Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Επιστολή προς Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη 12-7-2022

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Φλώρινα 12-7-2022

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη (primeminister@primeminister.gr).

Πρωθυπουργέ Κυριάκο Μητσοτάκη,

Ως ληστρικά φορολογούμενος πολίτης που πληρώνει εσένα και όλους τους γύρω σου, σου απευθύνω την παρούσα μου, με την οποία θέτω δύο θέματα και προβάλλω συγκεκριμένες ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

Το πρώτο θέμα που θέτω έχει σχέση με την παραγωγή ενέργειας και το δεύτερο θέμα που θέτω έχει σχέση με την παραγωγή τροφίμων. Ειδικότερα:

  1. Όλοι κόπτονται για την υφιστάμενη «ενεργειακή κρίση», για την οποία προπαγανδίζεται ότι θα γίνει χειρότερη. Στο από 10-7-2022 δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ζούγκλα», με τίτλο «Ο Πέτρος Ζωγράφος παρουσίασε τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης»  (https://www.zougla.gr/greece/article/parousiasi-tou-antidrastira-psixris-kafsis), αναφέρεται ότι, ο Έλληνας εφευρέτης κ. Πέτρος Ζωγράφος έχει κατασκευάσει συσκευή, με την οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια από νερό. Δεν χρειάζεται να τονίσω την αξία αυτής της εφεύρεσης, ιδίως σε εποχές ενεργειακής ένδειας. Ως ληστρικά φορολογούμενος πολίτης, που πληρώνει εσένα και όλους τους γύρω σου, ΑΠΑΙΤΩ αφ’ ενός, να ενεργήσεις ΑΜΕΣΑ ώστε να γίνει ευρεία εφαρμογή της μεθόδου, την οποία επινόησε ο κ. Πέτρος Ζωγράφος και αφ’ ετέρου, να με ενημερώσεις εγγράφως για τις οποιεσδήποτε ενέργειές σου.
  2. Όλοι κόπτονται για την επερχόμενη «επισιτιστική κρίση». Εάν αρχίσουν οι αγρότες μας να καλλιεργούν ΤΩΡΑ τους κάμπους της Ελλάδος και να παράγουν τρόφιμα (π.χ. δημητριακά), σε έναν χρόνο δεν θα έχουμε πρόβλημα «επισιτιστικής κρίσης». Σε ερωτώ: Λαμβάνεις μέτρα, ώστε οι αγρότες μας να αρχίσουν να καλλιεργούν τους κάμπους της Ελλάδος και να παράγουν τρόφιμα (π.χ. δημητριακά) και ποια είναι αυτά τα μέτρα; Εάν δεν λαμβάνεις μέτρα, για ποιόν λόγο δεν τα λαμβάνεις; Ως ληστρικά φορολογούμενος πολίτης, που πληρώνει εσένα και όλους τους γύρω σου, ΑΠΑΙΤΩ αφ’ ενός, να ενεργήσεις ΑΜΕΣΑ ώστε να αρχίσουν οι αγρότες μας να παράγουν τρόφιμα και αφ’ ετέρου, να με ενημερώσεις εγγράφως για τις οποιεσδήποτε ενέργειές σου.

Αναμένω,

Π. Χ. Αλτίνης, δικηγόρος

«Πᾶνος»

11 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΤΙΝΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. THIS IS SPARTA, ΚΟΥΛΙΣΜΕΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ....ΑΛΛΑ....ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ; ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ ΤΑ ΖΟΜΠΙ; ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ;
    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΡΑΓΕ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ;
    ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΗΔΑΝΕ ΚΑΤΩ Η ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Η ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΙΝΟ Η... Η....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλοτιμη και γενναια ενεργεια του κυριου Αλτινη, αλλα ειναι προφανες οτι στο πισω μερος του μυαλου του γνωριζει οτι δεν θα γινει τιποτε, διοτι η Ελλας κυβερνατε απο το 1821 και εντευθεν (με ελαχιστες εξαιρεσεις) απο ανθελληνες μη Ελληνες και στην καλυτερη απο ντοπια υποδουλωμενα τομαρια που πωλουν και τη μανα τους για τα αργυρια και τους πρωθυπουργικους θωκους. Και οσο παλαιοτερα τοσο και καλυτερα ηταν η χωρα μας, διοτι ο λαος ειχε τουλαχιστον ισχυρη πιστη στο Θεο. Οσο περνανε τα χρονια , εξαλειφεται και αυτη η πιστη και οι εχθροι της πατριδας που μας κυβερναν, εχουν στοχο και την εξαφανιση μας σαν φυλη. Φυσικα και δεν θα το καταφερουν, διοτι η Ελλας προοριζεται να ζησει και θα ζησει. Ομως δυστυχως γεννιες και γεννιες χανονται στην υποτιμηση και στη μιζερια, επειδη μετα την αλωση της Κωνσταντινουπολης αυτος ο τοπος βιωσε 400 χρονια σκλαβια, και οταν ξεσηκωθηκε με τη βοηθεια της Παναγιας και αποτιναξε τον Τουρκικο ζυγο, ηρθε και κατσικωθηκε στο κεφαλι του μεσω τραπεζων και στημενων κυβερνητων, το μυαρο γενος. Η μυαρα φυλη που σιγα σιγα και με σχεδιο εχει επικρατησει στη χωρα μας. Και απο το 1453 εως και σημερα ο Ελληνισμος πατιεται στο κεφαλι και δεν τον αφηνουν να σηκωθει και να μεγαλουργησει ξανα. Να φτιαξει νεους χρυσους αιωνες του Περικλεως, νεες αυτοκρατοριες εκπολιτισμου σαν του μεγαλου Αλεξανδρου, νεα Βυζαντια. Να δωσει και παλι η Ελλαδα τα φωτα στην οικουμενη , να την ξαναβαλει σε τροχια ανοδου σε ιερα και πανανθρωπινα πεπρωμενα. 1453-2022, Εφτα αιωνες ο Ελληνισμος με την μποτα των σιωνιστων στο κεφαλι. Εκει ειναι το προβλημα της Ελλαδος και των Ελληνων, αλλα φυσικα και ολοκληρης της ανθρωποτητας. Αυτα τα γεννηματα εχιδνων, οι σταυρωτες του Ιησου Χριστου, και οι υποτακτικοι τους, μονο εαν πατηθουν στο κεφαλι και εξοντωθουν θα λυτρωθει η ανθρωποτητα. Οπως καταλαβαινουμε μονοι μας οι Ελληνες δεν μπορουμε να εξοντωσουμε αυτα τα φιδια, οχι οτι και καλα δεν μπορουμε, αλλα διοτι οι σιωνιστες εχουν στραγγαλισει σε βαθος τις κοινωνιες και τα εθνη και με τη βοηθεια του πλουτου και της τεχνολογιας που κατεχουν απολυτα, ειναι σχεδον ακατορθωτη η αντιδραση. Απωτατος σκοπος τους το τσιπαρισμα των ανθρωπων και η εξαυτου εξαφανιση του ανθρωπινου ειδους. Ουσιαστικα θελουν να πετυχουν τα προσταγματα του αφεντικου τους του σατανα.
    Επειδη οπως καταλαβαινουμε ο αγωνας ειναι ανισος, νομιζω οτι η παρεμβαση του Θεου-με τους δικους του ανθρωπους-ειναι κατι παραπανω απο σιγουρη. Ο Θεος μας προειδοποιησε με την αποκαλυψη του Ιωαννη για τα εσχατα, μας προειδοποιει συνεχως με τους Αγιους του και τις διδαχες και προρησεις τους. Ολοι γνωριζουμε. Αλλα δυστυχως οπως βλεπουμε η πλειοψηφια της ανθρωποτητας κινειται με χοϊκο μπουσουλα κ αδυνατει να καταλαβει τα σημεια των καιρων, και οδηγειται στο σφαγειο των εμβολιων και του τσιπαρισματος αργοτερα. Και το σημαντικοτερο στους καιρους μας δεν ειναι να γνωριζουμε τα της αποκαλυψεως ή των προφητειων, διοτι και οι δεσποταδες τα γνωριζουν καλυτερα απο εμας κ παρολα αυτα οδηγουν τους πιστους στα εμβολια του σατανα, και δεκαδες αλλοιωσεις της πιστης, προσφατα βαπτισαν και παιδια π@υστηδων απο παρενθετες μητερες Το ποιο σημαντικο και κορυφαιο στις μερες μας ειναι ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ στην αληθινη πιστη του Θεου, και να αποτασεις απο πανω σου, εμβολια, τσιπ αλλους δουρειους ιππους, και κυριως τις σατανικες διαστρεβλωσεις των οικουμενιστων και αγαπολογων ρασοφορων. Διοτι στα εσχατα που ζουμε γινεται τετοια υπουλη αντιστροφη της πραγματικοτητας της Χριστιανικης πιστης, γινεται τετοια πληση εγκεφαλου απο ολα τα μεσα για τον κοσμικο τροπο ζωης, που και μονο να κρατησεις ακεραια την πιστη μεσα σου θα θεωρειται-κατα τη γνωμη μου-ποιο δυσκολο απο το να γινει κανεις μαρτυρας οπως παλια. Γιαυτο και οπως καπου εχω διαβασει, καποιοι γεροντες λενε οτι μακαριοι οι υπομεινατες διοτι θα περασουν σε Αγιοτητα και τους μεγαλους μας αγιους και μαρτυρες.
    Δυσκολες εποχες για την πιστη
    ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές απαιτήσεις, και από λάθος άνθρωπο. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία, ούτε σας εκπροσωπούν, ούτε σας νοιάζονται, ούτε νοιάζονται για την Ελλάδα. Και μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται να απαντήσουν. Είναι αστείο να πιστεύετε ότι θα κάνουν κάτι για τα δυο θέματα που αναφέρετε, όταν αυτοί οι ίδιοι τα δημιούργησαν επίτηδες!
    Επίσης, δεν έχουμε δημοκρατία και το σύνταγμα δεν έχει ισχύ (και τα δυο θα έπρεπε να είναι ολοφάνερα).
    Και το γεγονός ότι πληρώνετε φόρους σε αυτούς τους εθνοπροδότες είναι δικό σας φταίξιμο, αλλά και όλων των Ελλήνων.
    Τέλος, μπορείτε να είστε λίγο πιο "αισιόδοξοι"... Μπορεί, σύντομα, όλοι όσοι μπολιάστηκαν με τα μπόλια του διόλου να πέφτουν ξεροί σαν τις μύγες, όπως γίνεται ήδη, αλλά σε γοργότερους ρυθμούς. Έτσι, μπορεί να μην χρειαστούμε τόσα πολλά τρόφιμα και τόση ενέργεια... Μη μου πείτε ότι δεν το σκεφτήκατε, ότι τα μπόλια μπορεί να φέρνουν αυτήν την κατάληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀδελφὲ, γιατὶ μιλᾶς σὲ δεύτερο πληθυντικὸ πρόσωπο; Βρίσκεσαι ἐκτὸς Ἑλλάδος; Καὶ ἐὰν εἶσαι ἐκτὸς Ἑλλάδος δὲν πληρώνεις φόρους στὴν χώρα ποὺ ζεῖς; Ἐκεῖ τοὺς ἀξίζουν οἱ φόροι; Αὐτοὶ δὲν ὑπηρετοῦν τὰ ἴδια ἀφεντικά; Ἄν ζοῦσες στὴν Ἑλλάδα, θέλεις νὰ μᾶς πεῖς ὅτι δὲν θὰ πλήρωνες φόρους ἤ ζεῖς ἐδῶ καὶ δὲν πληρώνεις; Εὔκολα τὰ λόγια ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς... Καὶ κάτι ἀκόμα. Ὅταν ἀντιδροῦμε σὲ ὁτιδήποτε ποὺ εἶναι λάθος, εἶναι ἀντισυνταγματικό, φασιστικὸ κ.λπ. δὲν σημαίνει ἀπαραίτητα ὅτι θὰ φέρουμε τὸ ἐπιθυμητὸ ἀποτέλεσμα, ἀλλὰ ἔχουμε ὑποχρέωση νὰ ἀντιδροῦμε, ἀλλιῶς εἶναι σὰν νὰ συναινοῦμε.

      Διαγραφή
    2. Θα έλεγα ότι μου βγαίνει αυθόρμητα. Κάποιοι λόγοι που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι πως:
      1) Όταν εξετάζω κάτι, τείνω να βγάζω τον εαυτό μου εκτός της όλης εικόνας και να "αποσυνδέομαι" από αυτό, για να έχω πιο αντικειμενική οπτική.
      2) Η αλήθεια είναι ότι πλέον νοιώθω υπερβολικά ξένος προς αυτή τη χώρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πατήσει το πόδι μου στο εξωτερικό, παρά μόνο για λίγες μέρες. Κάθε φορά που ψάχνω να βρω κάποια άτομα με τα οποία να ταιριάζω, το καλύτερο που βγαίνει στο τέλος είναι απογοήτευση. Θα έλεγα πως δεν έχω τίποτα κοινό με κανέναν και η κακία που υπάρχει στους ανθρώπους με αρρωσταίνει. Και με τους έξω μάλλον το ίδιο συμβαίνει, αλλά τουλάχιστον έχω μερικά κοινά με μερικούς ξένους ηγέτες, που λογικά κάποιοι τους ψηφίζουν γιατί συμφωνούν μαζί τους.
      3) Ακόμα και σε δεύτερο πληθυντικό, είναι έγκυρο αυτό που λέω σαν διατύπωση, οπότε συνήθως δεν θα το διόρθωνα.

      Δεν διαφωνώ με την παραπάνω επιστολή σαν αντίδραση σε μια στιγμή θυμού/οργής/αγανάκτησης/κτλ, απλά ήθελα να πω πως δεν στοχεύει στο να πετύχει τίποτα, παρά μόνο να εκφράσει οργή. Και όπως λέει και η παροιμία, "σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει". Η δική μου προσέγγιση συνήθως είναι, πρώτα να προκαλώ ένα τεράστιο πρόβλημα που να προκαλεί σοκ, και μετά να εξηγώ γιατί το έκανα, άμα χρειάζεται.

      Δεν μπορώ να πω αν πληρώνω φόρους ή όχι εδώ πέρα (κάποιους σίγουρα πληρώνω, οπότε έχω και εγώ τέτοιες αμαρτίες πάνω μου...), αλλά μπορώ να πω με αρκετή βεβαιότητα ότι αν μερικοί χιλιάδες κάτοικοι αυτής της χώρας ήταν σαν και εμένα, τότε:
      1) Θα μπορούσαν να ρίξουν την εκάστοτε κυβέρνηση σε μερικές εβδομάδες.
      2) Με την πρώτη στραβή της κυβέρνησης, το τραπεζικό μας σύστημα θα ήταν τελειωμένο ή έστω σε κατάσταση απόγνωσης, με ότι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται.
      3) Οι δημόσιες υπηρεσίες θα αποκτούσαν έναν τρομερό πονοκέφαλο.
      4) Και γενικά, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν συμπεριφέρονταν κόσμια, τα σαμποτάζ θα ήταν περισσότερα από όσα θα μπορούσαν να κάνουν Τούρκοι κατάσκοποι σε καιρό πολέμου...

      Για εμένα, η Ελλάδα είναι ένα καράβι που μας ταξιδεύει στο πέλαγος. Αν το καράβι χάραξε πορεία για την κόλαση, καλύτερα να τσακιστεί στα βράχια προτού φτάσει στον προορισμό του.

      Διαγραφή
    3. Ἀδελφέ, μὲ τὸ νὰ βγάζεις τὸν ἑαυτό σου ἔξω ὅταν λὲς κάτι στὸ σύνολο ἤ σὲ μιὰ παρέα γιὰ τὸ γενικὸ καλὸ ὅλων, ἔστω καὶ ἐὰν αὐτὸ ποὺ θὰ πεῖς εἶναι σωστότατο, τὸ μόνο ποὺ θὰ πετύχεις εἶναι νὰ δημιουργήσεις ἐγωιστικὲς ἀντιδράσεις.
      Λίγο πολὺ, ὅλοι ἔχουμε βάλει τὸ λιθαράκι μας γιὰ νὰ φτάσει τὸ κακὸ ἐδῶ ποὺ ἔφτασε.
      Στὴν παράγραφο 2, αὐτὰ ποὺ γράφεις θέλουν πολὺ συζήτηση.
      Ὅλοι φαίνεται πὼς ἔχουμε κάποια κοινὰ μὲ κάποιους ἐλάχιστους ἡγέτες, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν σημαίνει ἀπολύτως τίποτε, διότι εἶναι τόσο διαβρωμένη ἡ κατάσταση στὸ παρασκήνιο ποὺ εἶναι πολὺ δύσκολο νὰ ἔχεις μιὰ ἀντικειμενικὴ εἰκόνα γιὰ ὁποιονδήποτε ἡγέτη.
      Ἀλλὰ τὸ ζητούμενο δὲν εἶναι αὐτὸ, δὲν περιμένουμε νὰ λυθεῖ ἤ νὰ ἔρθει κάτι καλὸ ἀπὸ τοὺς πολιτικούς.
      Οὔτε ἰσχύει πάντα αὐτὸ ποὺ λές «σκυλὶ ποὺ γαυγίζει δὲν δαγκώνει», διότι πολὺ ἁπλᾶ δὲν εἶναι πάντα γαύγισμα, ἀλλὰ ἡ ἔκφραση μιὰ ἐσωτερικῆς ἐπανάστασης καὶ ἡ ὁποῖα πρέπει ὁπωσδήποτε νὰ προηγεῖται τῆς ἐξωτερικῆς.
      Καὶ νὰ μὴν ξεχνᾶμε πάντα ἡ μικρὴ ζύμη ἄλλαξε πράγματα καὶ καταστάσεις ὅταν συμπορευόταν μὲ τὸν Χριστὸ, διότι τὸτε Τὸν εἶχε βοηθὸ καὶ τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ ἀγῶνος ἦταν δικό Του.
      Αὐτὸ ποὺ λὲς στὸ τέλος, ὅτι ἄν ὑπῆρχαν μερικὲς χιλιάδες σὰν καὶ ἐσένα, σὲ διαβεβαιῶ ὅτι ὑπάρχουν περισσότερες χιλιάδες ἀπ᾿ ὅσες φαντάζεσαι σὰν καὶ ἐσένα, ἀλλὰ εἶναι διάσπαρτοι, ἄν καὶ γιὰ αὐτὸ τὸ «σὰν καὶ ἐσένα», ἔχω τὶς ἐπιφυλάξεις μου ὅσον ἀφορᾶ στὸ ποὺ ἑστιάζεις τὴν λύση καὶ γιὰ αὐτὸ σοῦ εἶπα καὶ παραπάνω ὅτι θέλει πολὺ συζήτηση τὸ θέμα αὐτό.
      Ἡ κατάσταση ποὺ βιώνουμε στὴν Ἑλλάδα εἶναι ἴδια σχεδὸν σὲ ὅλες τὶς χῶρες τοῦ κόσμου, ἁπλᾶ ἀλλοῦ εἶναι λίγο καλύτερα, ἀλλοῦ χειρότερα, ἀλλὰ τὸ σχέδιο τῶν νεοταξιτῶν εἶναι τὸ ἴδιο γιὰ ὅλο τὸν κόσμο καὶ ἡ λύση δὲν πρόκειται νὰ ἔρθει ἀπὸ κανέναν ἡγέτη τοῦ κόσμου, ἀλλὰ σὺν τὴν δική μας συμβολὴ θὰ ἔρθει ἀπ᾿ τὸν Θεὸ ποὺ δὲν εἶδα νὰ ἀναφέρεσαι καθόλου.
      Διάβασε τὸ σχόλιο τοῦ ἀνώνυμου 10:33 μ.μ. καὶ θὰ δεῖς τί ἐννοῶ.

      Διαγραφή
    4. > ...τὸ μόνο ποὺ θὰ πετύχεις εἶναι νὰ δημιουργήσεις ἐγωιστικὲς ἀντιδράσεις.

      Σε αυτό μάλλον έχετε δίκαιο. Μπορώ να δω γιατί θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα γραφόμενά μου αντιδράσεις. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε τις λεπτομέρειες της σύνταξης της πρότασης, πιστεύω πως υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτά, και όποιος είναι καλοπροαίρετος θα την δει. Ίσως βοηθάει λίγο και στην εκγύμναση του νου του αναγνώστη, ώστε να κρίνει τα πράγματα από το περιεχόμενο και όχι από το περιτύλιγμα. Ίσως.

      > ...εἶναι τόσο διαβρωμένη ἡ κατάσταση στὸ παρασκήνιο ποὺ εἶναι πολὺ δύσκολο νὰ ἔχεις μιὰ ἀντικειμενικὴ εἰκόνα γιὰ ὁποιονδήποτε ἡγέτη.

      Δεν διαφωνώ σε αυτό, αλλά τουλάχιστον σε συγκεκριμένες χώρες υπάρχουν ηγέτες που παίρνουν σωστές θέσεις (ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους), αλλά και κόσμος που τους ψηφίζει. Στην δική μας χώρα, ηγέτες δεν υπάρχουν, αυτοί που υπάρχουν ποτέ δεν παίρνουν σωστές θέσεις, και αν βγει ποτέ κάποιος κακομοίρης που παίρνει σωστές θέσεις κανείς δεν τον ψηφίζει. Αντίθετα, συνήθως πέφτουν πάνω του να τον φάνε ζωντανό. Θα μπορούσα να δώσω και παραδείγματα αν χρειαστεί... Επίσης, σε άλλες δυτικές χώρες, τα ΜΜΕ έχουν πιάσει πάτο σε τηλεθέαση, γιατί ο κόσμος δεν τα εμπιστεύεται. Το τι γίνεται στην Ελλάδα με την τηλεόραση δεν χρειάζεται να το περιγράψω, γιατί το ζούμε όλοι.

      > ἀλλὰ ἡ ἔκφραση μιὰ ἐσωτερικῆς ἐπανάστασης καὶ ἡ ὁποῖα πρέπει ὁπωσδήποτε νὰ προηγεῖται τῆς ἐξωτερικῆς.

      Εδώ θεωρώ πως δεν έχετε δίκιο. Θεωρώ πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά επανάσταση και ποτέ, παρά μόνο μια περιοδική συναισθηματική εκτόνωση. Τόσα χρόνια, με τόσες καταστροφές και συμφορές, με τόσες προκλητικές συμπεριφορές, με την κυβερνητική αυθάδεια να αυξάνεται με τα χρόνια, με την ιερατική αυθάδεια και αίρεση να πολλαπλασιάζεται, και κανείς δεν επαναστάτησε. Και δεν μιλάμε για καμιά μεγάλη επανάσταση... Ούτε καν ο πολιτικός προσανατολισμός των ανθρώπων δεν άλλαξε! Ακόμα και οι ιερείς μας, που υποτίθεται πως διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό, δεν τολμάνε να πούνε το πιο φυσικό πράγμα στους πιστούς: Να μην ξαναψηφίσουν την τωρινή κυβέρνηση ΠΟΤΕ ξανά! Ακριβώς όπως το έκαναν αυτοί εδώ:
      https://www.youtube.com/embed/Yt67gbpK3vQ
      https://www.youtube.com/embed/u8JVWH2N4B4
      https://www.youtube.com/embed/ziWXH7T15zw
      ...και ένας άλλος που είχα δει, αλλά δεν τον βρίσκω τώρα.

      Διαγραφή
    5. > ἔχω τὶς ἐπιφυλάξεις μου ὅσον ἀφορᾶ στὸ ποὺ ἑστιάζεις τὴν λύση καὶ γιὰ αὐτὸ σοῦ εἶπα καὶ παραπάνω ὅτι θέλει πολὺ συζήτηση τὸ θέμα αὐτό.

      Η λύση είναι να αλλάξει η πολιτική μας ηγεσία και εμείς. Ότι και να γίνει, από τον Θεό ή από εμάς, πρέπει να περάσει από εκεί. Διαφορετικά, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και δεν αρνούμαι την βοήθεια του Θεού, αλλά βλέποντας το πως είμαστε σαν λαός, δεν ξέρω αν ο Θεός θα πρέπει να βοηθήσει να σωθούμε ή να μας εξαφανίσει. Τελευταία, προδώσαμε και την πίστη μας τρεις φορές, στο κολυμπάρι, στο ουκρανικό, και στα σχολικά βιβλία θρησκευτικών (αν και κάτι μου λέει ότι αν κάτσω να σκεφτώ λίγο παραπάνω θα βρω και άλλες προδοσίες). Και αντίδραση δεν υπήρξε καμία και από κανέναν, εκτός από μερικούς "του περιθωρίου" με συμβολικές αντιδράσεις, συνήθως μικρής διάρκειας. Έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες τελευταία, αν είμαστε ακόμα Εκκλησία του Χριστού ή αν γίναμε κάποια σχισματική παρασυναγωγή του βαρθολομαίου και του ιερωνύμου. Δεν ξέρω με τι μούτρα θα μπορούσαμε σαν έθνος να ζητήσουμε βοήθεια από τον Θεό και να περιμένουμε ειλικρινά να την λάβουμε. Ούτε και ξέρω αν η βοήθεια του Θεού, όπως εμείς την φανταζόμαστε, θα μας βοηθούσε στ' αλήθεια ή αν απλά θα μεγάλωνε την αδιαφορία μας και την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, γιατί όλα θα τα φροντίσει ο υπηρέτης-Θεός (όπως κηρύττουν καθημερινά κάποιοι αιρετίζοντες ρασοφόροι). Ο Χριστός δίδαξε και αυτός το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" με τον τρόπο Του (βλ. ανάσταση Λαζάρου, γάμος της Κανά, κ.α.). Προβλήματα που δημιουργούμε μόνοι μας και που είναι απλή η αντιμετώπισή τους ή έστω η αντίδραση σε αυτά, ανήκουν σε εμάς και όχι στον Θεό. Γι' αυτό έχουμε και επισκόπους (υποτίθεται...), και γι' αυτό έχουμε και νονούς που μας κατηχούν (υποτίθεται...), και δεν περιμένουμε τον Θεό να τα κάνει όλα για εμάς, χωρίς εμάς.
      Ωστόσο, δεν αμφιβάλλω ότι ο Θεός στο τέλος (όταν δεν πάει άλλο) θα δώσει κάποια λύση. Αλλά θεωρώ πως η λύση που θα δώσει θα είναι ταυτόχρονα και μια τρομερή τιμωρία για την αδιαφορία μας. Και ελπίζω να βλέπω αυτήν την λύση, όταν έρθει, από μια ασφαλή απόσταση...

      Προσωπικά, δεν ξέρω αν η αρχή της λύσης θα μπορούσε να είναι ένας ηγέτης, και δεν δέχομαι την εκκίνηση από την αυθαίρετη παραδοχή ότι "ἡ λύση δὲν πρόκειται νὰ ἔρθει ἀπὸ κανέναν ἡγέτη τοῦ κόσμου" (Κάνω λάθος όταν λέω ότι είναι αυθαίρετη;). Ειδικά όταν σε άλλες χώρες το κατάφεραν με αυτόν ακριβώς τον τρόπο (π.χ. Ρωσία, για λίγο στην Αμερική, για λίγο στην Αγγλία με την έξοδο από την ΕΕ, κ.α.). Αλλά η τελική λύση δεν νομίζω ότι μπορεί να μην περιέχει έναν σωστό ηγέτη, γιατί διαφορετικά δεν θα είναι λύση, αλλά ένα μικρό διάλλειμα 10 ετών από την κατρακύλα. Και δεν νομίζω πως θα έπρεπε να μιλώ για "ηγέτη", αλλά μάλλον για "ηγέτες". Πολιτικούς και εκκλησιαστικούς. Ακόμα και η φράση σας "ἀλλὰ εἶναι διάσπαρτοι" εκφράζει αυτό ακριβώς: Ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο ενότητας, οργάνωσης, κοινής εμπιστοσύνης, και συντονισμού των "διάσπαρτων" Ελλήνων. Αυτό τον ρόλο έχουν οι ηγέτες. Ο Χριστός μπορεί να αποτελεί ένα σημείο ενότητας, αλλά δεν φαίνεται να είμαστε όλοι χριστιανοί και για να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία μαζί Του, απαιτείται κάποιος βαθμός αγιότητας. Τον ρόλο του ηγέτη έπαιζε κάποτε και ο Χριστόδουλος, και πολλοί αμφιβάλλουν αν θα είμασταν στα σημερινά χάλια αν δεν τον είχαν δολοφονήσει.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με το σχόλιο του ανώνυμου 10:33 μ.μ., αν και σε μερικά σημεία έχω αμφιβολίες. Π.χ. για το αν τα σημερινά γεγονότα και η σημερινή πλύση εγκεφάλου αποτελούν μαρτύριο μεγαλύτερο από αυτό τον παλαιών μαρτύρων. Ο Θεός θα το κρίνει βέβαια, αλλά έχω τις αμφιβολίες μου. Για αυτά που θα έρθουν στο μέλλον δεν έχω καμιά αμφιβολία. Και για το "η Ελλας προοριζεται να ζησει και θα ζησει", θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κανένας σίγουρος προορισμός για κανέναν μας. Ο Θεός δίνει κλίσεις και κλήσεις και είναι στην διάθεση του καθενός ανθρώπου ή έθνους να ανταποκριθεί και να λάβει τις ευλογίες. Αν δεν ανταποκριθεί, όπως φαίνεται να κάνουμε εμείς σήμερα (κατά γενικό κανόνα και με εξαιρέσεις που δεν τις γνώρισα ακόμα και δεν ξέρω αν υπάρχουν - έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ τα πράγματα τουλάχιστον), ο προορισμός είναι άγνωστος και συνήθως άσχημος.

      Δε ξέρω αν είμαι απαισιόδοξος αλλά θα δείξει.

      Και κάπου εδώ εφτασε η ώρα να κάνω μια μικρή απεξάρτηση από το internet!
      Θα συνεχίσω την συζήτηση (αν δεν με βαρεθήκατε ήδη) αφού περάσουν μερικές εβδομάδες. :)
      Θεού θέλοντος...

      Διαγραφή
    7. Ἀδελφέ, ὅταν εἶπα γιὰ «ἐσωτερικὴ ἐπανἀσταση» δὲν ἐννοοῦσα αὐτὸ ποὺ κατάλαβες. Ἐννοοῦσα σὲ προσωπικὸ ἐπίπεδο ἐπανάσταση. Δηλαδὴ νὰ ἔχει γίνει κατανόηση πρῶτα μέσα μας ἡ ὁποιαδήποτε κατάσταση γιὰ τὴν ὁποῖα κληθησόμεθα νὰ ἀντισταθοῦμε, νὰ ἀντιδράσουμε κ.λπ. ὥστε ὅταν χρειασθεῖ καὶ κληθοῦμε νὰ ἀγωνιστοῦμε, νὰ πᾶμε μὲ συνείδηση καὶ ὄχι ἐπειδὴ μᾶς τὸ εἶπαν αὐτοὶ ποὺ θέλουν νὰ μᾶς βγάζουν στοὺς δρόμους κ.λπ. ἁπλᾶ γιὰ ἀποσυμπίεση, πιστεύοντας πὼς ἔτσι ἐξαντλήσαμε αὐτὸ ποὺ ἔπρεπε νὰ κάνουμε.
      Τέλος πάντων ἀδελφέ, πίστεψέ με ὁ χρόνος μου εἶναι πάρα πολὺ περιορισμένος γιὰ νὰ κάτσω νὰ συνεχίσω νὰ γράφω, θεωρῶ ὅτι πολλὰ δὲν μποροῦν νὰ γίνουν κατανοητὰ ἐδῶ μὲ τὸν σύντομο γραπτὸ λόγο ποὺ ἐγὼ μπορῶ νὰ διαθέσω.
      Τὸ λέω αὐτὸ, διότι παρατήρησα καὶ σὲ ἄλλα σημεῖα, πὼς ἄλλα κατάλαβες ἀπὸ αὐτὰ τὰ λίγα ποὺ ἔγραψα καὶ θὰ πρέπει νὰ γράψω μὲ περισσότερες λεπτομέρειες κάποια πράγματα γιὰ νὰ γίνουν κατανοητὰ ἐκ μέρους σου.
      Ὅταν ἐπιστρέψεις, μποροῦμε νὰ συνεχίσουμε τὸν διάλογο ἅμα θέλεις καὶ δὲν σὲ βαρεθήκαμε καθόλου, ἄλλωστε αὐτὸς θὰ πρέπει νὰ εἶναι ὁ σκοπὸς τοῦ σχολιασμοῦ, νὰ ἀνταλλάσονται ἀπόψεις βασιζόμενες σὲ Ἅγιους Πατέρες ἄν πρόκειται γιὰ θεολογικὰ καὶ Πίστεως θέματα, ἀλλὰ καὶ ὅσα ἄλλα θέματα μᾶς ἀπασχολοῦν νὰ γίνεται καλοπροαίρετος διάλογος.

      Διαγραφή