Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Διακοπή ΛΟΑΤΚΙ+ προγράμματος μετά από παρέμβαση του δημάρχου Γλυφάδας. Μπράβο κ Δήμαρχε.


Η είδηση είναι από το ελληνοφοβικό και χριστιανοφοβικό νεοταξίτικο LIFO....

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου παρενέβη και διέκοψε ΛΟΑΤΚΙ+ πρόγραμμα επιμόρφωσης προς εκπαιδευτικούς, όπως καταγγέλλει η Γενική Συνέλευση του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατηγορούν τον δήμαρχο Γλυφάδας ότι υπέκυψε σε αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων και διέκοψε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Το σχολείο που μας χωράει. Ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού με άξονα την ταυτότητα-έκφραση-χαρακτηριστικά φύλου και τον ερωτικό/σεξουαλικό προσανατολισμό».

«Δεν ανήκει στις αρμοδιότητες κανενός δημάρχου, να εγκρίνει το περιεχόμενο και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων πόσο μάλλον να τα διακόπτει, υπερβαίνοντας το θεσμικό του ρόλο» σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, απαιτώντας να συνεχιστεί το σεμινάριο. «Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γλυφάδας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στέκεται απέναντι στο σκοταδισμό και καταγγέλλει την προσπάθεια διακοπής του σεμιναρίου. Υπερασπιζόμαστε ως οφείλουμε το δικαίωμα κάθε μαθητή/τριας να φοιτά "σε ένα σχολείο που μας χωρά όλους" χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Πρόγραμμα κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού

Το πρόγραμμα, περιελάμβανε βιωματική εκπαίδευση εβδομαδιαίων συναντήσεων και είχε ξεκινήσει στα τέλη Νοεμβρίου στο Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας. Στόχος ήταν η ενδυνάμωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού με κύριο άξονα την ταυτότητα, την έκφραση φύλου και τον ερωτικό / σεξουαλικό προσανατολισμό». Όπως όμως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, αυτή η πρωτοβουλία του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), σε συνεργασία με το Πολύχρωμο Σχολείο και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σταμάτησε με παρέμβαση του δημάρχου.

Παραιτήσεις

Η παρέμβαση αυτή οδήγησε την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης του Δήμου Γλυφάδας κας Μελίνα Χαρατσίδου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ κ. Ηλία Γκότση σε παραίτηση από τις θέσεις τους. Η κα Χαρατσίδου παραιτήθηκε με μία μακροσκελή επιστολή: «Τα ζητήματα που προκύπτουν μεταξύ άλλων είναι: Πώς γίνεται κάποιος εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας να αποφασίζει για τις εκπαιδευτικές ανάγκες και το περιεχόμενο των συναντήσεων των εκπαιδευτικών; Πώς είναι δυνατόν στη σημερινή εποχή και με όσα συμβαίνουν, ζητήματα που αφορούν σε διακρίσεις όχι μόνο να μη συζητούνται και να θεωρούνται ως μη σημαντικά αλλά και να απαγορεύονται από διάφορους κύκλους;».


ΣΧΟΛΙΟ

Μπράβο κ Δήμαρχε και ξεκουμπίδια για τους φασιστοειδείς νεοταξίτες ΛΟΑΤκόφιλους...
Αν έχει εμπλακεί και η Μητρόπλη Γλυφάδας μπράβο επίσης....
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το αίσχος της προώθησης της ανωμαλίας....
Θέλετε να ζείτε βουτηγμένοι στην διαστροφή και στην αμαρτία σας; Δικαίωμά σας...
Οχι όμως να το διδάσκετε και να το προπαγανδίζετε στα παιδιά μας... κοπρίτες...

Προσέξτε φίλοι μου σε ποιους δασκάλους απευθυνόταν το "σεμινάριο"...
Σε δασκάλους και καθηγητές Δημοτικών και Γυμνασίων....
Μιλάμε δηλαδή για μικρά παιδιά...

Το αίσχος πρέπει να περιοριστεί...
Φτάνει...

Πηγή: http://koukfamily.blogspot.com/
«Πᾶνος» 

1 σχόλιο:

  1. Εύγε Λεβέντη δήμαρχε.
    Ο πατηρ Αρσένιος Βλιαγκόφτης, σε μία ομιλία του μας λέει, ότι πολλοί ομιλούν και αντιδρούν όταν συζητούν σε στενούς κύκλους.
    Αλλά αν αυτοι είναι δημόσια Πρόσωπα και πρέπει να πούνε την άποψή τους
    δημόσια, τότε χάνουν την λαλιά τους. Γιατί φοβούνται τις συνέπειες.
    Αλλά αυτό δεν συνέβη με τον δήμαρχο Γλυφάδας κύριο Γιώργο Παπανικολάου
    Μπράβο του και μακάρι να μιμηθούν και άλλοι το παράδειγμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή