Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

«Υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων αντιτιθέμενη στην κατάχρηση του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού»

 

Cristian Terhes - Europarlamentar PNTCD

Οι ευρωβουλευτές αρχίζουν να συγκεντρώνονται για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της ΕΕ και αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το Πράσινο Πιστοποιητικό

Δελτίο Τύπου - Στρασβούργο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - 21/10/2021

Αντιδρώντας στις αυξημένες παραβιάσεις των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την ΕΕ, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πήραν κοινή θέση για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών της ΕΕ, τα οποία απειλούνται τώρα λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού και κατάχρησης ζωντανή χρήση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, στις 20 Οκτωβρίου 2021, έδωσαν επίσης φωνή στις έντονες ανησυχίες εκατοντάδων μελών του προσωπικού που εργάζονται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίοι ζουν υπό την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους εάν δεν έχουν το Digital Πιστοποιητικό COVID, ή αλλιώς Πράσινο Πιστοποιητικό.

Η συνέντευξη Τύπου με τίτλο «Υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων αντιτιθέμενη στην κατάχρηση του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού» απευθύνθηκε από τέσσερις βουλευτές του ΕΚ: Christine Anderson (Γερμανία, ID), Francesca Donato (Ιταλία, NI), Ivan Vilibor Sin či ć (NI, HR) και Cristian Terhe ş (ECR, RO).

Αυτοί οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν να δώσουν φωνή σε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες που αγωνίζονται σε όλη την ΕΕ για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους.

Christine Anderson

Η ευρωβουλευτής Christine Anderson, αφού υπογράμμισε τη σημασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δήλωσε: "Αφήστε με να το πω αυτό, δεν φοβάμαι αυτόν τον ιό. Αυτό που φοβάμαι είναι οι κυβερνήσεις να καταχραστούν αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη «κρίση» για αυτό το θέμα, να παραβιάσουν τα πολιτικά δικαιώματα, να τα ανακαλέσουν ή να αμφισβητήσουν εντελώς την ελευθερία.
 
Αυτό που είδαμε σε αυτή την κρίση είναι ότι τα πολιτικά δικαιώματα και οι ελευθερίες έχουν μετατραπεί από θεμελιώδη δικαιώματα σε προνόμια που οι κυβερνήσεις παραχωρούν ή ανακαλούν κατά το δοκούν.
Καλώ όλους τους Ευρωπαίους να ορθώσουν ανάστημα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπαθεί να μας αφαιρέσει την ελευθερία, τα πολιτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες! "

Η δικηγόρος και ευρωβουλευτής Francesca Donato δήλωσε ότι «έχουμε μια πραγματικά τρομερή κατάσταση στην Ευρώπη σήμερα επειδή δεν γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα [... ]και σε όλη την Ευρώπη οι ειρηνικές διαδηλώσεις καταστέλλονται βίαια".

Εισήχθη ως εργαλείο για τη διευκόλυνση της ελευθερίας κυκλοφορίας, το Πιστοποιητικό COVID χρησιμοποιείται τώρα σε πολλές χώρες από τις εθνικές κυβερνήσεις ως «υποχρεωτικό» διαβατήριο για κάθε κοινωνική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης - δήλωσε - δίνοντας το παράδειγμα της Ιταλίας.

"Και έτσι αναγκάζουμε τους πολίτες να λάβουν επεμβατικές και επικίνδυνες θεραπείες υγείας, επειδή η ενημερωμένη συναίνεση που οι πολίτες υποχρεούνται να υπογράψουν για να λάβουν τα εμβόλια δεν είναι δωρεάν: είναι μια εκβιασμένη συναίνεση. Έτσι, ακόμα και όταν οι άνθρωποι έχουν ιατρικές αντενδείξεις για τη λήψη εμβολίων, είναι υποχρεωμένοι να το πάρουν. Αναγκάζονται να το κάνουν επειδή θα χάσουν τη δουλειά, θα χάσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους αν δεν το κάνουν. Και όταν αυτοί οι άνθρωποι έχουν αρνητικές επιπτώσεις, ακόμη και πολύ σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις, δεν λαμβάνουν καμία δωρεάν βοήθεια. Ακόμα και οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πολύ σπάνιες. Τα δεδομένα των δυσμενών επιδράσεων που μπορούμε να διαβάσουμε στις εφημερίδες απλά υποτιμούνται.

Έχουμε λοιπόν ένα ιατρικό ζήτημα το οποίο έχει μετατραπεί σε δημοκρατικό ζήτημα. Πρέπει όλοι σήμερα να υπερασπιστούμε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και πρέπει να το κάνουμε τώρα», κατέληξε.

Ο ευρωβουλευτής Ivan Sin či ć δήλωσε "ότι είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις ελευθερίες, δικαιώματα και κράτος δικαίου να τίθενται σε κίνδυνο σήμερα στην Ευρώπη. Δυστυχώς, σε κάποιες χώρες δεν μπορείς να κρατήσεις τη δουλειά σου χωρίς Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, δεν μπορείς να μπεις σε δημόσια κτίρια χωρίς ΓΔΚ, δεν μπορείς να εισέλθεις σε μαγαζί χωρίς ΓΔΚ".

Χαρακτήρισε το Digital Green Cert «ως άδεια εξάπλωσης και μόλυνσης» που δίνει «ψευδή αίσθηση ασφάλειας», αφού δεν προστατεύει το άτομο από το να κολλήσει ή να μεταδώσει τον ιό. Το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό «είναι εντελώς παράλογο, δεν είναι επιστημονικό και πρέπει να εγκαταλειφθεί», πρόσθεσε.

Ο Sin či ć δήλωσε ότι, επίσης, "υποστηρίζει πλήρως το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις θέσεις του. Οι θέσεις της μη διάκρισης, του μη διαχωρισμού, της ελευθερίας να έρχεσαι στο χώρο εργασίας. Αυτός είναι ο χώρος εργασίας τους μαζί με εμάς, τους ευρωβουλευτές».
"Το μήνυμά μου προς το προσωπικό είναι απλό: Δεν είστε μόνοι και αγωνίζεστε για τα δικαιώματά σας! Πολεμάμε μαζί σας! ", κατέληξε.

Ο ευρωβουλευτής Cristian Terhes παρέθεσε από το άρθρο 46 του αρχικού κανονισμού για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό, το οποίο σκιαγράφησε την επιθυμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

"Λοιπόν, αν κοιτάξουμε τώρα, λίγους μήνες μετά την επιβολή αυτού του Πράσινου Πιστοποιητικού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο, ότι όλα αυτά τα δικαιώματα που, υποτίθεται ότι έπρεπε να προστατεύονται από αυτόν τον κανονισμό, παραβιάζονται πραγματικά τώρα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να εργαστούν πια και ζουν υπό την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους και το βιός τους, εάν δεν έχουν αυτό το πιστοποιητικό. Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλουμε να οικοδομήσουμε, που θέλουμε να δεχτούμε; ", είπε ο Terhes.

Εκατοντάδες άνθρωποι που εργάζονται για το Κοινοβούλιο βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή "ότι αργά ή γρήγορα, εάν δεν έχουν αυτό το Πράσινο Πιστοποιητικό, θα χάσουν τη δουλειά τους. Αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα κακό. Αυτή είναι η παράλογη κατάσταση. Αυτό δεν είναι δίκαιο για αυτούς, δεν είναι δίκαιο για τους πολίτες αυτής της Ένωσης και δεν είναι δίκαιο για όλους εμάς». Για τους λόγους αυτούς, «είμαστε εδώ για εσάς και θα πολεμήσουμε για εσάς», κατέληξε ο Τέρχες.
Τις θέσεις που εκφράζουν δημοσίως αυτοί οι ευρωβουλευτές, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που εργάζεται για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συμμερίζονται πολλοί άλλοι, οι οποίοι θα ενωθούν για να δώσουν ενεργή αντίθεση στις συνεχείς επιθέσεις κατά θεμελιώδη δικαιώματα που προκαλούνται από την κακή χρήση του Digital COVID Πιστοποιητικό.
###
Γραφείο Τύπου του Ευρωβουλευτή Cristian Terhes

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου