Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Νεκτάριος Δαπέργολας: Φιρμάνι πρός τούς ἱερεῖς τῆς μητρόπολης Μυτιλήνης...

 

Γράφει ὁ Νεκτάριος Δαπέργολας
 
Φιρμάνι πρός τούς ἱερεῖς τῆς μητρόπολης ὅτι ὅποιος δέν ἐμβολιαστεῖ ἐντός μίας ἑβδομάδας, θά τεθεῖ σέ ἀργία ἄνευ ἀποδοχῶν. Καί θά παραμείνει σέ ἀργία, μέχρι νά ἐμβολιαστεῖ. Προσέξτε καί τή διατύπωση: «ἐντελλόμεθα».
 
Μέ ποιό δικαίωμα πάντως καί βάσει ποίου ἀκριβῶς νόμου (ἔστω καί πρόσφατου χουντικοῦ νόμου τῆς δυστοπικῆς κυβέρνησης) «ἐντέλλεται»τέτοιο πρᾶγμα, αὐτό δέν τόλμησε νά τό γράψει ὁ μητροπολίτης Μυτιλήνης.
 
Καθότι φυσικά δέν ὑφίσταται τέτοιος νόμος. Φαίνεται ὅμως πώς κάποιοι ἀπερίγραπτοι ρασοφόροι λυκοποιμένες ἔχουν πλέον βαφτίσει νόμο τόν προκλητικό δεσποτοφασισμό τους καί κλιμακώνουν πιά τή ντροπή τους πολύ πέρα κι ἀπό τά ὅρια τῆς ὕβρεως. Καί θά βλέπουμε ὅλο καί χειρότερα ἐφεξῆς.
 
Ὁ Θεός νά στηρίζει ὅσους ὁμολογητές ἱερεῖς θά ἐπιμείνουν νά βαδίζουν στόν δρόμο τῆς ἀληθινῆς ὀρθόδοξης πίστης, ἀντιστεκόμενοι στή μπότα τέτοιων τυράννων. Καί φυσικά ἐννοεῖται ὅτι θά πρέπει νά τούς στηρίξουν καί οἱ ἄνθρωποι…
 
«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. Σαν τον πάπα Ρωμης που αυτος τα ξεκινησε ακολουθουν οι δικοι του , Οικουμενιστες -παποφιλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αθλιότης οδεύει προς την κορύφωσή της! "Αν δεν είσαι καλό και υπάκουο παιδί, δεν θα πάρεις σοκολάτα"! Αυτό θέλει να μας πει ο ως άνω δεσπότης και κάποιοι άλλοι, απειλώντας τα πνευματικά του παιδιά με διακοπή της μισθοδοσίας τους. Μεστό πνευματικού περιεχομένου το μέτρο! Εκφράζει δε την εν Χριστώ αγάπη του ποιμένα προς τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού, εν ή έθετο αυτόν επίσκοπον! Αλλά, αφού ο ποιμένας δεσμεύτηκε απέναντι στα όργανα του κοσμοκράτορα, δηλαδή, στον αρχηγό τους τον Μαμωνά, δεν μπορεί παρά να τους ξεπληρώσει αυτήν την δέσμευση με το ίδιο μέτρο. Το χρήμα μας χωρίζει! Έτσι; Μάθετε, αδέσποτοι δεσποτάδες, πως αυτή η "τιμωρία" που επιβάλλετε δεν έχει καμιά δύναμη, ώστε να κάμψει την σταθερή και ακλόνητη πίστη των απλών ιερέων απέναντι στην ευσεβή παράδοση των πατέρων μας. Θα κόψεις τον μισθό από τον αληθινό, τον γνήσιο αγωνιστή κληρικό και πιστεύεις πως θα τον λυγίσεις; Είσαι γελασμένος, δεσπότη! Τα χρήματα προς βιοπορισμό θα τα οικονομήσει ο Θεός. Εσύ όμως πώς θα τακτοποιήσεις την συνείδησή σου με το έγκλημα που διαπράττεις; Τι θα απολογηθείς δε στην "ενώπιος Ενωπίω" συνάντηση; Εκτός και αν δεν πιστεύεις ούτε σ'αυτό! Και αν πάλι λυγίσουν κάποιες ψυχές, δεν πειράζει. Ακόμη και ο ένας, ναι, μόνο ο ένας που θα παραμείνει, θα είναι η μεγάλη ήττα της ανήθικης, αφιλάνθρωπης και αντιχρίστης επιλογής σου! Κρίμα σας! Διάδοχοι των Αγίων!!! Και πάλι κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΌΠΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΌΛΟΥ.

    Ὁ Χριστόφορος ὁ Καλύβας, ἕνας ἐπιστήθιος φίλος μου, σπουδαία φυσιογνωμία, ἱστορικὴ φυσιογνωμία, μοῦ ἔλεγε πρὸ ἐτῶν ποὺ συζητούσαμε·

    «Ρὲ Αγουστῖνε, δὲν κατάλαβες τί θὰ γίνῃ;
    Ὁ σατανᾶς μεταχειρίστηκε ὅλα τὰ μέσα γιὰ νὰ διαλύσῃ τὴν Ἐκκλησία.
    Θὰ μεταχειριστῇ εἰς τοὺς ἐσχάτους καιροὺς καὶ ἕνα τελευταῖο ὅπλο·
    θὰ ντύσῃ παπᾶδες καὶ δεσποτάδες πρόσωπα τῆς ἐξουσίας του, θὰ τοὺς φορέσῃ ἐγκόλπια καὶ θὰ τοὺς δώσῃ πατερίτσες.
    Καὶ διὰ μέσου αὐτῶν τῶν ἀρχιερέων θὰ διαλύσῃ τὴν Ἐκκλησία».
    Ὁ σατανᾶς θὰ ἐμφανισθῇ μὲ ῥάσα, μὲ ἄμφια, μὲ πατερίτσες καὶ μπαστοῦνες!

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΙΤΣΑ
    ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ & TON ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ!!!

    Εγώ κατήγγειλα επίσημα με στοιχεία ότι και επίσκοποι και μητροπολίται και πατριάρχαι είναι μασόνοι…
    Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο· Τι διαβολο-δεσπότης θα γίνεις;

    Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες.
    Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι.
    Ο Δουλγέρης που ήταν ένας φωστήρας, ένας ήλιος, -δεν υπήρχε πιο μορφωμένος και πιο ικανός και πιο δυνατός και δραστήριος ιεροκήρυκας-, και όμως δεν έγινε επίσκοπος.
    Εψηφίστηκε κάτω στην Κύπρο επίσκοπος. Μαζευτήκαν όλοι οι μασόνοι και είπαν· Ο Δουλγέρης επίσκοπος; Μας έφαγε.
    Αν γίνει αυτός δεσπότης θα μας σβήσει. Είπαν όχι οι μασόνοι και δεν τον έκαναν επίσκοπο· πέθανε ιερομόναχος… Υπό διωγμό. Και μέσα στην Εκκλησία η μασονία…»

    Μακαριστός Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης.

    http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=73574

    ΑπάντησηΔιαγραφή