Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Πατέρας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος: “Ούτε στην Αλβανία του Χότζα τέτοια ποινή. Θα το φτάσω μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με κάθε κόστος!” - βίντεο

 

Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή, καταδίκασε χθές το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, διότι λειτούργησε στην ενορία του την 25η Μαρτίου 2020, εορτή του Ευαγγελισμού, εν μέσω αυστηρών περιοριστικών μέτρων (lockdown) που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό.

“Για μένα η καταδίκη είναι τιμή. Είμαστε πολύ λίγοι οι ιερείς στην Ελλάδα που τιμωρηθήκαμε επειδή λειτουργήσαμε. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατέστη ποινικό αδίκημα. Αυτή είναι η ξεφτίλα του ελληνικού κράτους και όλων όσοι σιώπησαν, ανέχτηκαν, ενώ δε θα έπρεπε”, ανέφερε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον Στέφανο Δαμιανίδη.

“Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν η στάση της εισαγγελέως η οποία τόνισε ότι δεν υπήρξε περιφρόνηση της θρησκευτικής ελευθερίας, αφού όπως είπε ναι μεν απαγορευόταν η τέλεση Θείας Λειτουργίας, αλλά υπήρχε η ατομική προσευχή”, πρόσθεσε.

“Μετά από δύο χρόνια και ενώ έχουν ξεφτιλιστεί, να τιμωρούν κάποιον επειδή απλώς και μόνο λειτούργησε; Δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος και κανένας θάνατος στην ενορία μου. Είναι φοβερή αυτή η εμμονή. Άσκησα ήδη έφεση και είμαι διατεθειμένος να φτάσω μέχρι τον Άρειο Πάγο και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια”, τόνισε.

Ακούστε εδώ:


 
 
 
ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ
  
 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου