Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Βρήκαν “νεό φρούτο” – Αυξάνονται τα κρούσματα του “νοροϊού” στις ΗΠΑ και ήδη λαμβάνουν μέτρα.

 

Ο νοροϊός, είναι ένας εξαιρετικά μεταδοτικός ιός του στομάχου που συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες περιοχές.

Πρόσφατα δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ( CDC ) δείχνουν ότι τα θετικά τεστ για τον ιό βρίσκονται σε εποχικό υψηλό σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε περιφερειακό επίπεδο, αιχμές θετικότητας δοκιμών σημειώνονται στα βορειοανατολικά σε πάνω από 16 τοις εκατό, στο Νότο σε πάνω από 16 τοις εκατό, στη Δύση σε πάνω από 12,5 τοις εκατό και περίπου 15 τοις εκατό στα Μεσοδυτικά.

Δύο δημοτικά σχολεία στην Πετρούπολη της Βιρτζίνια έκλεισαν στις 17 Φεβρουαρίου λόγω του ιού. Οι αρχές είπαν ότι εξαπλώθηκε γρήγορα μεταξύ των μαθητών, οι οποίοι έχουν λάβει οδηγίες να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους εργασίες στο σπίτι.

«Το Pleasants Lane και το Δημοτικό Σχολείο Lakemont θα κλείσουν για βαθύ καθαρισμό λόγω εστίας γαστρεντερικής νόσου και στα δύο σχολεία», δήλωσε εκπρόσωπος των Σχολείων της Πετρούπολης στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή. «Το προσωπικό φύλαξης επικεντρώνεται στον καθαρισμό περιοχών υψηλής επαφής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετάδοσης».

Περίπου την ίδια περίοδο, η υγειονομική περιφέρεια της Νότιας Νεβάδα στις 17 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε 71 κρούσματα νοροϊού στο Δημοτικό Σχολείο Wayne N. Tanaka στην περιοχή του Λας Βέγκας, ανέφεραν τοπικά μέσα.

Πριν από αρκετές ημέρες, τα μαθήματα σε ένα σχολείο του προαστίου του Ντιτρόιτ ακυρώθηκαν  λόγω της επιδημίας του ιού μεταξύ των μαθητών και του προσωπικού. Το Καθολικό Σχολείο του Αγίου Μιχαήλ του Αρχαγγέλου στη Λιβόνια έκλεισε την Τετάρτη, είπαν αξιωματούχοι στο WXYZ-TV.

Ένας διευθυντής σχολείου είπε στο Detroit Free Press πως πιστεύουν ότι περίπου 115 μαθητές και το προσωπικό του St. Michael αρρώστησαν αυτόν τον μήνα.

«Το πρώτο ζευγάρι των παιδιών ήταν άρρωστο τη Δευτέρα. Και μετά, την Τρίτη, είχαμε σε μια τάξη περίπου 10 ή 12 παιδιά που άρχισαν να κάνουν εμετό σε διάστημα τεσσάρων ωρών», είπε στην εφημερίδα η Κάθι Νολντ, η συνδιευθύντρια.

Στον Καναδά, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά  είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι τα αναφερόμενα κρούσματα νοροϊού αυξάνονται «τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε αρκετές επαρχίες» από τον Ιανουάριο. Σχεδόν κάθε επαρχία του Καναδά έχει σημειώσει αύξηση, σύμφωνα με τον οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των Newfoundland και Labrador, British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Ontario και New Brunswick.

Τι λέει η επιστημονική κοινότητα

Σε ένα άρθρο γνώμης, η Δρ. Nicole Saphier του Fox News έγραψε ότι «ο αριθμός των μολύνσεων φέτος αυξάνεται και ότι η… μείωση των μέτρων από την πανδημία COVID-19 πιθανότατα συνέβαλε στον αριθμό των κρουσμάτων».

«Κάθε χρόνο, ένα στα 15 άτομα στις ΗΠΑ θα νοσήσει από τη γρίπη του στομάχου από νοροϊό. είναι δύσκολο να αποφευχθεί», έγραψε η Saphier, σημειώνοντας πόσο κοινός είναι ο ιός. «Αν αρρωστήσετε, φροντίστε να μείνετε σε επαφή με το γιατρό σας και να πίνετε πολλά υγρά για να μειώσετε τον κίνδυνο αφυδάτωσης και τις συνέπειες της εξάντλησης υγρών. Κάντε ό,τι μπορείτε για να σταματήσετε την εξάπλωση διατηρώντας τις μολυσμένες επιφάνειες καθαρές και αποφεύγοντας τις ομαδικές συναντήσεις μέχρι 48 ώρες μετά την πλήρη υποχώρηση των συμπτωμάτων».

Ένας άλλος γιατρός, που βρίσκεται στη Βοστώνη, επανέλαβε τη δήλωση της Saphier λέγοντας ότι ο νοροϊός αυξάνεται επειδή οι κανόνες του COVID-19 έχουν εξαφανιστεί…

Ο Δρ Paul Pottinger, καθηγητής στο τμήμα αλλεργιών και μολυσματικών ασθενειών στο UW Medicine στο Σιάτλ, είπε  ότι η τρέχουσα «εποχική αύξηση της μετάδοσης πιθανώς σχετίζεται με τον συνωστισμό ανθρώπων, όπου είναι πιο πιθανό να έρθουμε σε επαφή με ο ένας τον άλλον και με αντικείμενα που έχουμε αγγίξει».

Τι είναι ο Νοροϊός;

Σε ένα κανονικό έτος, σύμφωνα με το CDC, ο νοροϊός προκαλεί μεταξύ 19 και 21 εκατομμυρίων περιπτώσεων εμετού και διάρροιας, 109.000 νοσηλείες και 900 θανάτους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο ιός σχετίζεται επίσης με περίπου 495.000 επισκέψεις στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, κυρίως σε μικρότερα παιδιά, λέει το CDC.

Τα περισσότερα κρούσματα εκδηλώνονται μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, προσθέτει το CDC. Εάν υπάρχει ένα νέο στέλεχος του ιού, μπορεί να υπάρξουν πάνω από 50 τοις εκατό περισσότερες νόσοι norovirus.

Οι εστίες νοροϊού εμφανίζονται συχνά σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, εστιατόρια, κέντρα παιδικής μέριμνας, σχολεία και κρουαζιερόπλοια.

Σημειώνοντας τη συσχέτιση μεταξύ των κρουσμάτων νοροϊού και των κρουαζιέρων, το CDC λέει ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των “εστιών διαρροϊκής νόσου προκαλούνται από κρουαζιερόπλοια”.

«Αυτές οι εστίες συχνά τραβούν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, γι’ αυτό μερικοί άνθρωποι αποκαλούν τον νοροϊό «ιό των κρουαζιερόπλοιων»», αναφέρει ο ιστότοπος του CDC. Ωστόσο, τα κρούσματα νοροϊών σε κρουαζιερόπλοια αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό ποσοστό (1 τοις εκατό) όλων των αναφερόμενων επιδημιών νοροϊών. Ο έλεγχος του Norovirus μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος στα κρουαζιερόπλοια λόγω των στενών χώρων διαβίωσης, των κοινόχρηστων χώρων εστίασης και της ταχείας κυκλοφορίας των επιβατών».

Πηγή epoch times

το είδα

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Θυμάμαι, τον καιρό της καραντίνας που είχα διαβάσει ένα σχόλιο : "Θέλουν να φοράμε συνέχεια μάσκες ! Δηλαδή, αν βγει μια άλλη αρρώστια, θα μας υποχρεώσουν π.χ. να φοράμε όλοι pampers ? ". Λέτε να ήταν προφητικό το σχόλιο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή