Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

ΣΏΠΑΣΕ.... ΗΣΎΧΑΣΕ.... ΑΓΑΠΗΣΕ.... ΛΥΤΡΩΣΟΥ.... ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ.... ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ.... ΑΝΑΠΑΥΣΟΥ (βίντεο)

 

 
Όλη τη νύχτα σκεπτόμουνα και έβλεπα τον κόσμο μας να χάνεται κι εμείς να συνεχίζουμε τον πόλεμο ενάντια στον πλησίον μας, ενάντια στον αδελφό μας. Στον αδελφό μας που τώρα που έπεσε, μας έχει μεγαλύτερη ανάγκη να τον στηρίξουμε και να τον αγαπήσουμε να μην χαθεί στην εξορία που με τα δικά μας χέρια εμείς τον αποδιώξαμε. 
 
Μια νύχτα τρικυμίας ήταν αυτή που πέρασα. Μια νύχτα ακόμα άγρυπνη, που με έκανε κομμάτια χίλια και συνέτριψε την ύπαρξη μου. Μια νύχτα που για μια ακόμα φορά θυμήθηκα Εκείνον που κάποτε θέλησε με τον σταυρό Του να με οδηγήσει και να μου χαρίσει τη σωτηρία με τη δική Του τη θυσία. Εκείνον που είπε ότι δεν ήρθε για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να τον σώσει. Εκείνον που με καλεί να πάω κοντά Του για να μου δώσει ανάπαυση, σε εμένα μα και σε εσένα, που είσαι αδελφός μου και όχι εχθρός μου, που είμαστε κι οι δυο μας κουρασμένοι και τσακισμένοι. 
 
Μια νύχτα τρικυμίας που περπάτησε στα κύματα επάνω και με εξουσία πρόσταξε την θάλασσα να σωπάσει και να ησυχάσει. Της νύχτας αυτής που πέρασε θέλησα όσα με προβλημάτισαν, όσα με βασάνισαν, όσα με έκαναν τον κόσμο αλλιώτικα να αντικρίσω, μαζί σου να τα μοιραστώ και να σου πω ότι σε αγαπώ και ότι προσεύχομαι για εσένα. Σε παρακαλώ σε τούτους τους ζοφερούς καιρούς και χαλεπούς καιρούς που ζούμε, στον κουρασμένο ένα ποτήρι δροσερό να του προσφέρεις, σε εκείνον που ίσως σε μισεί πες του εγώ σε αγαπώ, τον λυπημένο ταξιδιώτη εσύ να σπλαχνισθείς, και να θυμάσαι ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε φτωχοί κι όλοι γεννιόμαστε γυμνοί, και πως στο βίο μας δεν υπάρχει άλλο ρούχο παρά μονάχα η αγάπη. 
 
Η αγάπη, εκείνη η δύναμη που όλα τρόπο βρίσκει να συγκρατεί, εκείνη που είναι μακρόθυμη, που πάντα δείχνει καλοσύνη, που δεν ζηλεύει, που δεν κομπάζει, που από υπερηφάνεια δεν φουσκώνει, που άπρεπα δεν συμπεριφέρεται, που δεν διεκδίκησε ποτέ τα συμφέροντα της, εκείνη που δεν εξάπτεται ποτέ. Εκείνη που ο άνθρωπος την ξέχασε, που μέσα του ψυχράθηκε και πέθανε, που όμως ακόμα ανέχεται τα πάντα, ελπίζει τα πάντα, υπομένει τα πάντα. Εκείνη που λογιστικά βιβλία ποτέ δεν κρατά μέσα σε αυτά το κακό να καταγράφει. Εκείνη που δεν θα καταργηθεί ποτέ. Η αγάπη, εκείνη η αγάπη, που πάντα υπερνικά όλες τις δυσκολίες των ζοφερών καιρών και των πραγμάτων που την ύπαρξη συντρίβουν. Η Αγάπη που είναι ο Χριστός. 

 
 
«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. Υπεροχο κειμενο, πολυ συγκινητικο, που με εβαλε σε σκεψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό, συγκλονιστικό, υπέροχο αγγίζει τους πάντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκλονιστικό, φοβερό, υπέροχο κείμενο αγγίζει τους πάντες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παίρνοντας αφορμή από την πρώτη σχολιαστρια σε αυτό που έγραψε: που με εβαλε σε σκεψεις...

    Ο Άγιος Παΐσιος μας λέει:
    Η καρδιά του ανθρώπου είναι όπως ο μύλος, ότι ρίξεις μέσα, αυτό θα αλέσει και θα βγάλει.
    Αν ρίξεις σιτάρι, αλεύρι θα βγάλει.
    Αν ρίξεις σκουπίδια, ακαθαρσίες θα βγάλει.

    Και πάνω σε αυτό το υπέροχο βίντεο, μας λέει και ο Μακαριστός πατέρας Αθανάσιος Μυτιληναίος:
    Αν δεις τον Θεό να τιμωρεί δικαίως τον εχθρό σου, εσύ μη χαρείς ποτέ.
    Γιατί τότε θα αφήσει αυτόν και θα πιάσει εσένα.

    Και ακούγοντας αυτόν τον υπέροχο Ύμνο της Αγάπης, όσο σκεπάζουμε εμείς τον αδερφό μας, τόσο ο Θεός θα σκεπάζει εμάς και την οικογένειά μας.

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον αδερφό μας Πάνο πουι το ανέβασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή