Βλέπεις τι συμβαίνει στα σπίτια των υιών της απειθείας. Τα παιδιά τους δεν τους λογαριάζουν. Είναι επειδή δεν μετάνιωσαν και δεν εξομολογήθηκαν την ανυπακοή. Αν η μια γενιά εξέκλινε λίγο, η πτώση της επομένης είναι πολύ μεγαλύτερη. Σήμερα καταργούνται παραδόσεις αιώνων και ετοιμάζεται η βασιλεία του αντιχρίστου, επειδή οι νέοι του ’50 και του ’60 νόμισαν ότι τα ξέρουν όλα και οι γονείς τους δεν γνωρίζουν τίποτε. Οι επόμενες γενιές τους ακολούθησαν.
Εκεί πάτησε ο πονηρός και σήμερα η αμαρτία οργιάζει στον κόσμο και οδηγούμαστε στην αποστασία. Ως γενιά της ανυπακοής πρέπει να ζητήσουμε εξιλασμό με την μετάνοια και την επιστροφή. Όσο ζει ο πατέρας σου πάρε την ευχή του και ο Θεός θα σου ανοίξει τον δρόμο μπροστά σου.
Να μην θέλεις να αρέσεις στους ανθρώπους αλλά στον Θεό. Ο Θεός κρίνει αυτούς που θέλουν να αρέσουν στους ανθρώπους. Στην περίπτωσή σου να θυμάσαι ότι: «Ο κακολογών πατέρα ή μητέρα θανάτω τελευτάτω» (Ματθ. 15:4). Ο Θεός σού λέει: Αφού δεν σέβεσαι τον πατέρα σου, που μπορείς να δεις, πώς θέλεις να πιστέψω ότι σέβεσαι εμένα που δεν μπορείς να δεις!
Σήμερα μιλάς σε ένα παιδί και σου γυρίζει πίσω τόσα λόγια! Η υπακοή γεννά την ταπείνωση, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος προκειμένου να οικοδομήσεις έναν χαρακτήρα θεάρεστο. Όταν ταπεινώνεις τον εαυτό σου, εξυψώνεσαι στα μάτια του Θεού. Η ταπείνωση ημερώνει τους ανθρώπους, αφήνει τους δαίμονες άφωνους. Ο κόσμος, η κυρίαρχη κουλτούρα, σε ωθεί στην αντίθετη κατεύθυνση. Όλοι ωρύονται γύρω σου ότι είσαι ανόητος, σε λάθος δρόμο. Ο κόσμος ας σε περιφρονεί.
«Κατ’ εμού ηδολέσχουν οι καθήμενοι εν πύλαις, και εις εμέ έψαλλον οι πίνοντες οίνον» (Ψαλμ. 68:13). «Ο Θεός διεσκόρπισεν οστά ανθρωπαρέσκων· κατησχύνθησαν, ότι ο Θεός εξουδένωσεν αυτούς» (Ψαλμ. 52:6).
Από το βιβλίο: Αρχιμ. Δωροθέου, ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ. Ιερό Ησυχαστήριο «Άγιος Γεώργιος», Αύρα Καλαμπάκας 2018 (§§ 28, 30).
Πηγή:https://www.koinoniaorthodoxias.org/
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου