Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Οι εργαζόμενοι της Disney μηνύουν την εταιρεία για τις αρνήσεις απαλλαγής από τα εμβόλια

Εργαζόμενοι της Disney στη Φλόριντα συγκεντρώνονται μπροστά από το Walt Disney World στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 για να αντιταχθούν στις εντολές εμβολιασμού. (Ευγενική προσφορά του Nick Caturano)
 
Jackson Elliott
 
Η Walt Disney Company τιμώρησε και στη συνέχεια απέλυσε τρεις μακροχρόνιους υπαλλήλους επειδή αρνήθηκαν το εμβόλιο COVID-19 για θρησκευτικούς λόγους, σύμφωνα με νέα αγωγή κατά της εταιρείας.

Στις 30 Ιουλίου 2021, η Disney ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοί της θα πρέπει να κάνουν ένα από τα διάφορα εμβόλια COVID-19 για να συνεχίσουν να εργάζονται στην εταιρεία.

Όταν η κυβέρνηση της Φλόριντα απαγόρευσε την πολιτική "εμβολιασμός ή απόλυση", η εταιρεία άρχισε μια ανελέητη προσπάθεια να εμβολιάσει όλους τους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είχαν ζητήσει θρησκευτικές εξαιρέσεις, αναφέρει η αγωγή.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η Disney επιβάρυνε τους θρησκευτικούς αρνητές του εμβολίου με περιορισμούς που υπερέβαιναν την αρχική της πολιτική για την πανδημία.

"Η μάσκα, η ασπίδα προσώπου και η ἀπομάκρυνση από το καστ και τους επισκέπτες ήταν ξεκάθαρα τιμωρητικά μέτρα σχεδιασμένα για να καταστρέψουν την υγεία μου, να με διαχωρίσουν, να με παρενοχλήσουν, να κάνω διακρίσεις και να με εκφοβίσουν ώστε να κάνω ένα πειραματικό εμβόλιο", δήλωσε ο Adam Pajer, ένας από τους εργαζόμενους που κατέθεσαν την αγωγή.

Η εφημερίδα Epoch Times επικοινώνησε με την Disney για σχόλια.

Θρησκευτικές αντιρρήσεις

Οι Pajer, Barbara Andreas και Stephen Cribb ήταν επί μακρόν εργαζόμενοι της Disney.

Ο Pajer εργάστηκε στη Disney για επτά χρόνια και είχε κάποιες ηγετικές αρμοδιότητες.

Η Andreas εργαζόταν εκεί για 21 χρόνια και σε ηγετικές θέσεις για 17 χρόνια.

Ο Cribb ήταν στην εταιρεία για 11 χρόνια και έλαβε το Walt Disney Legacy Award, το υψηλότερο βραβείο της για τους υπαλλήλους του πάρκου.

Όλοι αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο COVID-19, επικαλούμενοι θρησκευτικές αντιρρήσεις.

Ο Pajer δήλωσε ότι πίστευε ότι είχε θρησκευτική υποχρέωση να μην βλάψει το σώμα του και ότι το εμβόλιο ήταν επιβλαβές- η Andreas αντιτάχθηκε στην κάλυψη του προσώπου της και στη μόλυνση του αίματός της από τα συστατικά του εμβολίου για θρησκευτικούς λόγους- και ο Cribb αντιτάχθηκε επειδή πίστευε ότι τα εμβόλια Jansen, Moderna και Pfizer παρασκευάζονταν με τη χρήση κυττάρων από μωρά που είχαν κάνει έκτρωση.

Αλλά αντί να δεχτεί αυτές τις αιτήσεις εξαίρεσης, η Disney αντέδρασε. Και οι τρεις διαπίστωσαν ότι η εταιρεία αργούσε να ανταποκριθεί στα αιτήματά τους, αφήνοντάς τους να αναρωτιούνται για τη θέση της εργασίας τους.

Όταν η Disney τελικά απάντησε, οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν ανακριτικές συνεντεύξεις.

"[Ένας υπάλληλος της Disney] πρότεινε υποθετικές ερωτήσεις στην κ. Andreas, όπως αν θα συναινούσε σε ένα εμβόλιο που δεν θα περιείχε κύτταρα αμβλωθέντος εμβρύου. Η κ. Andreas αισθάνθηκε πολύ άβολα για μια τέτοια ακατάλληλη γραμμή ερωτήσεων σχετικά με τις ειλικρινείς θρησκευτικές της πεποιθήσεις", αναφέρεται στην αγωγή.

Ο Cribb δήλωσε ότι η διοίκηση του ζήτησε να εγκαταλείψει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις σχετικά με το εμβόλιο επειδή το FDA το ενέκρινε.

Ο Pajer είπε ότι οι διευθυντές του φώναξαν και άναψαν μια γραπτή δήλωση σχετικά με τις διακρίσεις που αντιμετώπιζε ενώ το κρατούσε ακόμα.
 

Τελικά, η Disney αρνήθηκε τις θρησκευτικές εξαιρέσεις και στους τρεις υπαλλήλους. Αρνήθηκε επίσης να μιλήσει με τους δικηγόρους τους.

Στην περίπτωση του Cribb, "ο δικηγόρος ζήτησε από τη Disney να απευθύνει την αλληλογραφία απευθείας σε αυτόν και η Disney αρνήθηκε κατηγορηματικά", αναφέρεται στην αγωγή.

Οι εργαζόμενοι που αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο αντιμετώπισαν μια σειρά από περιοριστικά μέτρα ασφαλείας που, όπως υποστήριξαν, ισοδυναμούσαν με εξαναγκασμό.

Οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι είπαν ότι έπρεπε να φορούν μάσκες όταν βρίσκονταν έξω, να φορούν μάσκες N95 με την ένδειξη "Warning" στο μπροστινό μέρος, να τρώνε σε διαχωρισμένους χώρους και να μην βγάζουν τις μάσκες τους ούτε για μια στιγμή.

Η εταιρεία ζήτησε να ληφθούν παρεμβατικά μέτρα για να ελεγχθεί αν οι μάσκες λειτουργούσαν επίσης. Ένας τεχνικός ψέκασε ένα νέφος στα πρόσωπα των εργαζομένων, σύμφωνα με τον δικηγόρο των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είπαν ότι το να φοράει κανείς μάσκα όλη μέρα έξω είναι αποπνικτικό και εξαντλητικό στην έντονη ζέστη της Φλόριντα. Αλλά η διοίκηση της Disney δεν έδειξε ιδιαίτερο έλεος.

Στόχοι για εκφοβισμό

"Με κατηγόρησαν ότι τράβηξα μια μάσκα από το πρόσωπό μου μόνο και μόνο για να πάρω ανάσα, αφού ήμουν αναγκασμένη να τη φοράω καθ' όλη τη διάρκεια της βάρδιας μου, μέσα και έξω, όταν άλλοι ηθοποιοί είχαν την επιλογή να μην τη φορούν καθόλου", δήλωσε ο Pajer.

Η Disney δεν παρείχε ξεχωριστούς χώρους όπου οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι θα μπορούσαν να γευματίζουν.

Την ίδια στιγμή, η Disney είχε τερματίσει τις εντολές για μάσκες σε εξωτερικούς χώρους για τους μη εμβολιασμένους επισκέπτες.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο κατά τη διάρκεια μιας υπαίθριας εκδήλωσης του 2022 για το Mardi Gras έδειξαν ότι ο Cribb ήταν πιθανότατα το μόνο άτομο μεταξύ εκατοντάδων εργαζομένων και επισκεπτών στο θέρετρο που φορούσε μάσκα.

"Ήταν συγκλονισμένος από τον εξευτελισμό της απροκάλυπτης διάκρισης της Disney", αναφέρεται στην αγωγή.

Σύμφωνα με τον Andreas, τα μέτρα αυτά ξεχώρισαν τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους και τους έκαναν στόχους μιας εκστρατείας εκφοβισμού.

Ακόμα και όταν η Disney επέτρεψε στους επισκέπτες να εισέλθουν χωρίς να είναι μασκοφόροι και ανεμβολίαστοι, το προσωπικό αντιμετώπισε συνεχείς περιορισμούς COVID-19. Φωτογραφία από το Magic Kingdom στο Walt Disney World στη Lake Buena Vista, Fla, 30 Αυγούστου 2021. (John Raoux/AP Photo)
 
"Γίναμε αντικείμενο παρενόχλησης από άλλα μέλη του καστ και επισκέπτες μόλις τα ΜΑΠ παρείχαν οπτική απεικόνιση των προσωπικών μας πληροφοριών", είπε.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι αυτοί οι περιορισμοί έμοιαζαν με αυτό που απαιτούσε η Disney από το προσωπικό που ήταν εκτεθειμένο στο COVID-19 πριν από τη διάθεση των εμβολίων.

"Τα επαυξημένα πρωτόκολλα που τώρα ξαφνικά επιβλήθηκαν στους ενάγοντες συνίσταντο σε σκληρή απομόνωση και περιορισμούς, προκαλώντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα στους ενάγοντες και καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να βρουν έναν συμβατό τρόπο και χώρο για να φάνε ή να πιουν κατά τη διάρκεια της βάρδιας", αναφέρεται στην αγωγή.

Απολύθηκε για την πίστη

Τέλος, η Disney απέλυσε και τους τρεις υπαλλήλους επειδή αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο.

"Το όνειρό μου που έγινε αληθινό έγινε ένας απόλυτος εφιάλτης", δήλωσε ο Cribb.

"Ξαφνικά, ο ίδιος οργανισμός που είχε γοητεύσει τη φαντασία μου στην παιδική μου ηλικία με τη μοναδική μαγική του γοητεία αποκάλυψε τον πραγματικό του εαυτό - μια εταιρική μηχανή που είναι αποφασισμένη να επιδιώκει οικονομικούς και πολιτικούς σκοπούς με οποιοδήποτε κόστος".

Οι τρεις εργαζόμενοι κατέθεσαν κοινή αγωγή κατά της Disney για τη λήψη αντιποίνων επειδή οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αιτήματα για θρησκευτικές διακρίσεις.

Το τρίο ζήτησε από το δικαστήριο να αποκαταστήσει την απασχόλησή τους, να τερματίσει την επιβολή των πρωτοκόλλων διακρίσεων από την Disney και να καταβάλει σε κάθε ενάγοντα αποζημίωση για τους χαμένους μισθούς, τα διαφυγόντα επιδόματα, τις δικηγορικές αμοιβές και κάθε άλλη απαιτούμενη αρωγή.

"Η Disney δεν είναι υπεράνω του νόμου. Οι ενέργειές τους τον τελευταίο μήνα έδειξαν στο κοινό ότι οι Χριστιανοί δεν έχουν θέση στα πάρκα τους ή στη μισθοδοσία τους", δήλωσε ο Andreas.

________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου