Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ελένη Παπαδοπούλου: Η Κολομβία είναι παράδεισος μπροστά στο δικό μας χάλι.

Χτες σε μία τράπεζα ακούω την ακόλουθη συζήτηση. Ένας κύριος έχει πιάσει κουβέντα με τον διευθυντή και συζητάνε πόσο εύκολα ανοίγουν στην χώρα μας τα αλλοδαπά λογαριασμούς και τους καταθέτουν λεφτά, όταν έξω θέλει ένα σωρό διατυπώσεις και αποδείξεις για την προέλευση των χρημάτων που θα καταθέσεις.

Όσοι έχουμε ζήσει έξω γνωρίζουμε ότι δεν ανοίγεις λογαριασμό έτσι απλά "γεια σας ήρθα, θέλω έναν λογαριασμό".

Εδώ όλοι οι αλλοδαποί έχουν εύκολα πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα και κάνουν ό,τι θέλουν με τους λογαριασμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ξέπλυμα, παράνομες συναλλαγές κτλ. 
 
Είπαν λοιπόν ότι αυτός ο χαμός έγινε και με του Κινέζους και αλλους που αγορασαν μαζικά ακίνητα πριν λίγα χρόνια, καθως η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έλεγχε τίποτα. 
 
Τελευταία έχουν αρχίσει να γίνονται έλεγχοι για τα χρήματα που έρχονται στη χώρα και είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα. Ισως και για αυτό οι Κινέζοι και διάφοροι ουρανοκατέβατοι εξαφανίστηκαν από την αγορά ακινήτων. 
 
Ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι σε κάποιους με εντολές και σε αρκετούς χωρίς λόγο δεν ελέγχουν τίποτα. Κανένα πόθεν έσχες για αλλοδαπούς. Επίσης αναδρομικά δεν έχουν ελέγξει ένα σωρό Κινέζους που ήρθαν εδώ και εφτιαξαν εταιρίες με ακίνητα, όπου μέσα μπάζουν την Σάρα και την Μάρα. Στο απυρόβλητο.

Καθώς η κατάσταση της οικονομίας μας είναι τραγική, το φοβερό οικονομικό επιτελείο έχει κάνει την απατεωνιά πυρήνα της οικονομίας και το έχει ονομάσει "επενδύσεις". 
 
Χρήμα να μπαίνει κι ας είναι από ό,τι να'ναι κι ας στηρίζει ότι εγκληματικότητα υπάρχει κι ας καλύπτει μαύρα κι ας εξαγοράζει την χώρα κι ας διαλύει εντέλει την οικονομία. Αυτοί θελουν να παρουσιάσουν εισροές κεφαλαίων και να κοκορεύονται. 
 
Το ότι τα κεφάλαια μπορεί να είναι μαφιόζικα και να χρησιμοποιούνται σε μαφιοζιλίκια ποσώς τους ενδιαφέρει. Το ότι η πραγματική οικονομία διαλύεται από τα μαφιοζιλίκια με ό,τι αυτο συνεπάγεται επίσης ποσώς τους ενδιαφέρει.

Αρχίζω να πιστεύω ότι η Κολομβία είναι παράδεισος μπροστά στο δικό μας χάλι.
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου