Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ο Χριστός σε περιμένει καλή αντάμωση!!

 

Ένας αρνητής, αντιεμβολιαστής, που εκοιμήθη λένε τα κανάλια μακαριστέ Σεβασμιώτατε προσπαθώντας να σου κολλήσουν την ταμπέλα, την ρετσινιά του ανεύθυνου, του ξεροκέφαλου, να χορέψουν πάνω στο μνήμα σου από χαρά, δεν τους νοιάζει και πολύ γιατί δεν ήσουν δικός τους.Το κακό παράδειγμα !!

Για εμάς που σε γνωρίσαμε είσαι ένα ακόμα φωτεινό διαμάντι της Ορθοδοξίας που φεύγει για να λάμψει στον ουρανό.Ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για εμάς.

Δεν ξεχνάμε :

Όταν σχηματίστηκε δικογραφία κατά του Μητροπολίτη Κερκύρας και κατά του ιερέως Γεώργιου Σχοινά, βγήκες πρώτος και μίλησες υπέρ τους τη στιγμή που η επίσημη Εκκλησία εσιώπησε.

Επί τριάντα χρόνια υπηρέτησε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ως Ιεροκήρυκας. Κήρυττε τον λόγο του Θεού σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως, βοηθώντας το έργο της Μητρόπολης. 

Ίδρυσε τον Χριστιανικό Όμιλο Νέων στο Μεσολόγγι, που λειτούργησε ως Κέντρο Νεότητας για ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη.

Οργάνωσε σε όλες τις πόλεις του Νομού κύκλους μαθημάτων για άνδρες και γυναίκες καθώς και τα Κατηχητικά Σχολεία, με τη συνδρομή των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Ιδρύει κοινωνικά παντοπωλεία στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και την Αμφιλοχία, με σύνθημα «Κανείς πεινασμένος στην περιοχή μας». 

Εγκαινιάζει το Κέντρο Συσσιτίων που δημιούργησε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, καθώς και το Κέντρο Συσσιτίων Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. 

Κάνει εκκλήσεις για τον «Έρανο Αγάπης» της Μητροπόλεως, ο οποίος στηρίζει αδύναμες οικογένειες και φοιτητές. Είναι κοντά στους πολυτέκνους για τους οποίους λέει: «Ήρωες οι Γονείς των Πολυτέκνων Οικογενειών»
 

Επισκεπτόταν σχολεία και με τη συνδρομή των καθηγητών κήρυττε τον λόγο του Θεού και συζητούσε με τους μαθητές δίνοντας τις πρέπουσες απαντήσεις στις ερωτήσεις των.

Ο Χριστός σε περιμένει καλή αντάμωση !!

2 σχόλια:

  1. Ένας Άγιος έφυγε σήμερα. Ένας Άγιος των ημερών μας! Κλαύσατε λαοί, κλαύσατε δένδρα και πετεινά του ουρανού. Σήμερα είναι ημέρα σιωπής, γιατί έφυγε ένας επίγειος άγγελος, ένα διαμάντι της ορθοδοξίας, ο δικός μας παπα-Κοσμάς. Σήμερα είναι ημέρα θλίψης, ημέρα πόνου και νεκρικής σιγής, καθώς κηδεύουμε τον πατέρα, τον αδελφό, το φίλο, τον Ιεαράρχη, καθώς η φωνούλα του σώπασε για πάντα. Φωνή απαλή και κατανυκτική, που ξεχείλιζε Χριστό και Θείο πόθο. Όμως σήμερα είναι και ημέρα χαράς, ουράνιας ευφροσύνης, αφού πλήθος αγγέλων παρέλαβαν την ψυχή του αείμνηστου Δεσπότη μας και με τιμές και συνοδεία των Αγίων Κοσμά και Παϊσίου την ανεβάζουν, να την εναποθέσουν μπροστά στο θρόνο του Κυρίου που τόσο αγάπησε και αγωνίστηκε για αυτόν σε όλη του τη ζωη. Τι κι αν τον χλεύασαν, τον διέσειραν, τον συκοφάντησαν. Ο Χριστός γνωρίζει πως να τιμά τους φίλους του. Μέσα στο ζόφο και τον σπαραγμό των δημοσιογραφικών παπαγάλων, μια λέξη πλανόνταν στις καρδιές και τα χείλη όλων, την οποία ανεφώνησαν βροντερά. Και αυτή η λέξη ήταν: ένας Άγιος πέθανε σήμερα εδώ !
    Αντίο Μητροπολίτη Κοσμά, Δεσπότη της καρδιάς μας. Αντίο γλυκύτατε πατέρα, ατρόμητε λέοντα, ομολογητά, σεμνέ ποιμενάρχη, ευλαβή λειτουργέ. Είθε ο Κύριος να σε κατατάξει εν σκηναις Αγίων, χαρίζοντας σου στεφάνους αντάξιους του μαρτυρίου σου.

    Αιωνία σου η μνήμη αξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ ημων.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτε Κοσμά, με το μαρτύριό σου έδωσες όλα τα διαπιστευτήρια ότι βιώνουμε υπόγειο διωγμό της πίστεώς μας. Σε ικετεύω τώρα που είσαι στην αγκαλιά του Ποιητή των Πάντων να Τον παρακαλεσεις να αποκαλύψει όσους έστεισαν αυτό το φονικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή