Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Γενίκευση. Μπαίνει στον πόλεμο και η Πολωνία. H Πολωνία παραχωρεί όλο τον στόλο της μαχητικών MIG-29 στην αμερικάνικη βάση Ramstein στη Γερμανία για να ριχθούν στο ουκρανικό μέτωπο!

 
 
Προτρέπει κι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να κάνουν το ίδιο. Θα φταίει ο Πούτιν;;;
 
Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Πολωνίας σε σχέση με τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την παροχή αεροπλάνων στην Ουκρανία

08.03.2022 :Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της Κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ramstein (στη Γερμανία) και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης της Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής.

Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να της παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.

Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα. (ΥΠΕΞ Ουκρανίας)

Tην ίδια στιγμή ο Μπάιντεν δηλώνει ότι : «Είμαστε πιστοί στο άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Εάν κάποιο μέλος της συμμαχίας δεχθεί επίθεση, θα απαντήσουμε».. και η Πολωνία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

 «Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. Ήδη έκανα προσφορά να αγοράσω το σκραπ από τα πολωνικά πετούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΡΤΟΥΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ 10000000 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΓΕΣ ΕΔΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή