Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Χαράλαμπος Μηνάογλου: Πρόδρομος κατ' επιλογήν


 
Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της ζωής του και αυτή που τον αγίασε καθιστώντας τον Μάρτυρα είναι η πολιτική του δράση. Για αυτό και σχετικά με αυτήν δεν θα ακούσετε από τους οικουμενιστές της Εκκλησίας της Ελλάδος ή του Πατριαρχείου. Θα ακούσετε για την άσκησή του, για την ταπείνωσή του, για το ότι αξιώθηκε από τον Κύριο να τον βαπτίσει, αλλά για την πολιτική δράση του... σιωπή... 
 
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, βλέπεις.... και που να τα βάζεις τώρα με την ασύγκριτα πιο αντίχριστη σημερινή πολιτική πραγματικότητα σε σχέση με εκείνην στα χρόνια του Προδρόμου... Σώπαινε, υπάκουε, τρώε το φαΐ σου, και έχουσιν γνώσιν οι "φύλακες", γνωρίζουν πώς να οδηγήσουν το νοητό πλοίο της Εκκλησίας.... στην απώλεια.... Για Προδρόμους θα μιλούμε τώρα.... Αν, όμως, δεν μιλήσει κανείς για την πολιτική δράση του Προδρόμου, καλύτερα να μην μιλήσει καθόλου για αυτόν.  
 
Μπορεί, να ψάλλουμε στην Εκκλησία, "σοι δε αρκέσει η μαρτυρία του Κυρίου Πρόδρομε", αλλά ο άγιος Ιωάννης ολοκληρώθηκε με το μαρτύριό του. Και γιατί το έκανε αυτό; Γιατί, ενώ γνώριζε ότι είχε βαπτίσει τον Κύριο, και άρα εξ αυτού μόνου θα μπορούσε να σωθεί, επέμενε να ελέγχει τον Ηρώδη; Γιατί τα έβαζε με την πολιτική εξουσία; Γιατί δεν ακολουθούσε το παράδειγμα του κ. Βαρθολομαίου και του κ. Ιερωνύμου που δέχονται χωρίς καμία επίκριση τους σημερινούς πολιτικούς, οι οποίοι είναι πολύ χειρότεροι πνευματικά από τον Ηρώδη; Ο Πρόδρομος, μάλλον υπερβολικός ήταν, θα μας πει ένας οικουμενιστής του σήμερα, αν τον ρωτήσουμε.
 
 Δεν είναι της εκκλησίας η επίκριση των πολιτικών. Όσο και αν αμαρτάνουν. Ακόμη και αν αγωνίζονται να νομοθετήσουν την αμαρτία (πράγμα που ούτε περνούσε από το μυαλό του Ηρώδη). Ατυχώς, όμως, για τους ταλαίπωρους και αμετανόητους αυτούς χλευαστές του όχι μόνον του Προδρόμου και όλων των αγίων, αλλά και αυτού του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Πρόδρομος δεν ήταν υπερβολικός. Ο Πρόδρομος ήταν καθαρός, δίκαιος και άγιος και αυτά ήθελε να βοηθήσει και τους υπόλοιπους ανθρώπους να γίνουν. Για αυτό στηλίτευε το αντίθετο παράδειγμα του Ηρώδη, το παράδειγμα στα μάτια των υπολοίπων του άρχοντός τους. 
 
Και για αυτό, οι ηγέτες, όταν αμαρτάνουν πρέπει και να ελέγχονται από τους ιεράρχες δημοσίως, όπως μας διδάσκει πέρα από τον Πρόδρομο ολόκληρη η χορεία των αγίων. Σκεφθείτε, λοιπόν, αν ο Πρόδρομος ήταν καθαρός, δίκαιος και άγιος και ήλεγξε τον Ηρώδη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο μαρτύριο, τι είναι όλοι αυτοί που σήμερα όχι μόνον σιωπούν αλλά και συναγελάζονται με τους πολύ χειρότερους σημερινούς άρχοντες που νομοθετούν την αμαρτία και μάλιστα αμαρτία που ούτε περνούσε από το μυαλό του Ηρώδη να διαπράξει. Το αιρετικοί και ομόφρονές τους σας φτάνει ή σας φαίνεται υπερβολικό;
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου