Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Νεκτάριος Δαπέργολας: «Ἀνεκδίηγητοι "εἰδικοί", ἀξιοθρήνητοι ποιμένες»

Κατακεραύνωσε τον Αλεξανδρουπόλεως ο Δρ βυζαντινής ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας

Το εδώ και χρόνια επίμαχο θέμα της εξαπάτησης των πολιτών με την προσχηματική επίκληση της (δήθεν) επιστήμης ήταν το κύριο θέμα της προχτεσινής (22/9) συζήτησης του Νεκτάριου Δαπέργολα με τον Στέφανο Δαμιανίδη στον FOCUS FM, με αφορμή μία νέα ψευδοεπιστημονική τερατολογία ότι οι πλημμύρες στη Θεσσαλία πιθανώς θα οδηγήσουν σε μελλοντική αύξηση των καρδιοπαθειών (φυσικά ούτε λόγος και πάλι για την κύρια πραγματική αιτία, σε μία περιοχή μάλιστα όπου κάνουν κυριολεκτικά θραύση οι ξαφνικίτιδες). 
 
Δεν έλειψαν πάντως από τη συζήτηση οι αναφορές και σε άλλα σοβαρά ζητήματα της τρέχουσας ζοφερής πραγματικότητας τόσο στο πολιτικό όσο και στο εκκλησιαστικό πεδίο. 
 
________________________________
 
Παραθέτουμε ἕνα μικρὸ ἀπόσπασμα ἀπὸ τὴν συζήτηση τοῦ Νεκτάριου Δαπέργολα μὲ τὸν Στέφανο Δαμιανίδη
 

Νεκτάριος Δαπέργολας: Καλημέρα κύριε Δαμιανίδη, ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Στέφανος Δαμιανίδης: Τώρα μπροστά μου στην ατζέντα έχω σημειώσει για τα θέματα που θα ήθελα να συζητήσουμε, καμία δεκαπενταριά θέματα, οπότε εκ των πραγμάτων δεν θα τα προλάβουμε να τα πάμε όλα.

Γιατί γίνονται πάρα πολλά και όλη η Ελλάδα σχολείται με τον φυτευτό Κασσελάκη.

Δεν ξέρω, ένα σύντομο σχόλιο αν θέλατε να κάνετε και εσείς πάνω σε αυτό το φαινόμενο…τέλος πάντων, ας το πούμε έτσι.

Ν. Δ. : Πραγματικά είναι τρομακτικό το ότι, ενώ έχουμε όπως είπατε τόσα τρομακτικά προβλήματα στη χώρα ενώ βουλιάζουμε ποικιλοτρόπως και υλικά και οικονομικά και πνευματικά, ασχολούμαστε με μια αστεία ιστορία κάποιου όντως φυτευτού, αλλά νομίζω ξέρατε ότι, να κάνω έτσι και ένα ευρύτερο σχόλιο, νομίζω ότι ίσως και να είναι η ιδανική περίπτωση ηγεσίας για το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που είναι ένας χώρος που προωθεί τη Γουόκ αντζέντα και όλη αυτή τη νεοταξίτικη ασυναρτησία.

Ίσως να είναι απολύτως συμβατά και ταιριαστά τελικά αυτά τα δύο.

Σ. Δ. : Εγώ πάντως τη Γουόκ αντζέντα βλέπω μια χαρά να την προωθούν και οι τάχαμου δήθεν Πατριώτες της Νέας Δημοκρατίας.

Μια χαρά βλέπω να την προωθούν.

Ν. Δ. : Και όχι μόνο αυτοί και πολλά ακόμα κόμματα που το παίζουν και πατριωτικά και είναι λίγο… και που δεν μιλάνε.

Σχετικά με την γνώμη του π. Αντωνίου Στυλιανάκη για την ὀμιλία του Μητσοτάκη στην ΔΕΘ:

Σ. Δ. : Του φάνηκε εξαιρετική η ομιλία του Μητσοτάκη του πατρός Αντωνίου στη ΔΕΘ, όπου στην ΔΕΘ ο Μητσοτάκης, επί της ουσίας, επέβαλε υποχρεωτική ασφάλιση, θέλει να επιβάλλει υποχρεωτική ασφάλιση στα σπίτια μας, θέλει να πάψει να υπάρχει διακίνηση ρευτού χρήματος σε ό,τι έχει να κάνει για αρχή με αγοραπολισία ακινήτων και πολλά άλλα είπε.

Πώς μπορεί αυτή η ομιλία να χαρακτηρίζεται ως καλή ομιλία από έναν άνθρωπο ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν μαζί μας στο πεζοδρόμιο και αγωνιζόμασταν ενάντια στην υποχρεωτικότητα κύριε Δαπέργολα, τι πιστεύετε εσείς?

 
Παραθέτουμε πιο κάτω το 16λεπτο ηχητικό:

 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου