Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Christian Terhes, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Λέγοντας την αλήθεια


Μια καθηλωτική ομιλία στη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για την Κρίση στο Βουκουρέστι

Robert W Malone MD 
 
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ 
 
Ο Christian Terhes, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ευρωβουλευτής) που εκπροσωπεί το Χριστιανοδημοκρατικό Εθνικό Κόμμα Αγροτών (Ρουμανικά: Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat) και τη Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων, εκφώνησε μια καθηλωτική ομιλία κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των καταθέσεων στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την Κρίση στο Βουκουρέστι. 
 
Ο Christian διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση τόσο της ICS III στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και της ICS IV στο Βουκουρέστι. Είναι άλλος ένας από τη νέα γενιά ακτιβιστών πολιτικών που ξεσηκώνονται σε όλο τον κόσμο για να αντιταχθούν στην παγκοσμιοποιημένη "νέα τάξη πραγμάτων", τα "πράσινα διαβατήρια" και άλλα σχέδια "Μεγάλης Επαναφοράς".
 
 
____________________________________________
 
"Βρισκόμασταν σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς πριν από 30-κάποια χρόνια στην Ανατολική Ευρώπη ή μέχρι πριν από 30-κάποια χρόνια στην Ανατολική Ευρώπη. Αλλά εσείς στη Δύση, δεν ήσασταν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή γινόμαστε μάρτυρες της εγκατάστασης ενός νέου ολοκληρωτικού καθεστώτος σε όλο τον κόσμο. Πριν από λίγους μήνες, ο ΠΟΥ υπέγραψε ένα συμβόλαιο ή οτιδήποτε άλλο, μια συμφωνία, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid σε όλο τον κόσμο. Θα βρίσκεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Μιλούν αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Έτσι, είναι ξεκάθαρο ότι η κατεύθυνση είναι ότι δεν θα μπορούμε να ασκήσουμε πολλά βασικά θεμελιώδη δικαιώματα αν δεν έχουμε προέγκριση από την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο ορισμός ενός ολοκληρωτικού κράτους. Έχεις τις επιλογές, μόνο αυτές που σου παρέχονται ή μας παρέχονται από την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε μαζί.

Christian Terhes 


 
 
Christian Terhes (00:00):
 
Από τα μέσα ενημέρωσης, από όλο τον κόσμο που με ρωτούσαν, είναι αλήθεια; Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι όντως έλαβε χώρα ένα τέτοιο γεγονός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Και λέω, ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ήμουν ένας από τους συνδιοργανωτές. Λοιπόν, έχετε ελέγξει όλους αυτούς τους ανθρώπους, αυτά που είπαν, συμφωνείτε με όλα; Και λέω, όχι, δεν τους έλεγξα και δεν είμαι ειδικός σε αυτόν τον τομέα. Αλλά αυτή είναι η όλη ιδέα της ανοιχτής κοινωνίας. Όπου επιτρέπουμε σε όλους όσους έχουν διαφορετικές απόψεις, ιδίως με συγκεκριμένη εξειδίκευση, να μοιράζονται τα ευρήματά τους και τις απόψεις τους και να μας αφήνουν να συζητάμε πάνω σε αυτά. Κανείς μας δεν έχει άμεση σχέση, θα έλεγα, με τον Θεό. Δεν είμαστε προφήτες, όπου ο Θεός μπορεί να σας ψιθυρίσει στο αυτί ότι αυτή είναι η αλήθεια και αυτό είναι ψέμα. Εμείς ως κοινωνία, ανακαλύπτουμε την αλήθεια μέσα από τη συζήτηση, μέσα από τα πορίσματα, μέσα από την έρευνα και μέσα από την κριτική.

(01:03):

Οι παλιοί φιλόσοφοι έλεγαν ότι μια δήλωση μπορεί να είναι αληθινή αν αντιστέκεται σε οποιαδήποτε κριτική. Λοιπόν, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για παράδειγμα, συχνά συνέβαινε αυτό. Όταν μου έκοψαν το μικρόφωνο επειδή ο πρόεδρος είπε: "Λοιπόν, ξέρετε, είστε πολύ σκληρός σε ορισμένα πράγματα". Έτσι, η τρίτη έκδοση, το γεγονός ότι συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρέπει να σας πω ότι ανοίξατε τα μάτια σε πολλούς συναδέλφους μου. Το ανακάλυψαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αλλά κυρίως μετά την εκδήλωση, όταν είδαν τις αντιδράσεις στο Twitter. Και έλαβα μηνύματα: "Φίλε, είναι αλήθεια αυτό; Θέλω να συμμετάσχω σε αυτό. Θέλω να μάθω περισσότερα". Και είπα: "Λοιπόν, εδώ είναι ο σύνδεσμος και δείτε ολόκληρη την εκδήλωση. Και αποφασίστε μόνοι σας αν συμφωνείτε με αυτά τα ευρήματα ή όχι".
 
(02:02):

Δύο, τρεις μήνες αφότου δημοσίευσα το ISE3 στο κανάλι μου στο YouTube και τη συνέντευξη Τύπου που δώσαμε μετά, τα βίντεο απαγορεύτηκαν από το YouTube. Έτσι, το μάθημα που πήραμε μετά από αυτό ήταν, κάθε φορά που έχετε καταγράψει ένα τέτοιο γεγονός, βάλτε το σε διαφορετικά στικάκια, κρύψτε αυτά τα στικάκια κάπου, για παν ενδεχόμενο, και τελικά βάλτε αυτά τα αποσπάσματα, ό,τι έχετε, αυτές τις καταγραφές σε πολλαπλές πλατφόρμες γιατί δεν ξέρετε, πότε με ένα κλικ από απόσταση, θα ακυρώσουν, θα διαγράψουν, θα αφαιρέσουν αυτά τα βίντεο και, παρ' όλα αυτά, την αλήθεια. Εσείς βρίσκεστε αυτή τη στιγμή σε μια πρώην κομμουνιστική χώρα.

(02:54):

Αυτό το τεράστιο κτίριο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν και ολόκληρη η χώρα, ολόκληρο το έθνος υπέφερε για να χτιστεί αυτό το τεράστιο σπίτι. Αλλά επίσης, αυτό που έχουμε στην πρωτεύουσά μας, αν βγείτε έξω από αυτό το κτίριο σε όλους αυτούς τους δρόμους και σε όλες αυτές τις πλατείες, πριν από 30 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1989, άνθρωποι πέθαναν εδώ για την ελευθερία. Ήμουν 11 χρονών. Είμαι από το βορειοδυτικό τμήμα της Ρουμανίας, αλλά είχαμε και εκεί κάποιες μάχες τότε. Αλλά βλέπαμε τηλεόραση για πρώτη φορά για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα, γιατί τόσο μπορούσες να δεις τηλεόραση κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού, δύο ώρες. Και από τις δύο ώρες η μία ώρα ήταν απλώς προπαγάνδα. Το 1986-1987, ο πρώην δικτάτορας Τσαουσέσκου είπε: "Εντάξει, θα σας δώσουμε όχι δύο ώρες, αλλά τρεις ώρες τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν έχει σημασία.
 
(04:06):

Οπότε φανταστείτε ολόκληρη τη χώρα μας που θα μπορούσε να παρακολουθεί τηλεόραση 24/7, λίγο πολύ. Ήμασταν όλοι μπροστά στην τηλεόραση. Και θυμάμαι τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να φωνάζουν στους δρόμους του Βουκουρεστίου λέγοντας: "Θα πεθάνουμε και θα είμαστε ελεύθεροι". Τώρα, πολλοί άνθρωποι ρώτησαν στις Βρυξέλλες, "Γιατί ήμασταν εμείς;" Λίγα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ανατολική Ευρώπη που ηγήθηκαν αυτού του αγώνα ενάντια σε όλα αυτά τα καταχρηστικά μέτρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Κόβιντ. Και η απάντησή μου ήταν, εξαιτίας αυτού. Επειδή προερχόμαστε από την Ανατολική Ευρώπη. Και όχι μόνο αυτό, μαθαίνουμε τι είναι η τυραννία. Την ζήσαμε στην πραγματικότητα.

(04:56):

Σαφώς, είχαμε τους παππούδες μας, τους γονείς μας να μας λένε πώς ξεκίνησε ο κομμουνισμός στη Ρουμανία, αλλά στη Δυτική Ευρώπη, ήσασταν ευλογημένοι που ζούσατε σε μια ελεύθερη κοινωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς δεν ήμασταν. Εμπειρίες όπως αυτή που μόλις μοιράστηκα μαζί σας, μπορείτε να βρείτε μιλώντας με οποιονδήποτε Ρουμάνο. Φανταστείτε να μεγαλώνετε πριν πάτε στο σχολείο να μένετε στην ουρά ως παιδί, 6, 7, 9, 10 ετών για να αγοράσετε ψωμί, να αγοράσετε γάλα, να αγοράσετε κρέας, τα πάντα ήταν εκλογικευμένα. Δεν μπορούσες να φας αρκετά. Δεν υπήρχε αρκετό φαγητό, δεν υπήρχε αρκετό από τίποτα.

(05:44):

Έτσι, για εμάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που συνειδητοποιήσαμε τι συμβαίνει, αυτό ήταν το κλικ. Είπαμε: "Φίλε, δεν θέλουμε να ζούμε πια σε αυτού του είδους την κοινωνία". Και θα συνεχίσουμε να λέμε στους συναδέλφους μας, είπα, "Φίλε, δεν είναι εντάξει για την κυβέρνηση, για σένα να αναγκάζεις τους ανθρώπους να κάνουν ενέσεις με ένα ιατρικό προϊόν, ίσως, που δεν θέλουν. Δεν συζητώ εδώ αν αυτά τα ιατρικά προϊόντα, τα λεγόμενα εμβόλια είναι καλά ή όχι. Αυτή είναι η δουλειά σας ως εμπειρογνώμονες. Αυτό που συζητώ εδώ ως εκλεγμένος αξιωματούχος είναι το εξής. Έχω το δικαίωμα και την εξουσία, τη νομική και την ηθική εξουσία να επιβάλλω ένα ιατρικό προϊόν μέσω μιας πολιτικής ψηφοφορίας στο σώμα των ανθρώπων;
 
(06:33):

Ναι ή όχι; Αυτό είναι το θέμα. Έτσι, όταν είχαμε μια συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ρώτησα κάποιους από αυτούς τους εμπειρογνώμονες που ήρθαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπα, θα βασίσω την ψήφο μου για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid, το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό σε ένα μόνο θέμα και μόνο, μπορεί κάποιος να πεθάνει αφού του γίνει ένεση με αυτό το εμβόλιο; Ναι ή όχι; Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να ξέρω. Και μου απάντησαν και είπαν: "Ναι, αλλά κοιτάξτε πόσους ανθρώπους σώζουμε". Δεν ήταν αυτή η ερώτηση. Επαναδιατυπώνω την ερώτησή μου: "Μπορεί κάποιος να πεθάνει αφού εμβολιαστεί;". Και μου λένε: "Ναι, αλλά ακόμα και αν πάρεις Advil, μπορείς να πεθάνεις". Είπα, "Αυτό είναι αλήθεια". Μπορεί να είναι αλήθεια, επειδή κάθε ιατρικό προϊόν έχει ή θα μπορούσε να έχει μια ανεπιθύμητη ενέργεια. Αλλά είπα: "Δεν μου ζητάτε να ψηφίσω τον νόμο που θα θέτει όρους για την άσκηση, τα θεμελιώδη δικαιώματα τόσων πολλών ανθρώπων με το να παίρνουν ένα Advil.

(07:24):

Αρα, τουλάχιστον στην ερώτησή μου, μπορεί κάποιος να πεθάνει αφού εμβολιαστεί; Και ένας τύπος είπε: "Ναι, πιθανολογικά, στατιστικά ναι". Και είπα, "Σε αυτή την περίπτωση, είμαι εναντίον. Γιατί; Επειδή δεν έχω τη δύναμη και την εξουσία να παίζω με τις ζωές κανενός". Δεν είμαι ο Θεός και δεν θέλω να το παίξω Θεός. Εάν ένα άτομο θέλει να πάρει αυτή την απόφαση, να του χορηγηθεί με ένεση ένα τέτοιο ιατρικό προϊόν, αυτή θα πρέπει να είναι η απόφαση, αποκλειστικά, η απόφαση αυτού του ατόμου, όχι η δική μου. Ορκίστηκα όταν εκλέχθηκα στο αξίωμα να υπερασπιστώ τα βασικά θεμελιώδη δικαιώματα όλων των ανθρώπων και το τηρώ.
 
(08:09):

Πριν από λίγες ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε επίσημη απάντηση σε έναν από τους συναδέλφους μου, τον Κροάτη. Αυτός που είναι εδώ, ο Ιβάν Σίντσιτς. Ρώτησε: "Στο ποσό του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, πόσοι άνθρωποι πέθαναν μετά από ένεση με αυτό το ιατρικό προϊόν;" Και η απάντηση ήταν η εξής, και παραθέτω: "11.977 άνθρωποι πέθαναν αυθόρμητα", και επαναλαμβάνω, αυθόρμητα. Τους έκαναν ένεση και πέθαναν λίγα λεπτά αργότερα. 11.977, είναι πολλοί άνθρωποι. Και μάλιστα διευκρινίζουν στην απάντηση ότι σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι που πέθαναν μετά από παρενέργειες μήνες ή χρόνια μετά τον εμβολιασμό. Έτσι, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή να συμβαίνει γύρω μας είναι λίγο πολύ μια γενοκτονία.
 
(09:15):

Και όπως είπε κάποιος, «Είναι πολύ σημαντικό να μαθαίνουμε από τα λάθη της ιστορίας, για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα τα επαναλάβουμε». Και αυτή είναι η δουλειά μας, η δική σας δουλειά ως εμπειρογνώμονες και η δική μας ως εκλεγμένοι αξιωματούχοι. Χθες, οι συνάδελφοί μου, George [inaudible 00:09:33] και Claudio [inaudible 00:09:35] είπαν ένα πολύ ενδιαφέρον πράγμα. Ότι η εμπειρογνωμοσύνη σας και οι δηλώσεις σας κατά τη διάρκεια αυτών των σκοτεινών στιγμών, σήμαιναν πολλά για εμάς. Διότι για εμάς, για παράδειγμα, ως εκλεγμένοι αξιωματούχοι, όταν αντιμετωπίζαμε αυτή την πίεση να ψηφίσουμε αυτά τα παράλογα μέτρα, συνήθως στηριζόμασταν σε νομικά και λογικά επιχειρήματα. Όπως είπα, το άτομο πρέπει να έχει ελεύθερη και ενημερωμένη συναίνεση. Αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο καθένας από εσάς που είχε μια δημόσια γνώμη, μια δημόσια αντίδραση λέγοντας από την εμπειρία του στον ιατρικό τομέα ότι αυτό δεν είναι εντάξει, απλά πρόσθεσε σε αυτό το επιχείρημα. Χθες, πολλοί από εσάς εξηγήσατε γιατί ο φόβος είναι τόσο επικίνδυνος ως κοινωνία, και αυτό είναι αλήθεια. 
 
(10:30):

Όταν όλοι σου λένε, θα πεθάνεις, θα πεθάνεις, θα πεθάνεις αν δεν κάνεις αυτό. Μετά από λίγο, τρελαίνεσαι και προφανώς δεν αντιδράς σε λογικές σκέψεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σε αυτό το είδος του κόσμου που ζούμε αυτή τη στιγμή, πρέπει να λέμε την αλήθεια. Δεν έχει σημασία αν στην αρχή δεν θα μας ακολουθήσουν ή δεν θα μας πιστέψουν πολλοί άνθρωποι. Ο χρόνος θα αποδείξει αν έχουμε δίκιο ή αν κάνουμε λάθος.
 
(11:01):

Και ο χρόνος αποδεικνύει τώρα ότι είχαμε σαφώς δίκιο να υπερασπιστούμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων από την πλευρά μας και από την πλευρά σας να αγωνιστείτε για όλα όσα ορκιστήκατε ως γιατρός. Θα πρέπει να σας επιτρέπεται να συνταγογραφείτε οποιαδήποτε θεραπεία θεωρείτε ότι είναι καλή και θετική για τον ασθενή σας. Είναι παράλογο για μένα ως εκλεγμένος αξιωματούχος να ψηφίζω στο Κοινοβούλιο τί συνταγή μπορείτε να δώσετε σε ένα άτομο. Γιατί αν είναι έτσι, το είπα στο Κοινοβούλιο, τότε ας ξεφορτωθούμε όλους τους γιατρούς και ας κάνουμε έναν συμβιβασμό στο Κοινοβούλιο. Τί συνταγές μπορείτε να δώσετε σε κάθε ασθενή;

(11:44):

Έτσι, αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ένα μάθημα, θα έλεγα, για όλες τις κοινωνίες μας. Ήμασταν σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς πριν από 30 και κάτι χρόνια στην Ανατολική Ευρώπη ή μέχρι πριν από 30 και κάτι χρόνια στην Ανατολική Ευρώπη. Αλλά εσείς στη Δύση, δεν ήσασταν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή γινόμαστε μάρτυρες της εγκατάστασης ενός νέου ολοκληρωτικού καθεστώτος σε όλο τον κόσμο. Πριν από λίγους μήνες, ο ΠΟΥ υπέγραψε ένα συμβόλαιο ή οτιδήποτε άλλο, μια συμφωνία, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού Covid σε όλο τον κόσμο. Θα βρίσκεται στο κινητό σας τηλέφωνο. Μιλούν αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
 
12:35):

Επομένως, είναι σαφές ότι η κατεύθυνση είναι ότι δεν θα μπορούμε να ασκήσουμε πολλά βασικά θεμελιώδη δικαιώματα αν δεν έχουμε προέγκριση από την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο ορισμός ενός ολοκληρωτικού κράτους. Έχετε τις επιλογές, μόνο αυτές που σας παρέχονται ή μας παρέχονται από την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αγωνιστούμε μαζί. Αυτή είναι η τέταρτη έκδοση της Διεθνούς Συνόδου Κορυφής του Covid, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Νομίζω ότι όλα όσα ξεκινήσατε όταν ξεκινήσατε με τη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής του Covid, την πρώτη έκδοση, δεν έχετε καν συνειδητοποιήσει τι ξεκινήσατε. Διότι, κοιτάξτε, δεν σας το λέω από τη δική μου οπτική γωνία ως εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρχικά, όταν αντιδράσαμε με τον τρόπο που αντιδράσαμε σε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στήσαμε, διότι μας επηρέασε και εμάς. Δεν μπορούσαμε να εισέλθουμε στο Κοινοβούλιο, για παράδειγμα, αν δεν ήμασταν είτε εμβολιασμένοι είτε δοκιμασμένοι, και αρνήθηκα να συμμορφωθώ με αυτή τη διαταγή. Ήμουν ο μόνος. Έλαβα το υψηλότερο πρόστιμο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να το κάνω αυτό, και δεν με νοιάζει. Δεν αμφισβήτησα καν αυτό το πρόστιμο.
 
(13:48):

Αλλά τώρα όταν κυκλοφορείς και βλέπεις ανθρώπους, άγνωστους ανθρώπους που σε σταματούν στο δρόμο και σου λένε, "Γεια σου φίλε, ευχαριστώ. Σ' ευχαριστώ που αγωνίστηκες για μας". Συνήθως πρέπει να αλλάξω δύο πτήσεις για να έρθω από τις Βρυξέλλες στη Ρουμανία. Έχω πιλότους που έρχονται και με ευχαριστούν όχι μόνο εμένα, αλλά και όλους τους συναδέλφους μου, γιατί το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την ομάδα ευρωβουλευτών που αγωνίστηκαν ενάντια σε αυτά τα άσχημα μέτρα: "Σας ευχαριστώ πολύ που αγωνιστήκατε για εμάς". Λοιπόν, σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί. Είναι σαφές ότι θα δώσουμε τον αγώνα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο ρουμανικό Κοινοβούλιο.

(14:27):

Επειδή βλέπετε αυτό το κόμμα που βλέπετε εκεί πέρα, τη Συμμαχία για την Ένωση των Ρουμάνων, αν δεν υπήρχε αυτό το κόμμα, το οποίο είχε μόνο 10% στο Κοινοβούλιο, θα είχαμε μια Ρουμανία, το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό που εφαρμόστηκε. Έτσι, αυτό αποδεικνύει ότι αν συνεργαστείτε, η ιατρική εμπειρογνωμοσύνη με τους εκλεγμένους αξιωματούχους, είμαστε σε θέση να το σταματήσουμε αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας καλώ όλους να σκεφτείτε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε περισσότερο στη μάχη αυτή, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου