Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Ελένη Παπαδοπούλου: "Νομίζεις ότι είναι κακό;"


 
Εάν θέλουμε να δούμε τι κρύβεται τελικά πίσω από αυτά τα περί γάμου των ομοφυλοφίλων, ας διαβάσουμε το βιβλίο της Καμίγ Κουσνέρ, κόρη του γνωστού σοσιαλιστή πολιτικού Κουσνέρ, για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ο αδελφός της κατ' εξακολούθηση από τον πατριό της στην εφηβεία του. Η μάνα ήταν πολύ αριστερή και πολύ "ελεύθερη" και καλά, η γιαγιά μια από τα ίδια. Ο πατριός πολύ προοδευτικός αριστερός κι αυτός. Πανεπιστημιακοί σε σχολές με υψηλό πρεστίζ και αυτός και η μάνα της. 

Ο πατριός είχε ένα εξοχικό, όπου τα Σαββατοκύριακα μαζευόταν κόσμος και διασκέδαζε σε μία ατμόσφαιρα ασύδοτης σεξουαλικότητας. Τα παιδιά μεγάλωναν χωρίς όρια. Σε σημείο που όταν ο πατριός κακοποίησε τον αδελφό της για πρώτη φορά, το παιδί ρώτησε την αδελφή του "Νομίζεις ότι είναι κακό;". Με αυτά που είχε δει δεν ήξερε εάν είναι κακό ή καλό το να σε χαϊδεύει ο πατριός σου. Και η αδελφή του απάντησε: "Όχι, δεν νομίζω. Αφού το έκανε αυτός, δεν είναι τίποτα. Μας διδάσκει. Δεν είμαστε κολλημένοι". Γιατί αίσχη έβλεπαν τα παιδιά και πίστεψαν ότι αυτά μπορεί να είναι και φυσιολογικά. 

Το βιβλίο παρουσιάστηκε ως περιπτωσιολογία
. Όμως διαβάζοντας το βλέπεις τις "αρχές" μίας ολόκληρης γενιάς, μίας ολόκληρης αριστερής σέχτας που έλαβε και αξιώματα ως προοδευτική, ένα σωρό ανθρώπων που ακόμη έχουν το θράσος να μας κουνάνε το δάχτυλο ότι είμαστε συντηρητικοί, ενώ αυτοί δεν είναι προοδευτικοί, αλλά απλά ανώμαλοι

Πού θέλω να καταλήξω. Να δούμε λίγο εάν όλα αυτά περί γάμου είναι τελικά σε κάποιες περιπτώσεις η εύκολη και νομιμοποιημένη πρόσβαση σε ανήλικα, τα οποία προερχόμενα από ιδρύματα ή από παρένθετες εξαφανισμένες μητέρες δεν θα έχουν κανέναν να τα προστατεύσει από ανώμαλους γονείς. Και πάντα να έχουμε στο μυαλό μας αυτό που ρώτησε ο μικρός Κουσνέρ όταν τον βίασε ο πατριός του. "Νομίζεις ότι είναι κακό;". Γονιός του ήταν έστω και ως πατριός, και πίστεψε ότι μπορεί και να μην ήταν κακό. Πώς μπορούσε ο γονιός του να του κάνει κάτι κακό; Εάν κάποιος σκέφτεται τα παιδιά, αυτοί είμαστε όλοι εμείς που είμαστε κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων. Κανείς άλλος.
 
 
«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Στα υγιή μυαλά και στις ανθρώπινες καρδιές,,,,στον γάμο ιδιαίτερα,,,, αλλά και στις απλες σχέσεις,,,, δημιουργείται αυτοματα, εκεί όπου υπάρχει αγάπη πραγματικη,,,,ο νόμος της αποκλειστικότητας,,,κατι που δεν υπάρχει στα ζώα,,,,.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή