Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Οι επιδράσεις των παλμικών μικροκυμάτων και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας στον ανθρώπινο εγκέφαλο; Οι κυβερνήσεις "ταξινομούν" συστηματικά τις πληροφορίες που αφορούν τη χειραγώγηση του ανθρώπινου νευρικού συστήματος


Mojmir Babacek*
 
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ 
 
Το έτος 1962 ο Αμερικανός επιστήμονας Allan H. Frey διεξήγαγε πειράματα με παλμικά μικροκύματα, τα οποία παρήγαγαν ήχους κλικ, βουητό, σφύριγμα ή χτύπημα στα κεφάλια των ανθρώπων σε απόσταση έως και μερικές χιλιάδες μέτρα. Στην έκθεσή του, έγραψε επίσης ότι με την αλλαγή των παραμέτρων μπορεί να προκαλέσει αίσθηση καρφίτσας ή αντίληψη έντονου χτυπήματος στο κεφάλι και υποστήριξε ότι η ενέργεια αυτή "θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη διερεύνηση της κωδικοποίησης του νευρικού συστήματος... και για τη διέγερση του νευρικού συστήματος χωρίς τις βλάβες που προκαλούν τα ηλεκτρόδια" (βλ. αυτό).

Με άλλα λόγια, ο Allan Frey βρισκόταν στο δρόμο για την εξεύρεση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να χειραγωγηθεί το ανθρώπινο νευρικό σύστημα από απόσταση. Αυτό έγινε γρήγορα κατανοητό από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Για τις επόμενες δύο δεκαετίες ο Frey, χρηματοδοτούμενος από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και τον αμερικανικό στρατό, ήταν ο πιο ενεργός ερευνητής για τις βιοεπιδράσεις της μικροκυματικής ακτινοβολίας στη χώρα. Ο Frey έκανε τους αρουραίους να γίνουν υπάκουοι εκθέτοντάς τους σε ακτινοβολία με μέσο επίπεδο ισχύος μόνο 50 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό. Άλλαξε συγκεκριμένες συμπεριφορές των αρουραίων σε 8 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό. Άλλαξε τον καρδιακό ρυθμό ζωντανών βατράχων σε 3 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό. Με μόλις 0,6 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό, προκάλεσε τη διακοπή του παλμού της καρδιάς απομονωμένων βατράχων, χρονομετρώντας τους παλμούς μικροκυμάτων σε ένα ακριβές σημείο κατά τη διάρκεια του καρδιακού ρυθμού (βλ. αυτό και αυτό).

Το 1975, ο Allan Frey δημοσίευσε την έρευνά του σχετικά με τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στα Annals of the New York Academy of Sciences, όπου ο αιματοεγκεφαλικός φραγμός (που προστατεύει τον εγκέφαλο από το δηλητήριο που εισέρχεται σε αυτόν μαζί με το αίμα) αρουραίων, φωτιζόμενος με παλμική ραδιοσυχνότητα, επέτρεψε τη διείσδυση χρωστικής στον εγκέφαλό τους. Τα ευρήματά του επιβεβαιώθηκαν από 13 διαφορετικά εργαστήρια σε 6 χώρες και με τη χρήση διαφορετικών ζώων.

Το 2012, ο Allan H. Frey έγραψε ένα άρθρο όπου περιέγραψε πώς η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία Brooks παραποίησε το πείραμά του, επιλέγοντας έναν εργολάβο, ο οποίος εισήγαγε τη χρωστική ουσία στα έντερα αντί στο αίμα, και με αυτόν τον τρόπο εξασφάλισε ότι η χρωστική ουσία δεν θα εμφανιστεί στον εγκέφαλο. Αυτό υποτίθεται ότι θα βοηθούσε την αμερικανική πολεμική αεροπορία να λάβει την έγκριση των ανθρώπων για την κατασκευή ραντάρ στην περιοχή τους. Σύμφωνα με τον Frey, η ίδια αεροπορική βάση Brooks προσπάθησε αργότερα να "απαξιώσει μη διαβαθμισμένη έρευνα στον τομέα των μικροκυμάτων" προκειμένου να καλύψει "ένα διαβαθμισμένο πρόγραμμα μικροκυμάτων-βιολογικών όπλων".
 
Ο Allan Frey κατέληξε: "η χρηματοδότηση της ανοικτής έρευνας μικροκυμάτων-βιολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ουσιαστικά διακόπηκε". Για το λόγο αυτό το ευρύ κοινό (σε ολόκληρο τον κόσμο) δεν γνωρίζει τίποτα για τη δυνατότητα ελέγχου της εγκεφαλικής του δραστηριότητας από απόσταση μέσω των επιδράσεων παλμικών μικροκυμάτων στο νευρικό του σύστημα μέχρι σήμερα.

Τον Μάρτιο του 2021, ο Αμερικανός επιστήμονας James C. Lin έγραψε ένα άρθρο για το σύνδρομο της Αβάνας, όπου έγραψε ότι αυτό το πρόβλημα που προκλήθηκε σε Αμερικανούς διπλωμάτες και κυβερνητικούς πράκτορες στην Κούβα και αλλού, πιθανότατα προκλήθηκε από παλμικά μικροκύματα (δείτε αυτό).

Στις 5 Δεκεμβρίου 2020 η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών δημοσίευσε μια μελέτη για το σύνδρομο της Αβάνας, όπου ανέφερε:
"Συνολικά, η κατευθυνόμενη παλμική ενέργεια RF (ραδιοσυχνοτήτων), ειδικά σε εκείνους με τις ευδιάκριτες πρώιμες εκδηλώσεις, φαίνεται να είναι ο πιο πιθανός μηχανισμός για την εξήγηση αυτών των περιπτώσεων μεταξύ εκείνων που εξέτασε η επιτροπή".
Όμως στις 2 Μαρτίου 2023 η αμερικανική τηλεόραση CNN δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με την έκθεση των 7 αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Έλεγε ότι "δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις ότι ένας ξένος αντίπαλος διαθέτει όπλο ή συσκευή συλλογής που είναι ικανή να προκαλέσει τα μυστηριώδη περιστατικά" (σύνδρομο της Αβάνας). Με αυτόν τον τρόπο οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να αρνηθούν την εγκυρότητα της επιστημονικής έκθεσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών και να αποκρύψουν από το παγκόσμιο κοινό το γεγονός ότι τα παλμικά μικροκύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν στο μυαλό τους.
 
Υπάρχει μεγάλος αριθμός επιστημονικών πειραμάτων που αποδεικνύουν ότι οι πολύ χαμηλές συχνότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας μπορούν να προκαλέσουν επιδράσεις στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Το κοινό χαρακτηριστικό των μικροκυμάτων και των πολύ μεγάλων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων είναι ότι και τα δύο μεταφέρουν ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία. Οι νευρώνες είναι γεμάτοι ιόντα και αυτός ο ηλεκτρολύτης μπορεί εύκολα να λειτουργήσει ως κεραία, στην οποία τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα θα παράγουν ηλεκτρικά ρεύματα, τα οποία αποτελούν ουσιώδη μέρη των νευρικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο.

Στο Διεθνές Συνέδριο για τη Μη Γραμμική Ηλεκτροδυναμική στα Βιολογικά Συστήματα το 1983, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων από το Γραφείο Επιστημονικών Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, ο Friedeman Kaiser από το Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης έδωσε διάλεξη για τις επιδράσεις των πολύ χαμηλών συχνοτήτων ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα ή για την "εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία ορισμένων βιολογικών συστημάτων σε πολύ ασθενή ηλεκτρομαγνητικά σήματα". Δήλωσε χαρακτηριστικά: "Οι επιστήμονες που είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας είναι πολύ ευαίσθητοι:
"Στο μοντέλο των εγκεφαλικών κυμάτων... Το εξωτερικό ερέθισμα μπορεί να χρησιμεύσει μόνο ως έναυσμα για την έναρξη ενός εσωτερικού σήματος απόκρισης... Το σύστημα υπακούει στην εξωτερική κίνηση, ταλαντώνεται με την εξωτερική συχνότητα... η αργή εξωτερική κίνηση οδηγεί σε μια αυξανόμενη διαμόρφωση του πλάτους με την εξωτερική συχνότητα".
Ονόμασε αυτό το φαινόμενο "entrainment" και πρότεινε ότι "οι διεγέρσεις των προτεινόμενων τύπων θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αλλαγές στη συμπεριφορά και τη λειτουργία των βιοσυστημάτων" (σελ. 394). Δεν υπάρχει καλύτερη εξήγηση για τη διάλεξη του Friedman Kaiser από το ότι οι ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες ELF παράγουν ηλεκτρικά ρεύματα στον ηλεκτρολύτη στο εσωτερικό του νευρικού ιστού. Στην καταληκτική ομιλία στο εν λόγω συνέδριο ο Samuel Koslov, ηγετική προσωπικότητα του προγράμματος ελέγχου του νου Πανδώρα του αμερικανικού ναυτικού, δήλωσε
"Αν πολλά από αυτά που ακούσαμε είναι όντως σωστά, μπορεί να μην είναι λιγότερο σημαντικά για το έθνος από τις προοπτικές που αντιμετώπισε η κοινότητα των φυσικών το 1939, όταν αποδείχθηκε πραγματικά η από καιρό προβλεπόμενη σχάση του πυρήνα. Ίσως θυμάστε την περίφημη επιστολή του Άλμπερτ Αϊνστάιν προς τον Πρόεδρο Ρούσβελτ. Όταν θα είμαστε σε θέση να το πράξουμε από την άποψη των αποδείξεών μας, θα πρότεινα να απαιτηθεί μια ανάλογη επιστολή" (σελ. 596).
Ήδη από το 1980 ο John B. Alexander, πρώην διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου του Λος Άλαμος των ΗΠΑ, σε άρθρο του στη Military Review σχετικά με τον τηλεχειρισμό της δραστηριότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου, έγραψε:
"όποιος κάνει την πρώτη σημαντική ανακάλυψη σε αυτόν τον τομέα θα έχει ένα κβαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του, ένα πλεονέκτημα παρόμοιο με την αποκλειστική κατοχή πυρηνικών όπλων".
Το 2014, Κινέζοι επιστήμονες δημοσίευσαν τα αποτελέσματα ενός πειράματος στο οποίο αναζήτησαν την αγωγιμότητα μικροκυμάτων σε διαλύματα ηλεκτρολυτών. Στην εισαγωγή τόνιζαν ότι το πείραμά τους "παίζει σημαντικό ρόλο στη διερεύνηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και βιολογικών ιστών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και σημαντική συγκέντρωση ιόντων". Για το πείραμά τους χρησιμοποίησαν ένα διάλυμα αλατιού. Ο χημικός τύπος του αλατιού είναι NaCl. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει άτομα νατρίου και χλωρίου. Τα ιόντα και των δύο αυτών ατόμων παίζουν σημαντικό ρόλο στην πυροδότηση των νευρικών κυττάρων. Το πείραμα απέδειξε ότι αυτός ο ηλεκτρολύτης είναι αγώγιμος για τα μικροκύματα μέχρι τη συχνότητα των 20 GHz (δείτε αυτό). Είναι άκρως λογικό να περιμένουμε ότι αν αυτά τα μικροκύματα παλμοδοτούνται στις συχνότητες των συχνοτήτων δραστηριότητας των νευρώνων στον εγκέφαλο, αυτοί θα "παρασυρθούν" να ταλαντώνονται με αυτές τις συχνότητες.

Η οργάνωση MCS America, η οποία μάχεται κατά της ρύπανσης, επιβεβαιώνει αυτό το συμπέρασμα στη μελέτη της για την ευαισθησία στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η μελέτη αναφέρει
 
"Η μελέτη αυτή δεν είναι μόνο για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, αλλά και για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συχνότητας του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου:
"Το σώμα μπορεί να συλλέξει το σήμα και να το μετατρέψει σε ηλεκτρικά ρεύματα, όπως ακριβώς η κεραία μιας ραδιοφωνικής συσκευής ή ενός κινητού τηλεφώνου. Αυτά τα ρεύματα μεταφέρονται από ιόντα... που ρέουν μέσα στους ζωντανούς ιστούς και στα αιμοφόρα αγγεία (ένα σύστημα σωλήνων γεμάτο από ένα ηλεκτρικά αγώγιμο αλμυρό υγρό που συνδέει σχεδόν κάθε μέρος του σώματος) όταν αυτά τα ρεύματα προσκρούουν στις κυτταρικές μεμβράνες, οι οποίες είναι κανονικά ηλεκτρικά φορτισμένες, προσπαθούν να δονούνται στο ρυθμό του ρεύματος" (ας σημειωθεί ότι και ο νευρώνας είναι κύτταρο).
Η αλήθεια αυτών των "εικασιών" ή "θεωριών συνωμοσίας" επιβεβαιώνεται από το πείραμα, όπου 20 εθελοντές εκτέθηκαν στους παλμούς των 217 Hz που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία και κατά την καταγραφή των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων τους βρέθηκαν προκλητά δυναμικά (ή απλά ηλεκτρικά ρεύματα στη συχνότητα) των 217 Hz (βλ. αυτό) ή ένα άλλο, όπου μικροκύματα κινητού τηλεφώνου που παλλόταν στα 11 έως 15 Hz προκάλεσαν αλλαγές στο ηλεκτροεγκεφαλογράφημα κατά τη διάρκεια του ύπνου σε 30 εθελοντές (βλ. αυτό). Όπως επίσης Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι:
"Τα σήματα του κινητού τηλεφώνου όχι μόνο μπορούσαν να μεταβάλλουν τη συμπεριφορά ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της κλήσης, αλλά οι επιπτώσεις των διαταραγμένων μοτίβων εγκεφαλικών κυμάτων συνεχίζονταν για πολύ καιρό μετά την απενεργοποίηση του τηλεφώνου (δείτε αυτό)".
Για να ολοκληρωθούν αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητο να πούμε ότι το νευρικό σύστημα λειτουργεί ψηφιακά και οι νευρικές δράσεις διαφέρουν από τη συχνότητα και τον αριθμό των νευρικών ώσεων στις οποίες μεγάλος αριθμός νευρώνων συγχρονίζει τη δράση τους. Με αυτόν τον τρόπο η δραστηριότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου μπορεί να ελεγχθεί πλήρως, συμπεριλαμβανομένων των σκέψεων. Ο Ρόμπερτ Μπέκερ, ο οποίος έχει προταθεί δύο φορές για το βραβείο Νόμπελ για την έρευνά του σχετικά με τα ηλεκτρικά δυναμικά στους οργανισμούς, δημοσίευσε το 1985 το βιβλίο "Body Electric", όπου παραθέτει το πείραμα, το οποίο δόθηκε εθελοντικά στη δημοσιότητα βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης. Ο συγγραφέας του πειράματος J:
"Σε αυτή την έρευνα θα αποδειχθεί ότι ο προφορικός λόγος του υπνωτιστή μπορεί επίσης να μεταφερθεί με διαμορφωμένη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια απευθείας στα υποσυνείδητα μέρη του ανθρώπινου εγκεφάλου - δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιηθούν τεχνικές συσκευές για τη λήψη ή τη μετακωδικοποίηση των μηνυμάτων και χωρίς το άτομο που εκτίθεται σε μια τέτοια επιρροή να έχει την ευκαιρία να ελέγξει συνειδητά την εισερχόμενη πληροφορία".
Σε ένα από τα τέσσερα πειράματα τα υποκείμενα θα έπρεπε να έχουν δώσει ένα τεστ εκατό ερωτήσεων, από εύκολες έως τεχνικές. Αργότερα, χωρίς να γνωρίζουν ότι ακτινοβολούνταν, θα υποβάλλονταν σε δέσμες πληροφοριών που θα υποδείκνυαν τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν αφήσει κενές, αμνησία για ορισμένες από τις σωστές απαντήσεις τους και παραποίηση της μνήμης των σωστών απαντήσεών τους. Μετά από 2 εβδομάδες έπρεπε να περάσουν ξανά το τεστ. Τα αποτελέσματα αυτών των πειραμάτων δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ. Προφανώς όμως ήδη εκείνη την εποχή οι μυστικές υπηρεσίες εργάζονταν πάνω σε τεχνολογίες για το πώς να επιβάλλουν σκέψεις στους ανθρώπους με τη χρήση παλμικών μικροκυμάτων για τη μετάδοση στον ανθρώπινο εγκέφαλο της ανθρώπινης ομιλίας σε συχνότητες υπερήχων, τις οποίες ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται, αλλά ο άνθρωπος δεν το αντιλαμβάνεται αφού δεν ακούει την ομιλία.
 
Για τις κυβερνήσεις δεν είναι δύσκολο να παλμοδοτούν τα σήματα των κινητών τηλεφώνων στις συχνότητες του εγκεφάλου και να χειραγωγούν με αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις των δικών τους ή ξένων πολιτών. Η διαφορά μεταξύ των παλμικών μικροκυμάτων και των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων μεγάλης διάρκειας είναι ότι τα παλμικά μικροκύματα μπορούν να στοχεύσουν σε ένα άτομο (ή σε ολόκληρο το έθνος, αν τα σήματα των κινητών τηλεφώνων παλμοδοτούνται σε εγκεφαλικές συχνότητες), ενώ τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μεγάλης διάρκειας, που μεταδίδονται σε εγκεφαλικές συχνότητες, με μήκος που φτάνει τα 300 εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, θα φτάσουν σε εγκεφάλους μεγάλων περιοχών. Σίγουρα μέχρι στιγμής οι νομοθεσίες σε όλο τον κόσμο (εκτός από τη Χιλή και τη Βραζιλία) δεν απαγορεύουν τέτοιες ενέργειες στις κυβερνήσεις ή σε οποιονδήποτε άλλον στον ανθρώπινο εγκέφαλο (για παράδειγμα ο Elon Musk κατασκευάζει σύστημα 20.000 δορυφόρων γύρω από τον πλανήτη και ταυτόχρονα εργάζεται στην έρευνα για τη νευρωνική σύνδεση).

Οι νευροτεχνολόγοι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν τολμούν να αποκαλύψουν τις πληροφορίες εθνικής ασφάλειας που έπρεπε να υπογράψουν, πριν ξεκινήσουν την έρευνα στον τομέα αυτό, ζητούν τη δημιουργία νομοθεσιών που θα προστατεύουν τους ανθρώπους από τέτοιου είδους χειρισμούς στο μυαλό τους (βλ. αυτό).


Την πρόταση μιας τέτοιας νομοθεσίας που υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία υπογράφουν 11 παγκόσμιες οργανώσεις, μπορείτε να τη βρείτε στη διεύθυνση (δείτε αυτό).
 
*Ο Mojmir Babacek γεννήθηκε το 1947 στην Πράγα της Τσεχικής Δημοκρατίας. Αποφοίτησε το 1972 από το Πανεπιστήμιο Charles της Πράγας στη φιλοσοφία και την πολιτική οικονομία. Το 1978 υπέγραψε το έγγραφο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κομμουνιστική Τσεχοσλοβακία "Χάρτης 77". Από το 1981 έως το 1988 έζησε μετανάστης στις ΗΠΑ. Από το 1996 έχει δημοσιεύσει άρθρα για διάφορα θέματα κυρίως στα τσεχικά και διεθνή εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2010 δημοσίευσε ένα βιβλίο για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στην τσεχική γλώσσα. Από τη δεκαετία του 1990 προσπαθεί να συμβάλει στην επίτευξη της διεθνούς απαγόρευσης του απομακρυσμένου ελέγχου της δραστηριότητας του ανθρώπινου νευρικού συστήματος και του ανθρώπινου νου με τη χρήση της νευροτεχνολογίας.

 
«Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου