Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ο παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος πρόκειται να γίνει ακόμα πιο θερμός

 
Είναι εύκολο να δούμε τον πόλεμο ως έναν απλό μηχανισμό όπλων και πυραύλων. Αλλά η βάση σχεδόν όλων των πολέμων είναι οικονομική, και αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν διαφέρει. Είναι ένας πόλεμος που μπορεί κάλλιστα να χάσουμε.

 
Οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με τη γεωπολιτική έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πόλεμοι είναι κυρίως οικονομικοί. Ορισμένοι το γνωρίζουν αυτό εδώ και δεκαετίες. Άλλοι μόλις τώρα το συνειδητοποιούν. 
 
Όπως και να έχει, βλέπουμε τον οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται τόσο από την Ανατολή όσο και από τη Δύση να διαλύει τον ιστό της κοινωνίας και στις δύο πλευρές.

Δυστυχώς για εμάς, δεν είμαστε τόσο καλά προετοιμασμένοι για να διαχειριστούμε την οικονομική αναταραχή που απορρέει από έναν τέτοιο οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο. 
 
Οι περισσότεροι στη δυτική κοινωνία δεν έχουν βιώσει τους τύπους των ελλείψεων τροφίμων, της υποτίμησης του νομίσματος, της εξάρτησης από την κυβέρνηση και της εκτεταμένης εξαθλίωσης που πιθανόν να έρθουν ως αποτέλεσμα αυτού του πολέμου. 
 
Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι στη Ρωσία και την Κίνα, το έχουν βιώσει στη ζωή τους και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για να μην καταρρεύσουν κάτω από το βάρος της μαζικής φτώχειας.

Στο σημερινό επεισόδιο του Midnight Sentinel, διερεύνησα ένα άρθρο του Brandon Smith και ανέλυσα τα πολλά εξαιρετικά σημαντικά σημεία που έθεσε. Είναι ενδεικτικό ότι τα πράγματα που έλεγε εδώ και χρόνια γίνονται τώρα πραγματικότητα. Ο ίδιος, όπως και πολλοί από εμάς, προειδοποιούσαμε για αυτή την πιθανότητα επειδή ελπίζαμε να αλλάξουμε τα πράγματα πριν να είναι πολύ αργά. Σήμερα, η πορεία μας προς την οικονομική λήθη μπορεί να είναι μη αναστρέψιμη.

Ευτυχώς, δεν είναι δική μας απόφαση. Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διαδίδουμε την αλήθεια. Ο Θεός έχει τον έλεγχο και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον καλό αγώνα.

_________________________________
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου