θιασῶτες τῆς παναιρέσεως τοῦ οἰκουμενισμοῦ ἔχουν κυριολεκτικά ξεσαλώσει στίς ἡμέρες μας.

    Δέν προφταίνουμε ἁπλῶς καί μόνον νά μετρᾶμε τίς δαιμονικές τους ἐπινοήσεις!

    Μιλᾶνε καί οἱ οἰκουμενιστές γιά ἀγάπη, ἀλλά ὄχι μέ τήν γλῶσσα τοῦ Μαθητῆ τῆς Ἀγάπης, τοῦ Ἰωάννου, πού ἀπαγόρευε ἀκόμα και τήν καλημέρα στούς αἱρετικούς.

    Μιλᾶνε καί οἱ οἰκουμενιστές γιά εἰρηνική τάχα συνύπαρξη μέ τούς αἱρετικούς καί τούς ἀλλοθρήσκους. Περιφρονοῦν, ὅμως, ὑβριστικά τούς Ἀγίους μας Πατέρες, πού καταδικάζουν μέ καθαίρεση καί ἀφορισμό, ἀκόμα καί τήν ἁπλῆ εἴσοδο σέ συναγωγές καί τζαμιά.

    Ἀνακατεύουν τά δόγματα, ἀλλοιώνουν τό ἦθος τῶν Ὀρθοδόξων, τελικά μᾶς ἀλλάζουν τήν Πίστη!

    Ἔλεγε ἐπ’ αὐτοῦ ὁ μακαριστός πατήρ Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: Ἀλλοίμονο σέ ὅποιον δέν ἀντιδράσει.

    ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΊΣΩ ΤΟ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΜΕ ΑΥΤΌ:
    Ἀλλοίμονο σέ ὅποιον δέν ἀντιδράσει.

    ΈΧΟΥΝ ΦΟΡΤΏΣΕΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΤΌΣΕΣ ΣΚΟΤΟΎΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΆΣΕΙ ΤΗΝ ΠΊΣΤΗ ΤΟΥ.
    ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΆΣΕΙ ΓΙΑΤΊ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΆΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΎ. (Με άρθρα, με ιστολόγια, ακόμα και κατ'ιδίαν συζητήσεις)

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

    https://orthodoxostypos.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%E1%BC%B6%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AD%CF%88/

    ΑπάντησηΔιαγραφή