Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Μερικές σκέψεις περί υιοθεσίας

Πρώτον.

Το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προς ψήφιση όχι μόνον δεν αντιτίθεται στην νομοθετική πρόταση που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ευνοεί κιόλας. 
 
Η υποτιθέμενη διαφορά των δύο νομοσχεδίων θα είναι ότι του ΣΥΡΙΖΑ θα προβλέπει την παρένθετη μητρότητα, ενώ αυτή της ΝΔ του Κούλη δεν θα την περιλαμβάνει φαινομενικά. 
 
Οι συντάκτες της, όμως, γνωρίζουν καλά ότι στην πραγματικότητα, η δική τους νομοθετική πρωτοβουλία είναι απαραίτητο να προηγηθεί, ώστε να επιβληθεί τελικά σε βάθος μερικών ετών και η παρένθετη μητρότητα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 
 
Ένας νόμος που θα ψηφιζόταν σήμερα, που υπάρχει τόση αντίθεση και στην οποιασδήποτε μορφής υιοθεσία σε αυτήν την περίπτωση και θα προέβλεπε και την χρήση παρένθετης μητέρας, θα προκαλούσε την καθολική αντίδραση στην εφαρμογή του (δεν λέω ξεσηκωμό, καθώς κάτι τέτοιο δεν φαίνεται δυνατόν πλέον στην ελληνική κοινωνία για κανέναν λόγο). 
 
Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ πουλά προοδευτικότητα και φιλελεφτισμό στο ακροατήριό του, η ΝΔ «συντηρητισμό» και η Εκκλησία της Ελλάδος ότι με την διαπρύσια φωνίτσα της ανάγκασε την κυβέρνηση να μην ψηφίσει το χειρότερο, δηλαδή την παρένθετη μητέρα.

Μόλις, όμως, το πρώτο ενδιαφερόμενο ζευγάρι προσφύγει στην δικαιοσύνη, καθώς δεν θα πληροί τα κριτήρια για υιοθεσία, με το σκεπτικό ότι δεν του δίνονται ίσα δικαιώματα στην απόκτηση τέκνων με τα ζευγάρια που πληρούν τα κριτήρια της υιοθεσίας και άρα μόνον μέσω παρένθετης μητέρας μπορεί να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος του, η δικαιοσύνη θα αποφανθεί ότι για λόγους ισονομίας θα πρέπει να επιτραπεί και η χρήση παρένθετης μητέρας.

Δεύτερον.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος που θεωρεί την πορνεία πράξη αποτρόπαια και αντιφεμινιστική, βρίσκει την χρήση παρένθετης μητέρας ως κάτι το σωστό. Κατά την πορνεία η γυναίκα δίνεται για λίγα λεπτά, ενώ κατά την παρένθετη μητρότητα δίνεται για εννέα μήνες. Και τα δύο επί πληρωμή… 
 
Ποιο λοιπόν είναι το χειρότερο;
«Πᾶνος»

2 σχόλια:

  1. ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!
    ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ GAY.........Κ.Τ.Λ
    ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΟΡΝΕΙΑ
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΟΔΟΜΑ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑ ΤΩΝ ΣΟΔΟΜΩΝ. ΕΙΘΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το χειρότερο είναι όταν παρακολουθούμε το Μητσοτάκη απαθείς να μας σκοτώνει, λες και ο Κύριος δεν μας άφησε το δικαίωμα ψήφου για να δει έστω και τους λίγους αντιδρώντες να αντιδρούν επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή