Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Έλληνας ποδοσφαιριστής Πέθανε από καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο... Πρόκειται για άλλον έναν θάνατο που σχετίζεται με τα εμβόλια;

 

Ένας 21χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής πέθανε στην αρχή ενός αγώνα λόγω καρδιακής ανακοπής. Ο θάνατος του Αλέξανδρου Λάμπη ακολούθησε τις πρόσφατες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών παγκοσμίως, οι οποίοι πιστεύεται ότι ήταν όλοι εμβολιασμένοι, που κατέρρευσαν ενώ βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Λάμπης, μέσος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΓΣ Ηλιούπολης, κατέρρευσε το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας με την αντίπαλη Α.Ε. Ερμιονίδας. Ο Λάμπης έπεσε στον αγωνιστικό χώρο πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα που διεξήχθη στο Πρώτο Δημοτικό Στάδιο στο προάστιο Γλυφάδα της Αθήνας.

Το γήπεδο δεν διέθετε απινιδωτή ή ασθενοφόρο σε ετοιμότητα την ώρα της καρδιακής ανακοπής του Λάμπη. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν 20 λεπτά μετά την κλήση τους και ο ποδοσφαιριστής εξέπνευσε λίγο αργότερα σε νοσοκομείο.

Ο αγώνας Ηλιούπολη-Ερμιονίδα διακόπηκε επ' αόριστον ως αποτέλεσμα. Η ομάδα του Λάμπη βγήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανακοινώσει τον θάνατό του. "Ο φίλος μας, ο αδερφός μας, έφυγες τόσο άδικα. Όλη η ομάδα πενθεί σήμερα. Τα λόγια δεν βγαίνουν, μόνο ένας αφόρητος πόνος και ένας κόμπος στο στομάχι. Καλό ταξίδι", ανέφερε η ανάρτηση της ομάδας.

Ο θάνατος του Λάμπη συνέβη ένα μήνα μετά την ίδια μοίρα που είχε ένας ποδοσφαιριστής στην Κεντρική Αμερική, στη Γουατεμάλα. Ο 25χρονος Marcos Menaldo πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 3 Ιανουαρίου του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πόλη San Marcos.

Ο αμυντικός της Club Deportivo Marquense παραπονέθηκε για αναπνευστικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας. Του έγινε επείγουσα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο γήπεδο της Deportivo Marquesa de la Ensenada. Στη συνέχεια ο Μενάλντο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Hospital de Especialidades, όπου κατέληξε.

Ο Hernan Maldonado, πρόεδρος του συλλόγου Marquense, επιβεβαίωσε τον πρόωρο θάνατο του Menaldo στο ESPN. "Ήταν 11:00 [π.μ.] όταν μου τηλεφώνησαν για να με ενημερώσουν ότι ο Μάρκος είχε λιποθυμήσει στην προπόνηση. Τον μετέφεραν στο κέντρο βοήθειας, όπου έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος", είπε. (Σχετικά με το θέμα: Ο εμβολιασμένος αστέρας του ποδοσφαίρου πέθανε στα 25 του χρόνια μετά από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της προπόνησης).

Τα εμβόλια συνδέονται με το θάνατο των παικτών, την πρόωρη αποχώρηση

Οι θάνατοι των Λάμπη και Μενάλντο από καρδιακή ανακοπή πιστεύεται ότι συνδέονται με τα εμβόλια του κοροναϊού Wuhan (COVID-19). Τα εμβόλια αυτά είναι γνωστό ότι προκαλούν καρδιακά προβλήματα σε όσους τους έχουν κάνει ένεση, μεταξύ των οποίων και αρκετοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Ενώ κάποιοι εμβολιασμένοι παίκτες πέθαναν ως συνέπεια, κάποιοι που επέζησαν από αυτές τις καρδιακές προσβολές αναγκάστηκαν να τερματίσουν την επαγγελματική τους καριέρα

Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής Sergio "Kun" Aguero είναι μεταξύ αυτών των επιζώντων. Ο 33χρονος επιθετικός είχε αγωνιστεί σε διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι, προτού προσληφθεί από την Μπαρτσελόνα.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Αγκουέρο κατέρρευσε 41 λεπτά στη μέση ενός αγώνα μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της αντίπαλης Ντεπορτίβο Αλαβές. Το ιατρικό προσωπικό εξέτασε τον επιθετικό πριν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα, ο Αργεντινός "ανέφερε δυσφορία στο στήθος και εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιολογικές εξετάσεις". Αργότερα διαγνώστηκε με ταχυκαρδία, μια κατάσταση κατά την οποία η καρδιά χτυπάει περισσότερο από 100 φορές το λεπτό.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα Marca, η Δρ Καρμέλα Αλόνσο του νοσοκομείου Rosario της Μαδρίτης προειδοποίησε ότι τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αγκουέρο είναι επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα. "Θα είναι σε θέση να παίξει ξανά; Από καρδιολογικής άποψης, ναι - αλλά αυτοί οι αθλητές έχουν απίστευτα υψηλές απαιτήσεις", είπε. Ο Αλόνσο συνέχισε ότι τα προβλήματά του θα μπορούσαν να επαναληφθούν εβδομάδες, μήνες ή χρόνια αργότερα.

Παρόλο που ο Αγκουέρο επέζησε και τελικά ανάρρωσε, τα ευρήματα των καρδιολόγων αποτέλεσαν σήμα για να κρεμάσει τα παπούτσια του. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα με τη φανέλα με το νούμερο 19 ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις 15 Δεκεμβρίου 2021.

"Αποφάσισα να σταματήσω να παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία μου", δήλωσε ο Αγκουέρο. "Όταν έκανα τις πρώτες εξετάσεις, οι γιατροί τηλεφώνησαν για να μου πουν ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην συνεχίσω. Τα επεξεργαζόμουν όλα όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι οριστικό. Το έβαλα στο μυαλό μου, το σκέφτηκα σωστά και αποφάσισα". 

«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου