Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Ιστολόγιο Κανένα Ζόρι: Συνεχίζουμε δυναμικά, χάρη σ’ εσάς! Ευχαριστούμε…

 
 

Είναι κάποιες στιγμές, που νοιώθεις ότι οι κόποι σου ανταμείβονται. Εκείνες οι στιγμές που ξεχνάς τις αγωνίες σου, το άγχος σου, τις ανησυχίες σου. Στιγμές που το δάκρυ γίνεται χαμόγελο και υψώνεις το βλέμμα σου στον Ουρανό να ευχαριστήσεις το Δημιουργό σου που στέκεται παραστάτης στον Αγώνα σου. Είναι εκείνες ακριβώς οι στιγμές που διαπιστώνεις ότι το αναγνωστικό σου κοινό εκτιμά τον ιδρώτα σου και τα δάκρυά σου, συμμερίζεται τις αγωνίες σου και συμπαρίσταται σ’ έναν μαραθώνιο γεμάτο ασπαλάθους! 
 
Σε μία εποχή που το να είσαι Πατριώτης κι Εθνι(κι)στής καταλογίζεται ως «έγκλημα»,ενώ την ίδια στιγμή ο κολοσσός που αποκαλείται «Google» πολεμάει ύπουλα κάθε πατριωτική φωνή λογικής, το ιστολόγιό μας σημειώνει μία σταθερή ανοδική πορεία και καταξιώνεται ως ένα από τα πιο έγκυρα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ιστολόγια. Κι αυτό δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα, όπως θα δείτε στην πορεία αυτού του άρθρου.
 
Αυτήν την καταξίωση, την πετύχαμε χάρη στο πείσμα μας να προσφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό ΜΟΝΟ ΕΓΚΥΡΗ ενημέρωση από ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ Ελληνες και ξένους αρθρογράφους από ΕΓΚΥΡΟΥΣ ιστοχώρους της Ελλάδος και του εξωτερικού. Κυρίως όμως την πετύχαμε χάρη στο αναγνωστικό μας κοινό, που ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, δε μας εγκατέλειψε. Πίστεψε σ’ εμάς, πιστεύει και μας στηρίζει. Το πετύχαμε χάρη σ’ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ!  
 
Μαζί μ’ εσάς, μας πίστεψαν και άλλα ιστολόγια, όπως ο Διόδοτος ο οποίος μας στήριξε από το πρώτο δευτερόλεπτο της ύπαρξής μας, το Κορφιάτικο, η Τρικλοποδιά, ο Νικόλαος Αναξίμανδρος, τα Αττικά Νέα, το kouk family, το Εθνέγερσις και άλλα παλαιά ιστολόγια τα οποία τακτικά αναδημοσιεύουν άρθρα μας. Ανάμεσά τους και νέα ιστολόγια, όπως το Βάλσαμο Ψυχής, το οποίο κι αυτό αναδημοσιεύει άρθρα μας αρκετά συχνά.  
 
Ολους αυτούς, τους ευχαριστούμε θερμά!  
 
Ομως δεν είναι ΜΟΝΟ αυτοί! Αρθρα μας αναδημοσιεύονται τακτικά σε ιστολόγια του εξωτερικού, με τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Νιγηρία και το Ισραήλ να διαβάζουν άρθρα μας στη γλώσσα τους. Αυτό έδωσε ώθηση στο ιστολόγιό μας, ώστε να διαβάζεται σχεδόν σε όλη την υφήλιο! 
 
Χάρτης αναγνωσιμότητας ιστολογίου της 17ης Ιουνίου 2022 (πηγή: Similar Web) 
 
Ωστόσο, θα ήταν σοβαρή αμέλεια από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε και την εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα», η οποία ΕΠΙΣΗΣ αναδημοσιεύει άρθρα μας πολύ τακτικά, όπως το τελευταίο άρθρο του συνεργάτη μας Πυρίνου Λογίου, με τίτλο «Το Όνομα του Θηρίου! (Και η ξεχασμένη προφητεία του Αγίου Κοσμά)«, το οποίο αποτέλεσε ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ για την εφημερίδα, όπως και άλλα του συνεργάτη μας αλλά και του υποφαινόμενου (Καταχανά – Γ. Μεταξά).
 
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» το οποίο φιλοξενεί το άρθρο του συνεργάτη μας.
 
Εκείνο στο οποίο έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα ως ιστολόγιο, είναι η έγκυρη και ακομμάτιστη ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού, η οποία προέρχεται και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Βασική προϋπόθεση: τα άρθρα που ανεβάζουμε να μην έχουν δημοσιευτεί σε άλλους ιστοχώρους της χώρας μας, ή αν έχουν δημοσιευτεί, να είναι σε ελάχιστους.  
 
Αλλο ένα σημείο στο οποίο έχουμε δώσει βαρύτητα, είναι να δημιουργείται στον αναγνώστη η αίσθηση ότι έχει μπροστά του ένα δημοσιογραφικό ιστολόγιο, αν και κανείς μας (ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μας) δεν έχει τη δημοσιογραφική ιδιότητα.  
 
Παράλληλα με όλα αυτά, και ενώ ο υποφαινόμενος (Γ. Μεταξάς) και ο Πύρινος Λόγιος είμαστε «παλιοί στο κουρμπέτι», δίνουμε την ευκαιρία σε νέους αρθρογράφους, όπως ο συνεργάτης μας Θεοφάνης Γκατζής, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους μέσα από το ιστολόγιό μας.  
 
Ενα ακόμη σημείο το οποίο αναπτύξαμε το τελευταίο διάστημα, μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήταν η αναδημοσίευση άρθρων ρωσικών ιστοχώρων οι οποίοι φασιστικώς και άνευ λόγου αποκλείστηκαν από την Ελλάδα, όπως το Russia Today (RT) και το Sputnik. Ετσι, οι αναγνώστες μας ξέρουν ότι στο «κανένα ζόρι», θα βρουν άρθρα αυτών των ιστοχώρων.  
 
Ετσι, έχουμε φτάσει στο σημείο να βρισκόμαστε στη θέση 407.129 στην παγκόσμια κατάταξη, σε σύνολο 30 περίπου εκατομμυρίων ιστοχώρων (συμπεριλαμβάνονται ιστοχώροι πωλήσεων, επιχειρήσεων, διαδραστικών παιχνιδιών, κοινωνικών δικτύων κλπ), στη θέση 2.750 στην πανελλήνια κατάταξη (συμπεριλαμβάνονται ιστοχώροι πωλήσεων, επιχειρήσεων, διαδραστικών παιχνιδιών, κοινωνικών δικτύων κλπ Ελλάδος και εξωτερικού που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα) και στη θέση 605 στον τομέα ΜΜΕ (συμπεριλαμβάνονται ελληνικοί και ξένοι ιστοχώροι ΜΜΕ που διαβάζονται στην Ελλάδα). 
 


Εκείνο που μας προκάλεσε ενδιαφέρον, είναι το αναγνωστικό μας κοινό. Για την ακρίβεια η ηλικιακή κατανομή. Από το παρακάτω διάγραμμα γίνεται σαφές ότι η πλειοψηφία του αναγνωστικού κοινού μας είναι μεταξύ των ηλικιών 18 έως 44, με την ηλικιακή ομάδα των 25-34 να κατέχει τα πρωτεία. Αυτό μας δείχνει ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σοβαρή και έγκυρη ενημέρωση, χωρίς «σάλτσες» και «κιτρινισμούς». Αν αυτό δεν είναι ενθαρρυντικό, τότε τι είναι; 
 
Ηλικιακή κατανομή του αναγνωστικού κοινού του ιστολογίου μας για τον τελευταίο μήνα (πηγή: Similar Web)
 
Από την ηλικία, πάμε στο φύλο, όπου φαίνεται και από το σχετικό διάγραμμα παρακάτω ότι οι άνδρες είναι κάτι παραπάνω από διπλάσιοι (66,9%) σε σχέση με τις γυναίκες (33,1%). Εδώ, να εξομολογηθώ την αμαρτία μου, θα ήθελα πολύ το αναγνωστικό μας κοινό να είναι ισότιμα μοιρασμένο, αλλά, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα… 
 
Κατανομή αναγνωστών του ιστολογίου μας με βάση το φύλο. (πηγή: Similar Web) 
 
Ενα χαρακτηριστικό της εγκυρότητας του ιστολογίου μας, είναι ότι διαβάζεται σε χώρες όπως η Κίνα, η Ταϊβάν, η Σαουδική Αραβία, η Μαλαισία και άλλες, όπου οι όροι για το διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα αυστηροί και τα πάντα ελέγχονται.  
 
Ξέρουμε ότι αυτός ο αγώνας για έγκυρη ενημέρωση, είναι εκείνος που κάνει το αναγνωστικό μας κοινό να συμπαρίσταται στο ιστολόγιό μας. Κι αυτό μας τιμά! Η ανοδική μας πορεία, παρά τις αντιξοότητες και τις τρικλοποδιές που μας βάζει το Σύστημα μέσω της Google, μας δείχνει ξεκάθαρα ότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συνεχίσουμε. Κι αυτό θα κάνουμε, δεσμευόμενοι απέναντι σε όλες και όλους εσάς που μας διαβάζετε αλλά κι απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.  
 
Δε θα σας κρύψω ότι πολλές φορές έχω λυγίσει κάτω από αυτό το βάρος. Ειδικά από τις δυσκολίες που καλούμαι να αντιμετωπίσω (προσωπικές, επαγγελματικές, Συστημικές κοκ). Αλλά κάθε φορά ένα Αγνωστο Χέρι με σηκώνει και πιάνω ξανά το πληκτρολόγιο. Και πολλές φορές, αρκεί μία δική σας κουβέντα, για να μου δώσει τη δύναμη να συνεχίσω.  
 
Ξέρω πως και άλλοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν τα ίδια. Δεν είμαι ο μόνος. Ο καθ’ ένας αντιμετωπίζει με το δικό του τρόπο τις δυσκολίες. Και είναι λογικό, αφού ο καθ’ ένας μας αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα, την οποία και την περνάει μέσα από τη δουλειά του.  
 
Για όλα αυτά που περάσαμε μαζί, για όλα αυτά που περνάμε μαζί και όλα αυτά που θα περάσουμε μαζί, ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από εμένα προσωπικά αλλά και από τους συνεργάτες του ιστολογίου μας!  
 
Σας αξίζουν τα καλύτερα και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μη σας απογοητεύσουμε!  
 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ! 
 
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου