Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Η Deborah Yakubu μαρτύρησε πριν λίγες ημέρες για του Χριστού την Πίστη την Αγία… (σιωπή από τα ΜΜΕ)

 
Αριστερά η Deborah, δεξιά ένας από τους βασανιστές της

Τα Ορθόδοξα χριστιανικά χρονικά, είναι γεμάτα με βίους Αγίων οι οποίοι μαρτύρησαν για το Χριστό. Νομίζαμε ότι όλα αυτά ήταν ένας εφιάλτης του παρελθόντος. Ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι είναι ένας τραγικός εφιάλτης που δε λέει να σταματήσει.

Η Deborah Samuel Yakubu, ήταν μία όμορφη νεαρή κοπέλα, γεμάτη όνειρα για το μέλλον. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Νιγηρία, μία χώρα που χωρίζεται διακριτά στο χριστιανικό νότο και το μουσουλμανικό βορά.


Φοιτήτρια ούσσα, είχε εισέλθει σε ένα «δωμάτιο» ανταλλαγής σκέψεων μεταξύ φοιτητών, στην εφαρμογή WhatsApp. Κάποια στιγμή, στο «δωμάτιο» συνομιλίας εμφανίστηκε μία διαφήμιση για τον Μωάμεθ. Η Deborah ήταν εκείνη που ζήτησε να μην ανεβαίνουν διαφημίσεις θρησκευτικού περιεχομένου, καθώς το «δωμάτιο» συνομιλίας είχε να κάνει αποκλειστικά με τα μαθήματα των φοιτητών.

Αυτό ήταν αρκετό για να ανάψει φωτιά! Οι μουσουλμάνοι συμμαθητές της, την απείλησαν με σαρία, τον άγραφο μουσουλμανικό νόμο. Την κατηγόρησαν για βλασφημία έναντι του Μωάμεθ και εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό. Πήραν μαζί τους πέτρες, καδρόνια, ξύλα, λοστούς και άρχισαν το κυνήγι.

Η Deborah κρύφτηκε σε μία αίθουσα του σχολείου της, το Shehu Shagari το οποίο βρίσκεται στο Sokoto της Νιγηρίας. Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί για το συμβάν, αλλά παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν κατάφερε να αποτρέψει τον όχλο.

Οι μουσουλμάνοι εισέβαλλαν στο σχολείο, την ανακάλυψαν και άρχισαν να τη χτυπούν αλύπητα, ώσπου η κοπέλα λιποθύμησε. Την έσυραν έξω, την πέταξαν στο πάτωμα και έριξαν πάνω της ξύλα και λάστιχα, ουρλιάζοντας «Αλλάχ ουάκ μπαρ»!


 
 

Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, όσο η κοπέλα ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση, φωνάζοντας και πανηγυρίζοντας. Ενας από αυτούς, φώναζε ότι ήταν ευτυχισμένος που σκότωσε τη «βλάσφημη». Οι κατάρες ακούγονταν σα μαστίγια: «Να’ναι το χώμα που θα σε σκεπάσει πιο βαρύ από το κανονικό» και άλλα παρόμοια.

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Μαΐου του 2022, όταν η 21 ετών κοπέλα, άφηνε την τελευταία της πνοή στον πυρακτωμένο σωρό.

Οι δολοφόνοι της, φαίνεται ότι συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. 

«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου