Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

«Καλλιτεχνική» απόπειρα προωθεί τον κανιβαλισμό!

 

σ.σ. Ο μαύρος, τελικά, δεν είναι μόνο ανθρωποκτόνος αλλά προβιβάζεται και σε ανθρωποφάγο.
 
Όχι, δεν είναι κάποια ταινία τρόμου. Δεν είναι ιδέα κάποιου διεστραμμένου συγγραφέα. Πρόκειται, για υπαρκτή ιστοσελίδα. Πριν την ανάλυση που θα ακολουθήσει, να σας ενημερώσουμε ότι τα επιχειρήματα της “καλλιτεχνικής πρότασης”, έχουν να κάνουν με την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια, τον υπερπληθυσμό, την σφαγή των ζώων.

Στο Human Meet Project (HMP), θα συναντήσουμε αδιανόητα πράγματα. Ανάμεσα σε άλλα διαφημίζεται ότι ένα σώμα μπορεί να θρέψει σαράντα ανθρώπους, ενώ σε άλλα σημεία διαβάζουμε:

Με την πάροδο του χρόνου, ο ανθρώπινος πληθυσμός αυξήθηκε ραγδαία σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ζήτηση για τρόφιμα, ειδικά προϊόντα κρέατος. Με αυτήν την αυξανόμενη ζήτηση, η γη για κατοικημένες περιοχές έχει γίνει πιο δύσκολο να βρεθεί και οι εκπομπές από τα αγροκτήματα αυξάνονται κάθε χρόνο, καθιστώντας τη ζωή που ζούμε λιγότερο βιώσιμη.

Πιστεύουμε ότι με τη δωρεά σωμάτων ή/και οργάνων μπορούμε να κάνουμε μια αλλαγή δημιουργώντας εναλλακτικές επιλογές κατανάλωσης κρέατος, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουμε την αξία του σώματος ενός ατόμου.

Ενώ αλλού:

Η Κάρτα Δωρητή Κρέατος είναι μια ταυτότητα για τους δωρητές μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή εάν πρέπει να ληφθούν ιατρικά μέτρα. Υποδεικνύει το σώμα ως δότη κρέατος και ότι θα αφαιρεθεί για συγκομιδή.

Κάθε αριθμός αναγνώρισης συνδέεται με το προφίλ κρέατος τους.

Η αναπαραγωγή περαιτέρω πληροφοριών θα δοκιμάσει το στομάχι αλλά και γενικότερα τα όριά σας. Γι’ αυτό θα προχωρήσουμε διαφορετικού τύπου ανάλυση.

Η ιστοσελίδα είναι ενεργή εδώ και καιρό και όλα φαίνονται αληθινά. Ο οποιοσδήποτε μπει, δεν πρόκειται να βρει τίποτα που να τον υποψιάσει, πως όλα τα  παραπάνω δεν ισχύουν και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια. Υπάρχουν μάλιστα και βίντεο με χαρούμενους ανθρώπους, που χαμογελαστοί ειδικοί τους εξηγούν τι πρέπει να κάνουν για δωρίσουν το σώμα τους!

Μόνο μπαίνοντας στην επιλογή Terms and Conditions, στην πρώτη επιλογή μαθαίνουμε πως:

1. How it works

This is purely a conceptual art project and will not be acted out in real life.

Μετάφραση:

Αυτό είναι ένα καθαρά εννοιολογικό έργο τέχνης και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί στην πραγματική ζωή.

Σε έρευνα που έγινε από τον Ντέιβιντ Έμερι μαθαίνουμε πως:

Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να βρούμε καθόλου πληροφορίες για τον/τους καλλιτέχνες πίσω από το Human Meat Project, αλλά επικοινωνήσαμε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστότοπου και θα ενημερώσουμε αυτό το άρθρο εάν μάθουμε περισσότερα.

*Ο Ντέιβιντ Έμερι είναι συγγραφέας και συντάκτης με έδρα το Πόρτλαντ με 25 χρόνια εμπειρίας στον έλεγχο γεγονότων σε φήμες, φάρσες και σύγχρονους θρύλους.

Ποιος αρρωστημένος νους έφτιαξε κάτι τέτοιο; Τι ήθελε να πετύχει; Γιατί έκρυψε τόσο καλά πως πρόκειται για “τέχνη” (πόσα εισαγωγικά να βάλουμε…); Επενέβη κάποια αρχή ώστε να γίνει έρευνα; Γιατί η ιστοσελίδα δεν έχει κατέβει;

 

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου