Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Το ομοσπονδιακό εφετείο αρνείται να σταματήσει την εκτέλεση του Frank Atwood

 

TUCSON, Αριζόνα (KOLD News 13) - Το ομοσπονδιακό εφετείο αρνήθηκε την Τρίτη την αναστολή της εκτέλεσης του Frank Atwood, του άνδρα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία ενός παιδιού στην Τουσόν το 1984.

Οι δικηγόροι του Atwood κατέθεσαν επίσης προτάσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα και στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Μέχρι τις 4 μ.μ. της Τρίτης, δεν είχε εκδοθεί απόφαση από καμία από τις δύο δικαστικές αίθουσες.

"Η θανατική ποινή είναι η κατάλληλη απάντηση σε εκείνους που διαπράττουν τις πιο σοκαριστικές και χυδαίες δολοφονίες, επειδή διασφαλίζει ότι ο τελευταίος λόγος εξακολουθεί να ανήκει στα αθώα θύματα που δεν μπορούν πλέον να μιλήσουν για τον εαυτό τους", ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας της Αριζόνα Μαρκ Μπρνόβιτς σε δελτίο τύπου.

Στην προσφυγή στο 9ο Εφετείο των ΗΠΑ, η ομάδα του Άτγουντ υποστήριξε ότι η διαδικασία εκτέλεσης της πολιτείας θα προκαλούσε περιττό πόνο. Υποστήριξαν ότι η κατάκλιση στο τραπέζι της εκτέλεσης θα προκαλούσε στον Atwood αφόρητο πόνο λόγω μιας πάθησης της σπονδυλικής στήλης που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Το εφετείο συμφώνησε με έναν ομοσπονδιακό δικαστή στο Φοίνιξ, ο οποίος σημείωσε ότι το τραπέζι μπορεί να ανυψωθεί σε κεκλιμένη θέση

Στην κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, οι δικηγόροι του Atwood ισχυρίζονται ότι το έγκλημά του δεν αξίζει τη θανατική ποινή βάσει της 8ης τροπολογίας, λόγω έλλειψης επιβαρυντικών παραγόντων. Η κατάθεση επρόκειτο να εξεταστεί από την αναπληρώτρια δικαστή Έλενα Κάγκαν.

Με το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνα, οι δικηγόροι του Atwood επιδιώκουν τους ισχυρισμούς ότι κάποιος άλλος σκότωσε το κορίτσι.

Ο Atwood έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση στις 10 π.μ. της Τετάρτης για τον θάνατο της Vicki Lynne Hoskinson.


Vicki Lynne Hoskinson (Πηγή: Wikimedia Commons)

Η 8χρονη Hoskinson επέστρεφε με το ποδήλατό της στο σπίτι της, αφού είχε στείλει μια κάρτα γενεθλίων στη θεία της, όταν ο Atwood την απήγαγε και τη σκότωσε προτού πετάξει το πτώμα της σε μια έρημη περιοχή στην περιοχή Ina Road.

Ο Atwood διέφυγε στο Τέξας, αλλά συνελήφθη λίγες μέρες αργότερα με την κατηγορία της απαγωγής. Το πτώμα της Hoskinson βρέθηκε από έναν πεζοπόρο τον Απρίλιο του 1985 και ο Atwood κατηγορήθηκε για φόνο.

Οι ανακριτές κατάφεραν να εξασφαλίσουν την καταδίκη στην υπόθεση με την ταύτιση του ροζ χρώματος από το ποδήλατο του Hoskinson με το όχημα του Atwood. Βρήκαν επίσης νικέλιο από το αυτοκίνητο του Atwood στο ποδήλατο.

Πριν από τον θάνατο του Hoskinson, ο Atwood είχε καταδικαστεί για απαγωγή και ασελγείς και λάγνες πράξεις στην Καλιφόρνια. Και τα δύο θύματα ήταν παιδιά. Τον Μάιο του 1984, αποφυλακίστηκε με αναστολή και μετακόμισε στο Tucson, γεγονός που αποτελούσε παραβίαση της αναστολής του.

Ο Atwood θα είναι ο δεύτερος κρατούμενος που θα εκτελεστεί στην Αριζόνα σε λιγότερο από ένα μήνα.

"Είμαι πολύ περήφανος για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει η νομική μας ομάδα για να διασφαλίσει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτή την υπόθεση, από τους εισαγγελείς της δίκης μέχρι το τμήμα εφετών, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτή η εκτέλεση θα πραγματοποιηθεί και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη", δήλωσε ο Μπρνόβιτς.

Στις 11 Μαΐου, ο Κλάρενς Ντίξον εκτελέστηκε για τον βιασμό και το μαχαίρωμα της 21χρονης φοιτήτριας της Πολιτείας της Αριζόνα Ντιάνα Μπόουντοιν το 1978.

Πριν από τον Ντίξον, η Αριζόνα δεν είχε πραγματοποιήσει εκτέλεση εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Ένας σημαντικός λόγος για το κενό αυτό ήταν η αποτυχημένη εκτέλεση του Τζόζεφ Γουντ το 2004. Χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να κηρυχθεί ο θάνατος του Γουντ μετά την ένεση με θανατηφόρα δόση φαρμάκων.

Πηγή:https://www.kold.com/
______________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Η ζωή είναι δώρο του Θεού.
    Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να την αφαιρεί.

    Ακόμα και η αυτοκτονία απαγορεύεται για δύο σημαντικούς λόγους.
    Ο πρώτος, ότι δεν έχεις πλέον την ευκαιρία να μετανοήσεις για αυτό που έκανες.
    Και ο δεύτερος και σημαντικότερος, ότι με την αυτοκτονία προσβάλεις τον ίδιο τον Θεό.
    Γιατί δεν αποδέχεσαι το δώρο που σου έδωσε, την ίδια τη ζωή, και σαν να λες στον Θεό, δεν θέλω αυτό που μου έδωσες και πάρτο πίσω.

    Φυσικά μην ξεχνάμε ότι κανένας δεν αυτοκτονεί χωρίς λόγο.
    Και ο ηθικός αυτουργός που οδηγεί τον άλλον στην αυτοκτονία, τον περιμένει η χειρότερη τιμωρία (από τον Θεό ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή