Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Αμερικανικά Bιο-εργαστήρια στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Χάντερ Μπάιντεν βοήθησε στην εξασφάλιση χρηματοδότησης εκατομμυρίων για το στρατιωτικό ερευνητικό πρόγραμμα βιοτεχνολογίας στην Ουκρανία
 

Ο Jack Maxey, ο οποίος κατέχει αντίγραφο του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden, έδωσε στη δημοσιότητα άλλα 253 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter με την Metabiota, έναν εργολάβο του Υπουργείου Άμυνας που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία και ειδικεύεται στην έρευνα ασθενειών που προκαλούν πανδημίες. Ο Hunter σύστησε τη Metabiota στη Burisma.

Η λίστα με τα email του Maxey μπορεί να βρεθεί στο λογαριασμό του στο GETTR. (σύνδεσμος στο τέλος του άρθρου).

Η έρευνα της Daily Mail (25-03-2022)

  • Στις 24/03/2022, η ρωσική κυβέρνηση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου υποστηρίζοντας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος για "βιολογικά όπλα" στην Ουκρανία
  • Ωστόσο, οι ισχυρισμοί χαρακτηρίστηκαν ως ένα θρασύ προπαγανδιστικό τέχνασμα για να δικαιολογηθεί η εισβολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία και να σπείρει τη διχόνοια στις ΗΠΑ.
  • Όμως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η αλληλογραφία που εξασφάλισε η DailyMail.com από το εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί μπορεί να είναι αληθινοί
  • Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν ότι ο Hunter βοήθησε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων για τη Metabiota, έναν εργολάβο του Υπουργείου Άμυνας που ειδικεύεται στην έρευνα ασθενειών που προκαλούν πανδημίες.
  • Παρουσίασε επίσης τη Metabiota σε μια δήθεν διεφθαρμένη ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, τη Burisma, για ένα "επιστημονικό έργο" που αφορούσε εργαστήρια βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου στην Ουκρανία. 
  • Ο γιος του προέδρου - Χάντερ Μπάιντεν - και οι συνεργάτες του επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners 
  • Έχουν συγκεντρώσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της εταιρείας από επενδυτικούς κολοσσούς, όπως η Goldman Sachs 

Ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός αμερικανικού στρατιωτικού ερευνητικού προγράμματος για "βιολογικά όπλα" στην Ουκρανία είναι τουλάχιστον εν μέρει αληθινός, σύμφωνα με νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέκτησε αποκλειστικά η DailyMail.com.

Ο διοικητής των Ρωσικών Δυνάμεων Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής Προστασίας δήλωσε ότι υπάρχει ένα "μοτίβο αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των Ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων" και επισήμανε τη "χρηματοδότηση τέτοιων δραστηριοτήτων από δομές που βρίσκονται κοντά στην τρέχουσα ηγεσία των ΗΠΑ, ιδίως το επενδυτικό ταμείο Rosemont Seneca, του οποίου ηγείται ο Hunter Biden".

Ειδικοί των μυστικών υπηρεσιών λένε ότι οι κατηγορίες του Ρώσου στρατιωτικού ηγέτη ήταν ένα προπαγανδιστικό τέχνασμα για να δικαιολογήσει την "εισβολή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία για να σπείρει τη διχόνοια στις ΗΠΑ.

Αλλά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter δείχνουν ότι βοήθησε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων για τη Metabiota, έναν εργολάβο του Υπουργείου Άμυνας που ειδικεύεται στην έρευνα ασθενειών που προκαλούν πανδημίες και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα.

Επίσης σύστησε τη Metabiota σε μια φερόμενη ως διεφθαρμένη Ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, την Burisma, για ένα "επιστημονικό έργο" που αφορούσε εργαστήρια βιοασφάλειας υψηλού επιπέδου στην Ουκρανία.

Και παρόλο που η Metabiota είναι φαινομενικά μια εταιρεία ιατρικών δεδομένων, ο αντιπρόεδρός της έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Hunter το 2014 περιγράφοντας πώς θα μπορούσαν να "διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία", ένας ασυνήθιστος στόχος για μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Η ρωσική κυβέρνηση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις 24/03/3022 υποστηρίζοντας ότι ο Χάντερ Μπάιντεν βοήθησε στη χρηματοδότηση ενός προγράμματος έρευνας για στρατιωτικά βιολογικά όπλα των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Αλλά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η αλληλογραφία που εξασφάλισε η DailyMail.com από τον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Χάντερ δείχνουν ότι οι ισχυρισμοί μπορεί κάλλιστα να είναι αληθινοί.
 
Η Metabiota είναι ένας εργολάβος του Υπουργείου Άμυνας που ειδικεύεται στην έρευνα σχετικά με ασθένειες που προκαλούν πανδημίες και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως βιολογικά όπλα.
 
Τέσσερις ημέρες μετά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Guttieri τον Απρίλιο του 2014, το στέλεχος της Burisma Vadym Pozharskyi έγραψε στον Hunter αποκαλύπτοντας ότι ο γιος του τότε αντιπροέδρου είχε προτείνει ένα "επιστημονικό έργο" με τη συμμετοχή της Burisma και της Metabiota στην Ουκρανία. " Παρακαλώ δείτε μερικά αρχικά σημεία που πρέπει να συζητηθούν για τους σκοπούς της ανάλυσης των δυνατοτήτων αυτού του σχεδίου, όπως το αποκαλέσατε, "Επιστήμη Ουκρανία"", έγραψε ο Pozharskyi.
 
Τα αρχεία κυβερνητικών δαπανών δείχνουν ότι το Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε σύμβαση ύψους 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων στη Metabiota μεταξύ Φεβρουαρίου 2014 και Νοεμβρίου 2016, με 307.091 δολάρια να προορίζονται για "ερευνητικά έργα στην Ουκρανία".
 

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα δεδομένα των αμυντικών συμβάσεων που εξέτασε η DailyMail.com υποδηλώνουν ότι ο Hunter έπαιξε ηγετικό ρόλο στη διασφάλιση ότι η Metabiota μπορούσε να διεξάγει την έρευνα για τα παθογόνα λίγες εκατοντάδες μίλια μακριά από τα ρωσικά σύνορα.

Το έργο έγινε θέμα εθνικής ασφάλειας για την Ουκρανία όταν οι Ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στη χώρα τον περασμένο μήνα.

Ο σύμβουλος της Burisma Vadym Pozharskyi (φωτογραφία). 'Όπως καταλαβαίνω, η Metabiota ήταν υπεργολαβία του κύριου υπεύθυνου επαφής του Υπουργείου Άμυνας B&V [Black & Veatch]', έγραψε σε ηλεκτρονικό μήνυμα το 2014.
 

Η Metabiota εργάστηκε στην Ουκρανία για την Black & Veatch, μια αμερικανική αμυντική εταιρεία με στενούς δεσμούς με τις στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες, η οποία κατασκεύασε εργαστήρια στην Ουκρανία που ανέλυαν επικίνδυνες ασθένειες και βιολογικά όπλα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν το Κογκρέσο ότι "οι Ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο" αυτών των "εγκαταστάσεων βιολογικής έρευνας", εγείροντας φόβους ότι θανατηφόρα και ακόμη και κατασκευασμένα παθογόνα θα μπορούσαν να πέσουν στα χέρια των Ρώσων.

Ο Hunter και οι συνάδελφοί του στην επενδυτική του εταιρεία Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) συγκέντρωναν συστηματικά εκατομμύρια δολάρια για εταιρείες τεχνολογίας, ελπίζοντας ότι οι εταιρείες θα απογειώνονταν και θα έκαναν την περιουσία τους.

Η Metabiota ήταν μία από αυτές τις εταιρείες. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του Hunter και των συναδέλφων του συζητούν με ενθουσιασμό για το πώς η παρακολούθηση των ιατρικών δεδομένων από την εταιρεία θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που επιδιώκουν να ανιχνεύσουν εστίες μολυσματικών ασθενειών.

Ο γιος του προέδρου και οι συνεργάτες του επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners.

Συγκέντρωσαν αρκετά εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της εταιρείας από επενδυτικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs.

Αλλά τα ηλεκτρονικά μηνύματα δείχνουν ότι ο Hunter ήταν επίσης ιδιαίτερα εμπλεκόμενος στις επιχειρήσεις της Metabiota στην Ουκρανία.

Τα μηνύματα του Hunter προς τους επενδυτές ανέφεραν ότι όχι μόνο κανόνισαν τη χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά και τη βοήθησαν να "αποκτήσει νέους πελάτες", συμπεριλαμβανομένων "κυβερνητικών υπηρεσιών στην περίπτωση της Metabiota".

Ο ίδιος και ο συνεργάτης του Eric Schwerin συζήτησαν ακόμη και την υπενοικίαση του χώρου γραφείων τους στην εταιρεία τον Απρίλιο του 2014, όπως αποκαλύπτουν τα μηνύματά τους.

Εκείνο το μήνα, ο αντιπρόεδρος της Metabiota Mary Guttieri έγραψε ένα υπόμνημα στον Hunter εξηγώντας πώς θα μπορούσαν να "διεκδικήσουν την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία".

"Σας ευχαριστώ πολύ που βρήκατε χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σας για να συναντηθείτε με την Kathy (Kathy Dimeo, στέλεχος της Metabiota) και εμένα την Τρίτη. Απολαύσαμε πολύ τη συζήτησή μας", έγραψε ο Guttieri.

"Όπως υποσχέθηκα, έχω ετοιμάσει το συνημμένο υπόμνημα, το οποίο παρέχει μια επισκόπηση της Metabiota, της εμπλοκής μας στην Ουκρανία και του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ομάδα, τα δίκτυα και τις ιδέες μας για να διεκδικήσουμε την πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία και τη συνεχή ενσωμάτωση στη Δυτική Κοινωνία".

Ο πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA Sam Faddis, ο οποίος εξέτασε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο φορητό υπολογιστή του Hunter, δήλωσε στη DailyMail.com ότι η προσφορά να βοηθήσει στη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας ήταν παράξενη για ένα στέλεχος βιοτεχνολογίας.

"Τίθεται το ερώτημα, ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός αυτού του εγχειρήματος; Είναι πολύ παράξενο", είπε.

Ο Mary Guttieri, αντιπρόεδρος της Metabiota, εμφανίζεται σε συνάντηση με Αμερικανούς και Ουκρανούς στρατιωτικούς
 
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε την Πέμπτη ένα διάγραμμα με διαγράμματα με βέλη που συνδέουν τον Μπάιντεν, τον Σόρος και το Δημοκρατικό Κόμμα με τα ουκρανικά βιολογικά εργαστήρια
 
Ο γιος του προέδρου και οι συνεργάτες του επένδυσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω της εταιρείας τους Rosemont Seneca Technology Partners. Ανέσυραν χρηματοδότηση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία από επενδυτικούς κολοσσούς, όπως η Goldman Sachs
 
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του Hunter και των συναδέλφων του στη Rosemont Seneca συζητούν με ενθουσιασμό για το πώς η παρακολούθηση των ιατρικών δεδομένων από την εταιρεία θα μπορούσε να γίνει ένα σημαντικό εργαλείο για τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες που επιθυμούν να εντοπίσουν εστίες μολυσματικών ασθενειών.
 

[VIDEO] - Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι ο Hunter Biden "χρηματοδοτεί εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία"

Ο Guttieri διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στις δραστηριότητες της Metabiota στην Ουκρανία, καθώς συναντήθηκε με άλλα στελέχη της εταιρείας και αξιωματούχους του Αμερικανικού και του Ουκρανικού στρατού τον Οκτώβριο του 2016 για να συζητήσουν "τη συνεργασία στην επιτήρηση και την πρόληψη ιδιαίτερα επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ζωονοσογόνων ασθενειών στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες", σύμφωνα με έκθεση του 2016 του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Ουκρανία.

Εκείνη την εποχή, ο Hunter ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma, η οποία ανήκε στον πρώην υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και φερόμενο ως διεφθαρμένο δισεκατομμυριούχο Mikolay Zlochevsky.

Τέσσερις ημέρες μετά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Guttieri τον Απρίλιο του 2014, το στέλεχος της Burisma Vadym Pozharskyi έγραψε στον Hunter αποκαλύπτοντας ότι ο γιος του τότε αντιπροέδρου είχε ξεκινήσει ένα "επιστημονικό πρόγραμμα" με τη συμμετοχή της Burisma και της Metabiota στην Ουκρανία.

"Παρακαλούμε διαβάστε ορισμένα αρχικά σημεία προς συζήτηση με σκοπό την ανάλυση των δυνατοτήτων αυτού του σχεδίου, το οποίο αποκαλέσατε "Επιστήμη Ουκρανία"", έγραψε ο Pozharskyi.

"Όπως καταλαβαίνω, η Metabiota ήταν υπεργολαβία της κύριας επαφής της DoD B&V [Black & Veatch].

"Τι είδους συνεργασία αναζητά η Metabiota στην Ουκρανία; Ως δυνητικός μη κυβερνητικός παίκτης στο Κίεβο; Να οικοδομήσει δεσμούς με τα αντίστοιχα υπουργεία στην Ουκρανία και με βάση αυτό να ξαναχτίσει τη χρηματοδότηση της B&V; Ή μήπως επιδιώκουν συνεργασίες στη διαχείριση έργων στην Ουκρανία, δημόσιες σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς εδώ, χρηματοδότηση έργων;

Ο Faddis δήλωσε στη DailyMail.com ότι η προσπάθεια να πειστεί η Metabiota να συνάψει εταιρική σχέση με τη Burisma ήταν μια αινιγματική και ανησυχητική αποκάλυψη. "Ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υπεύθυνος για τις σχέσεις με την Ουκρανία. Γιατί, λοιπόν, ο Hunter όχι μόνο ήταν στο Διοικητικό Συμβούλιο μιας ύποπτης Ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, αλλά και τη συνέδεε με μια εταιρεία που εργαζόταν στην έρευνα για βιολογικά όπλα;". 

"Η θέση του Υπουργείου Άμυνας είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα κακόβουλο ή παράξενο σε αυτό, πρόκειται για έρευνα για "έγκαιρη προειδοποίηση για πανδημίες".

Αλλά το ερώτημα παραμένει: γιατί ο Hunter Biden βρίσκεται στη μέση αυτής της κατάστασης; Γιατί στο επίκεντρο όλων αυτών βρίσκεται ο ατιμασμένος γιος του αντιπροέδρου: το αγόρι χωρίς αξιοσημείωτες ικανότητες και με συνήθεια στην κοκαΐνη.

Ο Pozharsky ανέφερε στο ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τον Hunter ότι είχε συναντήσει τέτοια έργα βιολογικής έρευνας νωρίτερα στην προηγούμενη εργασία του ως κυβερνητικός αξιωματούχος της Ουκρανίας και ισχυρίστηκε ότι η B&V είχε εργαστεί σε "παρόμοια ή ίδια έργα" με την προτεινόμενη σύμβαση της Metabiota.

Τα αρχεία κυβερνητικών δαπανών δείχνουν ότι το Υπουργείο Άμυνας ανέθεσε στη Metabiota σύμβαση ύψους 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ Φεβρουαρίου 2014 και Νοεμβρίου 2016, με 307.091 δολάρια να διατίθενται για "ερευνητικά έργα στην Ουκρανία".

Η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (DTRA -Defense Threat Reduction Agency) ανέθεσε επίσης στην B&V την κατασκευή ενός εργαστηρίου βιοασφάλειας επιπέδου 3 στην Οδησσό της Ουκρανίας το 2010, το οποίο "παρείχε βελτιωμένο εξοπλισμό και εκπαίδευση για την αποτελεσματική, ασφαλή και προστατευμένη ταυτοποίηση ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων μικροοργανισμών".

Τέτοια εργαστήρια χρησιμοποιούνται για τη "μελέτη μολυσματικών παραγόντων ή τοξινών που μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αέρα και να προκαλέσουν απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις", αναφέρει το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Το 2012 η B&V ανέλαβε ένα επιπλέον πενταετές συμβόλαιο ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Μαΐου 2014, ο συνεργάτης της RSTP Schwerin πρότεινε: "υπάρχουν προφανώς κάποιες πραγματικές πιθανές συνέργειες μεταξύ του έργου του συζύγου της Xiaoying στο CDC και αυτού που κάνει η Metabiota. Κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτούμε".

Σε μια άλλη ένδειξη των στενών δεσμών μεταξύ της Metabiota και του Υπουργείου Άμυνας, ο συνεργάτης του Hunter στην RSTP, Rob Walker, δήλωσε ότι "θα έβαζε έναν φίλο του να έρθει σε επαφή με το Υπουργείο Άμυνας σε χαμηλό επίπεδο", προκειμένου να αποδείξει την αξιοπιστία της εταιρείας στους κορυφαίους υποψήφιους επενδυτές Goldman Sachs και Morgan Stanley τον Οκτώβριο του 2014.
 

Σε μια άλλη ένδειξη των στενών δεσμών της Metabiota με το Υπουργείο Άμυνας, ο επιχειρηματικός εταίρος του Hunter στην RSTP, Rob Walker, δήλωσε ότι "θα είχε έναν φίλο που θα ερχόταν σε επαφή με το Υπουργείο Άμυνας" προκειμένου να αποδείξει την αξιοπιστία της εταιρείας στους κορυφαίους δυνητικούς επενδυτές Goldman Sachs και Morgan Stanley τον Οκτώβριο του 2014.

Η RSTP ήταν θυγατρική της Rosemont Capital, μιας επενδυτικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2009 από τον Chris Heinz, θετό γιο του πρώην υπουργού Εξωτερικών John Kerry.

Η Metabiota έχει επίσης στενούς δεσμούς με το Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan (WIV), το οποίο θεωρείται ύποπτο για την πηγή της επιδημίας COVID-19.

Το WIV υπήρξε κέντρο για την αμφιλεγόμενη έρευνα σχετικά με την " κέρδος της λειτουργίας [gain of function]" που μπορεί να δημιουργήσει υπερ-ισχυρούς ιούς.

Κινέζοι επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με τη λειτουργία των κορονοϊών στο WIV, συνεργαζόμενοι με έναν οργανισμό που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, την EcoHealth Alliance, η οποία έκτοτε παρακολουθεί στενά την έρευνά της σχετικά με τον κορονοϊό από την πανδημία COVID-19.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Wuhan, της Metabiota και της EcoHealth Alliance δημοσίευσαν από κοινού μια μελέτη το 2014 σχετικά με τις μολυσματικές ασθένειες των νυχτερίδων στην Κίνα, στην οποία σημειώνεται ότι οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο WIV.

Η Shi Zhengli, διευθύντρια του WIV στο Κέντρο για τις αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η "γυναίκα νυχτερίδα" για τον κεντρικό της ρόλο στην έρευνα για τον κοροναϊό των νυχτερίδων στο εργαστήριο, συνέβαλε στην εργασία.

Η Metabiota είναι επίσημος εταίρος της EcoHealth Alliance από το 2014, σύμφωνα με τον ιστότοπό της.


JACK_MAXEY ΣΤΟ GETTR
Κατεβάστε την ηλεκτρονική συλλογή email του Maxey ΕΔΩ:
 ___________________________________________
 

ΠΗΓΕΣ:

____________________________________________
 
Δείτε το βίντεο
 

 
 
 
 «Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου