Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Λυκούργος Νάνης: Παραιτηθείτε επιτέλους μακαριώτατε!


Γράφει ο Λυκούργος Νάνης, ιατρός 
 
"Άπελθε ταχέως εις τα ίδια"....
 
Αυτήν την ιστορική προτροπή απηύθυνε γραπτώς ο μακαριστός μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος, ο και "λέων του Βορρά" προσφυέστατα αποκληθείς, σε επιστολή του προς τον κεκοιμημένο αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ, στη δεκαετία του 70,  ένεκα της τραγικής και ολέθριας εκκλησιαστικής πολιτικής του τελευταίου, μία πτυχή της οποίας υπήρξε και η ενδοτική στάση της τότε εκκλησιαστικής ηγεσίας , όπως και της ομοτρόπου με εκείνη σημερινής, απέναντι στη νομοθετική επιδρομή των αντιχρίστων, δαιμονόπνευστων και δαιμονοκίνητων πολιτικών εξουσιαστών σε βάρος των θρησκευτικών και εθνικών μας ιδανικών.
 
Δυστυχώς, στους χαλεπούς και δύστηνους καιρούς μας δεν βρέθηκε ούτε  ένας (αριθμός 1), μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος να επαναλάβει δημοσίως την ιστορική φράση του μακαριστού Αμβροσίου προτρέποντας στο αυτονόητο το νυν αρχιεπίσκοπο, δηλαδή στην υπ αυτού υποβολή παραιτήσεως προς το καλώς εννοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας.
 
Κάποιος άλλος, όμως, Ιερώνυμος, ο μακαριστός προκάτοχος του νυν αρχιεπισκόπου  και συνονόματός του, προς τιμήν του οποίου οποίου και έλαβε το μοναστικό του όνομα,  διαβληθείς  αισχρώς από το συστημικό αντιεκκλησιαστικό κατεστημένο και παρεξηγηθείς από ομόφρονες και ομοψύχους του αδελφούς, από καλή διάθεση, ομολογουμένως, κινηθέντες και παρορμηθέντες, υπέβαλε αξιοπρεπώς την παραίτησή του, για να ακολουθήσει μετά ταύτα  η σεραφειμική λαίλαπα, καρπός της οποίας υπήρξε και ο κ.Ιερώνυμος ο Β, με όλα τα συμπαρομαρτούντα.... 
 
Και αποσύρθηκε εκείνος ο όντως μεγάλος αρχιεπίσκοπος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Υστέρνια της Τήνου. 
 
Παραιτηθείτε κι εσείς, μακαριώτατε! Και αποσυρθείτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στα δικά σας Υστέρνια! Δεν αντέχει άλλο η Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και το Έθνος την παρουσία σας στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος! Η άμεση παραίτησή σας αποτελεί αδήριτη επιταγή των καιρών μας! 
 
Αρκετά έχετε βλάψει μέχρι τώρα το κύρος της διοικούσης Εκκλησίας και το καλώς εννοούμενο συμφέρον της!
«Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΑΠΑΥΞΑΝΩ. ΑΛΛΑ...................ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ, ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΤΩ ΚΥΡΙΩ; ΠΕΙΤΕ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΝ!!!!!!!!!!!!!ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΝΝΟΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΥΔΕΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να φυγει ποιος θα ερθει. Μια απο τα ιδια θα ερθει. Βλεπεις εχουν φροντισει οι γενιοφοροι να επ-ανδρώσουν(γυναικωσουν για την ακριβεια) τις μητροπολεις με ποταπα στοιχεια. Το 90% θελει ξυρισμα και κλωτσηδων εκδιωξη απο τα Δεσποτάτα της καλοπερασης. Ομως αυτην την δουλεια δεν προκειται να την κανουν οι δεσποταδες διοτι ειναι γυναικωτα οι περισσοτερες. Η δουλεια αυτη ανηκει στο λαο, στο ποιμνιο. Μονον ο λαος μπορει να απαιτησει απο τους γεννιαδες (μερικοι μαλιστα εχουν καταργησει και τον φερεντζε της γενιαδας και διατηρουν ενα ανεπαισθητο μουσακι)να παρουν θεση κατα της νομοθεσιας υπερ των πουστηδων και να σταματησουν εδω και τωρα τα νομοσχεδια της ανωμαλιας και της πουστίας. Αλλα ειπαμε εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουνε και τους δεσποταδες ποπυ μας αξιζουνε. Το ιδιο ελεεινοι ειμαστε και εμεις, ισως και περισσοτερο απο δαυτους, διοτι ο Δεσποτης ειναι ενας ενω το ποιμνιο χιλιαδες, και απο αυτους τους χιλιαδες δεν βρισκεται ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να τους βαλει πόστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή