Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Έκκλησι- Ανοιχτή Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου!



Ποτέ στην μακραίωνη ιστορία τους, οι Έλληνες, δεν ήταν ρατσιστές, ούτε μισάνθρωποι!
 
Είτε λόγω της πανάρχαιης αρχής της φιλοξενίας εκ του "ξενίου Διός", είτε λόγω της μετέπειτα Ορθοδόξου Παραδόσεως, αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν τα ιδιαιτέρων αναγκών και πάσχοντα πρόσωπα, με αγάπη και κατανόησι, συμπάσχοντες στα σωματικά και ψυχικά άλγη τους.
 
Όσον αφορά την ιδιαιτερότητα της κοινωνικής, βιολογικής και ψυχικής αποκλίσεως των ομοφυλοφύλων, αλλά και όλων όσοι οδηγήθηκαν σε αποκλίνουσες συμπεριφορές λόγω των παθών, πάντοτε οι Έλληνες απαντούσαν με αγάπη προς το πρόσωπο, αλλά με αυστηρότητα όσον αφορά τα πάθη, που οδηγούν στην εσωτερική σκλαβιά του ανθρώπου.
 
Παλαιόθεν υπήρχαν κύκλοι με ομοφυλόφυλες συμπεριφορές, όχι μόνο στην αρχαία Ελλάδα αλλά και στην ελληνορωμαϊκή (βυζαντινή περίοδο), αλλά ελέγχονταν και τιμωρούνταν με ποινές από τους Νόμους, ως διασπώσες την κοινωνική συνοχή και επιφέρουσες καινά, φθοροποιά των νέων, ήθη!
 
Το "Σύμφωνο Συμβιώσεως", το οποίο ψηφίστηκε από προηγούμενη Κυβέρνησι, ήταν αρκετό, προκειμένου να συμβιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και να κάνουν ό,τι θέλουν στα σπίτια τους, αρκεί να είναι αξιοπρεπείς, να μην προκαλούν, και να μην κάνουν σημαία το πάθος τους με απώτερο σκοπό την κοινωνική γενίκευσι.
 
Ο επιθετικός, όμως, "Δικαιωματισμός", η εκδικητική συμπεριφορά κι ο ρεβανσισμός, φανερώνουν ότι οι σκοποί τους δεν είναι απλά διεκδικητικοί, αλλά ισοπεδωτικοί.
 
Ο Γάμος κατά την Ορθόδοξη Παράδοσι, αποτελεί Μυστήριον ευλογημένον από τον Χριστό και Θεό μας, επικυρωμένο εκ του Αγίου Πνεύματος και συνίσταται στην ένωσι ανδρός και γυναικός.
 
Η ένωσι δεν είναι μόνον προς τεκνογονίαν, αύξησι του πληθυσμού και της κοινωνίας, αλλά και προς και πνευματική προαγωγή και των δύο, μέσω της αθλήσεως στον στίβο της ζωής!
 
Ανέκαθεν ο λαός έλεγε: Τα "Στέφανα", εννοώντας τον Γάμο.
 
Ο ζητούμενος γάμος των ομοφιλοφύλων, δεν αποτελεί θεμελιώδες πρωταρχικό δικαίωμα του ανθρώπου, αλλά υβριδική πνευματική στρέβλωση.
 
Η επίκλησι της κοινωνικής ισότητος είναι ψευδής, διότι εξισώνει τα άνισα και ανισοποιεί τα ίσα!
 
Η "αγάπη" που επικαλούνται ως συστατικό στοιχείο της οποιασδήποτε οικογενείας, αυτό ακυρώνεται διότι στρέφεται εναντίον του προσώπου της Αγάπης, που είναι ο Χριστός.
 
Η απαίτησι, εκ μέρους αυτών των ανθρώπων, να κάνουν πολιτικό "γάμο", είναι προκλητική, κακεντρεχής και διαλυτική, διότι ναι μεν ο πολιτικός γάμος είναι ανυπόστατος για εμάς τους Ορθοδόξους, αλλά επιδιώκουν τα αποτελέσματα του να είναι τα ίδια και ίσως ανώτερα από μία παραδοσιακή οικογένεια.
 
Επιδιώκουν τα ίδια οικονομικά δικαιώματα, την ίδια κοινωνική αποδοχή, με την εξωφρενική απαίτηση να υιοθετούν παιδί ή από -άκουσον, άκουσον- παρένθετες μήτρες (μηχανές αναπαραγωγής) που θα γεννούν κατά παραγγελία ή την υιοθέτησι ήδη οργάνων νεογέννητων ή μεγαλύτερων παιδιών!
 
Σ' αυτές τις ηλικίες είναι έτοιμα τα παιδιά, ακόμη κι αν ερωτηθούν, να απαντήσουν σε κάτι, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα βλάψει τον ψυχισμό τους και θα μεταλλάξει τη συμπεριφορά τους; Δηλαδή είναι έτοιμα να απαντήσουν αν αποδέχονται την υιοθεσία; Τι παιδιά θα γίνουν από οικογένειες ΛΟΑΤΚΙ+, με δύο, τρεις, τέσσερις άνδρες ή γυναίκες, μαζί με σκυλιά, γατιά και κανείς δεν γνωρίζει τι άλλο;
 
Η μητέρα είναι μητέρα, ένα πρόσωπο αυταπαρνητικής αγάπης και συμπεριφοράς κι ο πατέρας είναι πατέρας, πρόσωπο εμπνέον ασφάλεια και προασπιστής μέχρι θανάτου της οικογενείας.
 
Αυτά δεν αντικαθίστανται με γελοιότητες τύπου γονέας Α, γονέας Β! Την βίαιη συμπεριφορά που ενδεχομένως θα εισπράξουν αυτά τα παιδιά από τους συμμαθητές- τριες την έλαβε κάνεις υπόψη; Δεν δικαιολογούνται βεβαίως τέτοιες συμπεριφορές!
 
Μέλη της πολιτικής ηγεσίας και του ελληνικού Κοινοβουλίου:
 
Η αποστολή σας είναι βαριά και πρέπει επιτέλους να την συναισθανθείτε! Ίλεως!
Μην διχάσετε ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό!
 
Η ψήφισι του Νόμου αυτού για τους 'γάμους' των ομοφυλοφύλων ζευγαριών αποτελεί ευθεία προσβολή και επίθεσι κατά του σεπτού σώματος της Ορθόδοξης Ελλάδας, που έφτασε ως εδώ με αίμα, δάκρυα και θυσίες!
 
Αποτελεί ευθεία επίθεσι κατά του φυσικού νόμου της δημιουργίας και της διακρίσεως των φύλων σε άρρεν και θήλυ, των οποίων ο Θεός έθεσε ως συστατικόν στοιχείον της πλάσεως και δημιουργίας, και επομένως είναι θεοΐδρυτος!
 
Η ψήφισι αυτού του νόμου σας καθιστά κυρίως υπευθύνους και αναπολόγητους και εμάς όλους συνυπεύθυνους. Αποτελεί ανομία και αποστασία από το Νόμο του Θεού.
 
Η ύβρις αυτή θα επιφέρει απάντησι!
 
Ο δοκιμαζόμενος λαός στην πλειοψηφία του, δηλώνει αντίθετος με την ψήφισι του Νόμου, σε ποσοστό 70-80%. Καθίστασθε υπεύθυνοι για την διχόνοια που θα ακολουθήσει, τις διαμάχες, την διχοστασία, την κοινωνική απορρύθμιση και τον εκφυλισμό.
 
Ο λαός μας δε μπορεί να δεχτεί την άφυλη κοινωνία. Το χειρότερο είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι, αυτοί που στην αρχή θα νομίσουν ότι ευεργετούνται, στο τέλος θα πληγούν και θα βλαπτούν ανεπανόρθωτα. Δεν θα είναι για καλό τους και προς συμφέρον τους.
 
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑ!
 
Η απάντησι της διοικούσας Εκκλησίας ήταν σαφής και καταδικαστική, αν και χλιαρή όσον αφορά αποφασιστικούς τρόπους αντιδράσεως.
 
Το κρίμα στο λαιμό σας!
 
Θα έχετε την ευθύνη για όλα τα περαιτέρω μέλλοντα να συμβούν!

Θωμάς Χ.Ε. Γκιάτας
δάσκαλος
«Πᾶνος» 

2 σχόλια:

  1. ΑΥΡΙΟ 15-2 Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΝ ΒΑΡΑΒΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διανυουμε την εποχη του ατομισμου. Αυτο επηρεαζει ολες τις δραστηριοτητες του ανθρωπου και φυσικα και την θρησκευτικη. Πλεον η σωτηρια σε ολες αυτες τις θηλιές που βαζει ο διαβολος στην ανθρωποτητα μεσω των ανθρωπων του, δεν ειναι αλλη απο την ατομικη μαχη, τη μαχη των ανδριωμενων. Τη μαχη που δινει ήδη και θα δωσει ο καθε ανδριωμενος κοσμικος για την αληθεια του συμπαντος κοσμου, την μονη και αληθινη αληθεια του Ιησου Χριστου. Η μαχη καθε κοσμικου αληθινου Χριστιανου ειναι πολυ ανωτερη απο αυτην των μοναχων. Και μιλαμε για το τωρα. Ισως οι αξιοι μονηρεις ασκητες μπορουν να συγκριθουν καπως με τους ανδρειους κοσμικους που αποφασισαν ή θα αποφασισουν να πουν το "στωμεν καλως" απεναντι στον κοσμοκρατωρα της γης αυτην τη στιγμη, τον καταραμενο διαβολο. Του εχει επιτρεψει ο Θεος να κανει το "παιχνιδι του" χωρις αναστολες. Σιγα σιγα και οσο περνα ο καιρος αρχιζουν να γινονται κατανοητα τα λογια καποιων Αγιων που ελεγαν οτι στους εσχατους καιρους οποιος εχει το σθενος να κρατησει την πιστη του ανοθευτη και να ομολογει τον Ιησου Χριστο θα ονομασθει μεγας και ανωτερος ακομα και απο τους μαρτυρες κ τους ησυχαστες που αγιασαν. Ο στιβος μαχης εχει ηδη στηθει. Οσοι εχουν σθενος και δεν ειναι χλιαροι θα ξεχυθουν σαν λιονταρια να τον περασουν. Μακαρι να μας αξιωσει και εμας ο Θεος να ειμαστε ενας απο αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή