Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης ιογενών λοιμώξεων στα παιδιά από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας


Σχόλιο Πᾶνος: Ἄς ὄψεται ἡ ἀδράνεια καὶ ἡ ἀδιαφορία τῶν γονέων ἀλλὰ καὶ ὅλου τοῦ λαοῦ ποὺ ἀρνεῖται νὰ ἀκούσει καὶ νὰ μάθει τὴν ἀλήθεια, πιστεύοντας αὐτὸ τὸ τερατῶδες ἀφήγημα περὶ ἀσφαλοῦς ἐμβολίου, ποὺ ἑκατομμύρια ἀνθρώπων ἔχει στείλει ἄλλους στὸν θάνατο καὶ ἄλλους στὰ νοσοκομεῖα μὲ σοβαρότατες ἀπειλητικὲς γιὰ τὴν ζωή τους παρενέργειες
 
Ἄς μᾶς δώσετε κύριοι τοῦ ἰατρικοῦ συλλόγου Μαγνησίας τεκμηριωμένες ἐπιστημονικὰ ἀποδείξεις ὅτι τὸ ἐμβόλιο κατὰ τοῦ Sars-COV2 εἶναι ἀσφαλὲς γιὰ νὰ σᾶς πιστέψουμε.
 
Μήπως κύριοι εἶστε πιὸ πάνω ἀπὸ ὅλους τοὺς ἐπιστήμονες ποὺ φωνάζουν ἐδῶ καὶ δύο χρόνια γιὰ τὴν ἐπικινδυνότητα αὐτῶν τῶν δολοφονικῶν σκευασμάτων;

Ὀργιάζουν καθημερινά οἱ εἰδήσεις γιὰ θανάτους καὶ παρενέργειες καὶ ἐσεῖς μᾶς λέτε ἀκόμα ὅτι εἶναι ἀσφαλές τὸ ἐμβόλιο κατὰ τοῦ Sars-COV2;
 
Διαβᾶστε παρακάτω καὶ φρῖξτε τί μᾶς συστήνουν οἱ «εἰδικοί»... 
__________________________

Οι ιογενείς λοιμώξεις αποτελούν τη συχνότερη αιτία νοσηρότητας στα παιδιά, απουσιών από το σχολείο και επισκέψεων στον παιδίατρο και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, τη φετινή χρονιά η επιδημική έξαρση είχε μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση σε σχέση με τα προηγούμενα δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε περιοριστεί η διάδοση των αναπνευστικών ιών.

Οι αναπνευστικοί ιοί δεν πρέπει να τρομάζουν τις οικογένειες των μικρών παιδιών, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη σωστή ενημέρωση και σε συνεργασία με τον παιδίατρο.

Τί πρέπει να γνωρίζουμε;
 
1. Οι αναπνευστικοί ιοί είναι πολλοί και συμπεριλαμβάνουν τον ιό της γρίπης, τον ιό Sars-COV2, τον ιό RSV, τους ρινοϊούς, τον αδενοϊό, τον ιό της παραινφλουέντζα και άλλους.
2. Η συμπτωματολογία είναι συνήθως ήπια στα παιδιά και τα συμπτώματα είναι κακουχία, μυαλγίες, πονοκέφαλος, πυρετός, ρινική συμφόρηση, βήχας.
3. Η αντιμετώπιση τους, όταν δεν προκαλούν επιπλοκές, δεν περιλαμβάνει ειδική φαρμακευτική θεραπεία, αλλά συμπτωματική θεραπεία, με ανάπαυση, αντιπυρετικά, καλή ενυδάτωση και παρακολούθηση.
4. Δεν χορηγούμε αντιβιοτικά για την αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων-Τα αντιβιοτικά χορηγούνται με ιατρική συνταγογράφηση, μόνο για την αντιμετώπιση των επιπλοκών εάν διαπιστωθούν από τον παιδίατρο
5. Αντιικά φάρμακα δε χορηγούμε στα υγιή παιδιά με ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού όταν δε χρειάζονται νοσηλεία.
6. Ο εμβολιασμός αποτελεί το καλύτερο προληπτικό μέτρο για τις λοιμώδεις νόσους για τις οποίες υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο.
7. Το αντιγριπικό εμβόλιο συνίσταται σε όλα τα παιδιά άνω των 6 μηνών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα (χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού, συγγενείς καρδιοπάθειες, νευρολογικά προβλήματα, ανοσοανεπάρκειες κ.ά)
8. Το εμβόλιο κατά του Sars-COV2 είναι ασφαλές εμβόλιο για τα παιδιά. Συνιστάται σε όλα τα παιδιά 6 μηνών με 4 ετών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα και σε όλα τα παιδιά άνω των 4 ετών.
9. Κατά τη διαδρομή ιογενών λοιμώξεων και όσο το παιδί είναι εμπύρετο πρέπει να παραμένει στο σπίτι, ώστε να περιοριστεί η μετάδοση των ιώσεων.
10. Το συχνό πλύσιμο χεριών, η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια των ιογενών λοιμώξεων αναπνευστικού και οι καλές συνθήκες υγιεινής σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, όπως το σχολείο, αποτελούν σημαντικά μέτρα περιορισμού της διάδοσης αυτών των νοσημάτων.
 
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Υποτέλεια! Και άμεση συνέπεια, η αμφίπλευρη (σωματική και ψυχική) τύφλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή