Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ! Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΕΤΟ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΤΟΥ – “ΝΑΙ” ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ GAY PRIDE – ΒΡΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Πόσο πιο φανερή μπορεί να γίνει πλέον η αντιχριστιανική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να εξαντλεί την αυστηρότητα της στις χριστιανικές εορτές, ενώ για άλλες πολυπληθείς εκδηλώσεις σφυρίζει παντελώς αδιάφορα;

Ενώ πλησιάζουμε στην εορτή του Αγίου Δημητρίου, γνωστοποιήθηκε πως η λιτάνευση της εικόνας του θα γίνει χωρίς τη συνοδεία πιστών! Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη έλαβαν χώρα από συναυλίες μέχρι και παρέλαση pride χωρίς να επιβληθεί η παραμικρή απαγόρευση!

Το συγκεκριμένο μέτρο ανακοίνωσε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, ο οποίος εξήγησε πως η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου που θα γίνει παραμονή της εορτής, θα πραγματοποιηθεί γύρω από τον ιερό ναό, άλλα χωρίς να ακολουθήσουν πιστοί.

Όμως ποια λογική υπάρχει σε αυτή την απόφαση, εκτός από το ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζεται μονίμως ως εξιλαστήριο θύμα; Τι κίνδυνος μετάδοσης θα υπήρχε αν οι πιστοί ακολουθούσαν την εικόνα με αποστάσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης; Γιατί συνεχίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά το εκκλησίασμα της Ορθοδοξίας;

Υποβιβάζουν θρησκευτικές και εθνικές εορτές

Πέρυσι είδαμε το ίδιο έργο από κυβέρνηση, αντιπολίτευση «ειδικούς» και παπαγαλάκια των ΜΜΕ που στοχοποίησαν άδικα τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, χρησιμοποιώντας ανυπόστατες κατηγορίες.

Οι πιστοί της Θεσσαλονίκης έχουν την ανάγκη να τιμήσουν τον προστάτη Άγιο τους και με συστολή και προσοχή να ακολουθήσουν τη λιτάνευση. Ένας τόσο ιερός και ευγενής σκοπός κρίνεται ως αχρείαστος από την κυβέρνηση, ενώ οι συναυλίες που άνθρωποι τραγουδούν και χορεύουν ή οι παρελάσεις δήλωσης της… σεξουαλικότητας, κρίνονται πιο σοβαρές και μάλλον «άτρωτες» από τον κορονοϊό.

Κάθε φορά που επίκειται μια θρησκευτική ή εθνική εορτή, κυβέρνηση και «ειδικοί» την περνούν από το μικροσκόπιο, προπαγανδίζουν εναντίον της, κινδυνολογούν ασύστολα, βάζουν παρενθέσεις και αστερίσκους. Δεν έχει γίνει μια και δυο φορές. Το βλέπουμε να συμβαίνει συνεχώς εδώ και δύο χρόνια.

Ο Άγιος Δημήτριος είναι ο προστάτης – φύλακας της Θεσσαλονίκης και του ανήκουν όλες οι τιμές, μέσα σε λογικά πλαίσια προφυλάξεων και όχι υπερβολικές απαγορεύσεις. Δεν επιτρέπεται από ένα σοβαρό κράτος να περνά σε δεύτερη μοίρα μια τόσο μεγάλη εορτή.

 «Πᾶνος»

3 σχόλια:

  1. Υπόμνημα γάρ εστιν η εικών (και ο Σταυρός), και όπερ τοις γράμμασι μεμυημένοις η βίβλος (και ευαγγέλιο) τούτο και τοις αγραμμάτοις η εικών ... (και ο Εσταυρωμένος.)
    Ιωάννης Δαμασκηνός, 675-749, Σύριος μοναχός, υπέρμαχος των εικόνων.

    ΚΑΙ Ο ΜΕΦΑΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ, ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΣΕΒΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΛΑΛΗΣΕ....

    Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
    (σε συνομιλία με τον Γεωργάκη Μαυρομιχάλη, λίγο μετά τον ερχομό του)


    Εάν ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών.
    (η πρώτη φράση από την πρώτη του ομιλία προς τον Ελληνικό λαό, Αίγινα, 1828)


    Απέκαμα! Αλλ’ όμως θα παραμείνω στη χαλάστρα, μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής μου και ας κινδυνεύσω να χαθώ…

    Είμαι αποφασισμένος να άρω τον ουρανόθεν επικαταβαίνοντά μου σταυρόν.

    Όταν ένας άνθρωπος παύει να πιστεύει στο Θεό, δεν είναι ότι δεν πιστεύει πια σε τίποτε. Πιστεύει σε οτιδήποτε.
    G. K. Chesterton, 1874–1936, Άγγλος συγγραφέας & κριτικός

    Βέλτιστοι γιγνόμεθα προς τους θεούς βαδίζοντες.
    Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

    Το πίπτειν ανθρώπινον, το εμμένειν εωσφορικόν, το μετανοείν θείον.
    Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, 347-407 μ.Χ., Πατέρας της εκκλησίας

    Αμαρτία είναι ό,τι σκοτεινιάζει την ψυχή.
    Αντρέ Ζιντ, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1947

    Κάθε αμαρτία είναι εθιστική, και το τελευταίο στάδιο του εθισμού είναι αυτό που λέμε κατάρα.
    W.H. Auden, 1907-1973, Βρετανός ποιητής

    Πρέπει να πληρώσετε για τις αμαρτίες σας. Αν ήδη έχετε πληρώσει, παρακαλώ αγνοήστε αυτήν την ειδοποίηση.
    Sam Levenson, 1911-1980

    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΩΣΕΤΕ ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΈΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΌΣ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ. ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ....
    ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ( ΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΤΟ "Νοσώ. Σύ ος η ίαμα, Ιησού, σώσον"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ...
    ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ, ΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ... ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ.

    ΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ.... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΑΝΟΕΙΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ !!!
    (σὲ πλατεία τῶν Ἀθηνῶν,σὲ ἐκδήλωση
    παρουσία τοῦ Δημάρχου,κόσμος ἀρκετός...
    μόνο συὴν Ἐκκλησία κυκλοφορεῖ ὁ μπαγάσας ὁ ἰός !
    ἔ,ρὲ ξύλο ποὺ θὰ πέσει καὶ μάλιστα ἀπὸ τοὺς μπολιασμένους ποὺ τοὺς πίστεψαν !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή