Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Οι New York Times μηνύουν την ΕΕ για τα SMS της von der Leyen με τη Pfizer


Καθώς τα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ σιωπούν εγκληματικά και δεν κάνουν καμία αναφορά στο δίκτυο διαφθοράς που έχει στήσει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (και που θα ζήλευε ακόμα και η μαφία), η εφημερίδα New York Times προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αποτυχία του εκτελεστικού οργάνου να δώσει στη δημοσιότητα γραπτά μηνύματα μεταξύ της προέδρου της Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Bourla.

Η εφημερίδα θα αντιμετωπίσει τους δικηγόρους της ΕΕ στο ανώτατο δικαστήριο , υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή αντιμετωπίζει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τις συμφωνίες για την αγορά δόσεων COVID-19 αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στο δημόσιο μητρώο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη Δευτέρα (CURIA), αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο POLITICO.

Οι New York Times αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση. Σε δήλωση της δημοσίευσης αναφέρεται: “Οι Times υποβάλλουν πολλά αιτήματα για την ελευθερία της πληροφόρησης και διατηρούν ενεργό μητρώο. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή το αντικείμενο αυτής της αγωγής”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η αγωγή ακολουθεί έρευνα του Ιανουαρίου 2022 από την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή Emily O’Reilly, η οποία εντόπισε κακοδιαχείριση στις προσπάθειες της Επιτροπής να ανακτήσει αρχικά τα γραπτά μηνύματα, μετά από αίτημα δημόσιας πρόσβασης του δημοσιογράφου του netzpolitik.org Alexander Fanta. Η έρευνα του Διαμεσολαβητή διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν ζήτησε ρητά από το προσωπικό γραφείο της Προέδρου να αναζητήσει τα γραπτά μηνύματα.

Η Ursula von der Leyen θα πρέπει επιτέλους σοβαρά να ψάξει για τα SMS της


Σε απάντηση, η Επίτροπος Αξιών και Διαφάνειας της ΕΕ Věra Jourová υποστήριξε ότι τα γραπτά μηνύματα ενδέχεται να έχουν διαγραφεί, λόγω του “βραχύβιου, εφήμερου χαρακτήρα τους”.

Η γερμανική εφημερίδα Bild είχε καταθέσει προηγουμένως σειρά αγωγών κατά της Επιτροπής, ζητώντας την αποκάλυψη εγγράφων που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις για την αγορά των εμβολίων COVID-19 που παρασκευάζονται από τις εταιρείες Pfizer/BioNTech και AstraZeneca.

Ενώ αρκετές από τις αιτήσεις της απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια, η Bild – η οποία όπως και το POLITICO ανήκει στον εκδοτικό οίκο Axel Springer – απέσπασε ορισμένα έγγραφα σχετικά με τις συνομιλίες, συμπεριλαμβανομένης της αλληλογραφίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2020. Ωστόσο, καμία πληροφορία σχετικά με τις προηγούμενες επαφές της von der Leyen με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Bourla δεν ήρθε στο φως ως αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης της Bild.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2022, Ευρωβουλευτές κατέθεσαν αγωγή κατά της Επιτροπής της ΕΕ για το συγκεκριμένο θέμα και από ότι φαίνεται, η υπόθεση απλά μπήκε στο αρχείο.

Η “διαφάνεια” που συνεχώς αναφέρει και επικαλείται η πρόεδρος της ΕΕ και τα υψηλόβαθμα στελέχη της δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παραμύθι. Η διαφθορά και η σαπίλα στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΕ έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

 politico.eu

«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. SECRETS OF THE UNITED NATIONS – Revealed worldwide

    The United Nations are currently rolling out Agenda 2030, with the notorious "sustainability goals". This worldwide project aims to completely transform every aspect of human existence: food, sexuality, family, work, finance, health, education, everything! This will supposedly put an end to poverty, hunger, inequality, sickness, and other bad things. A former executive director who worked at the UN for two decades, tells a different story. He explains that the UN is controlled by criminals who use it to enrich themselves, and enslave humanity.

    WATCH "SECRETS OF THE UNITED NATIONS"
    -- https://stopworldcontrol.com/unevent/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Thank you, dear friend.
      We published it yesterday with Greek subtitles.

      ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ - Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι! [Ντοκιμαντέρ – GR Subs]
      https://ethnegersis.blogspot.com/2023/02/gr-subs.html

      Διαγραφή
  2. ομορφο ζευγαρι , αραγες κανανε τα μπολια ή πηραν κατευθειαν το βραχιολακι ή
    το τσιπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή