Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

Παναγιώτης Αποστόλου: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Το Σύνταγμα της Ελλάδος στο άρθρο 3 αναφέρει: Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό…

Παραδοσιακά ο λαός μας έζησε μετά την Επανάσταση του 1821, όταν αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό από τις πλάτες του, με την ελληνορθόδοξο παράδοση που μεταφερόταν από γενιά σε γενιά!

Δυστυχώς όμως, στα χρόνια της Μεταπολιτεύσεως και ακόμη περισσότερο στα Μνημονιακά χρόνια, οι κυβερνώντες την Πατρίδα, είτε ήταν κυβέρνηση η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προσπάθησαν με μια σειρά ανθελληνικούς και αντίχριστους νόμους να δηλητηριάσουν την καρδιά και το πνεύμα των ελληνόπουλων, στρεβλώνοντας ή και εκμηδενίζοντας αυτήν την ελληνορθόδοξη παράδοση, διά μέσω της αλλοιώσεως των σχολικών βιβλίων ή παρεμβαίνοντας σε αυτό που χαρακτήριζε την ελληνορθόδοξη παράδοση στα σχολεία!

Ωστόσο και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πράγματι μια κυβέρνηση – εν πολλοίς – αντίχριστων και ανθελλήνων!

Όχι άθεων, γιατί οι άθεοι δεν πολεμούν την Ορθοδοξία, αλλά κατά κυριολεξία Αντίχριστοι, πολέμιοι δηλαδή του Χριστού μας και της προς αυτόν Πίστεώς μας, πολέμιοι της μάθησης των Ελληνοπαίδων και της μετάδοσης των ιερών μας παραδόσεων στη νέα γενιά Ελλήνων!

Αμείβονται όλοι οι γενίτσαροι σε αυτόν τον τόπο…

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις άθλιες και ανιστόρητες παρεμβάσεις στα σχολικά βιβλία της Υπουργού Παιδείας της ΝΔ Μαριέττας Γιαννάκου με την συγγραφική της ομάδα, που προΐστατο η αλήστου μνήμης Μαρία Ρεπούση;

Όταν η Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου ανάθεσε στην “αριστερή” συγγραφική ομάδα της κ. Ρεπούση το “διαφωτισμό” των παιδιών μας!

Η Μαριέττα Γιαννάκου, επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ, είχε αναλάβει – προφανώς κατ΄ εντολή ξένων κέντρων την “μεταρρύθμιση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος”, εν έτει 2004! Περίοδος στην οποία υπάγεται και το “περίφημο” αυτό βιβλίο περί του “συνωστισμού” της Σμύρνης και στο οποίο – πιθανώς – οφείλεται η μη επανεκλογή της στο βουλευτικό αξίωμα στις εκλογές του 2007!

Παρά την μη εκλογή της το 2007 στις Ευρωεκλογές του 2009 τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ως αμοιβή για την ανθελληνική της στάση ως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019 την τοποθέτησε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, για να μας ανασκολοπίσει εκ νέου!

Έλληνες πολιτικοί, γιουσουφάκια των Τούρκων Πασάδων…

Αλλά τι περιείχε αυτό το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού, που την Άνοιξη του 2006 μας παρουσιάστηκε από την συγγραφική ομάδα της κ. Μαρίας Ρεπούση;

Που σε αυτή την συγγραφή, υπήρχαν πολλές πονηρές, ύποπτες αναφορές, αντεθνικές θα έλεγα, όπως επί παραδείγματι ο περίφημος “συνωστισμός” στην προκυμαία της Σμύρνης!

«Χιλιάδες Έλληνες συνωστίζονται στο λιμάνι προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν… Οι κλέφτες συγκροτούν ένοπλες ομάδες, κάνουν επιθέσεις σε εμπορικές αποστολές, σε κρατικούς αξιωματούχους, σε ταξιδιώτες, ακόμα και σε χωριά και πόλεις, αρπάζοντας χρήματα, όπλα και τρόφιμα»!

Το πρώτο απόσπασμα αναφερόταν στην Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και πιο συγκεκριμένα στην καταστροφή και το κάψιμο της Σμύρνης, τις θηριωδίες των Τούρκων κατά των Ελλήνων!

Ακόμα πιο συγκεκριμένα: Στην σφαγή δεκάδων χιλιάδων αμάχων Ελλήνων από τον τουρκικό στρατό και όχλο και τον ξεριζωμό πάνω από ενάμιση εκατομμυρίου Μικρασιατών Ελλήνων. Όλες εκείνες οι τραγικές στιγμές και η αγωνία των Ελλήνων να σωθούν, συμπυκνώνονταν μέσα σε δυο γραμμές και περιγράφονταν ως ένας …απλός συνωστισμός στο λιμάνι!

Το δεύτερο απόσπασμα αφορά τους “Κλέφτες”, αυτή την ομάδα πολεμιστών κατά την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης, που εδώ οι συγγραφείς του βιβλίου τους εξομοιώνουν σχεδόν με κοινά κλεφτρόνια, υποκείμενα του κοινού ποινικού δικαίου (προσέξτε ότι το κ στην λέξη “κλέφτες” δεν είναι κεφαλαίο) που λεηλατούν την περιουσία των ….κρατικών αξιωματούχων. Δηλαδή των σουλτάνων, των πασάδων, των αγάδων, των μπέηδων και όλου του σιναφιού στο οποίο ήταν  υποδουλωμένο το ελληνικό Έθνος! Ναι! Ήταν να το δούμε κι αυτό…»!

Αναφορές που αποτέλεσαν μία από τις θρυαλλίδες των αντιδράσεων κατά του βιβλίου της συγγραφικής ομάδας και το οποίο τελικά αποσύρθηκε το 2007. Έτσι μετά την οργισμένη αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας, ο “συνωστισμός των Ελλήνων” έγινε “διωγμός”, “ξεριζωμός”!

Μας κυβερνούν οι Αντίχριστοι που ισλαμοποιούν την Πατρίδα…

Ωστόσο η κορύφωση της προσπάθειας αποχριστιανισμού και ανθελληνισμού της παιδείας μας, θεώρησα ότι συντελέστηκε από τις   κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου! Των κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι οποίες  “βίασαν” στην καθημερινότητα τους Ελλάδα και Ορθοδοξία!

Πολέμιοι της θρησκείας της αγάπης, της Ορθοδοξίας και υπέρμαχοι της θρησκειολογίας, που ήταν ο Δούρειος Ίππος της ισλαμοποίησης της Πατρίδας μας, πλημμυρίζοντας τα ελληνικά σχολεία με παιδιά Μουσουλμάνων, εκτελώντας το σχέδιο της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης!

Εφαρμόζοντας την θρησκειολογία στα σχολεία μας, ξεριζώνοντας από τα Ελληνόπουλα τον Χριστό, σε μια προσπάθεια ανάδειξης των “χαρισμάτων” του Ισλάμ και του ιερού τους βιβλίου του Κορανίου!

Της θρησκείας του μίσους, που δυστυχώς στις ημέρες μας βιώνουμε το “μεγαλείο” της με τα πάμπολλα τρομοκρατικά χτυπήματα που διαπράττουν οι φανατικοί υποστηριχτές της σε όλο τον κόσμο, με εκατόμβες αθώων ανθρώπων, εν ονόματι του Αλλάχ!

Έτσι, στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας διδάσκονται τα παιδιά μας, μεταξύ των άλλων τραγικών, πως ο Αλλάχ είναι ελεήμων και φιλεύσπλαχνος!

Αν δεν είναι σύγχρονοι γενίτσαροι αυτοί, τι ακριβώς είναι;

Ωστόσο ο κατήφορος δεν είχε τέλος! Οι κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπέρασαν σε ανθελληνικούς νεωτερισμούς τις κυβερνήσεις της αριστεράς!

Κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προσπαθούν να μετατρέψουν  το κράτος των Ελλήνων, την Ορθόδοξη Ελλάδα, σε ουδετερόθρησκο κράτος! Αφού εκεί το οδηγούν με την αθρόα, ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, μετατρέποντάς την, αργά αλλά σταθερά σε Μουσουλμανική χώρα!

Χειρότερες οι κυβερνήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις κυβερνήσεις Αλέξη Τσίπρα…

Στις οποίες κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέχουν νεόκοπα πρόσωπα της πολιτικής, εκπαιδευμένα από θιασώτες της νοσηρής Παγκοσμιοποίησης, όπως η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, σπουδασμένη σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μη μετέχουσα της ελληνικής Παιδείας!

Έτσι πρόσφατα, τέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία ζητούσε την τοποθέτηση της αρμόδιας Υφυπουργού για το γεγονός ότι, οι μαθητές συγκεκριμένων σχολικών μονάδων που συγχωνεύονται στην Θεσσαλονίκη θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε αποστάσεις μεγαλύτερες του ενός ή και των δύο χιλιομέτρων!

Και η αμετροεπής νεοταξίτισα Δόμνα Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι οι συγχωνεύσεις είναι απαραίτητες, από τη στιγμή που ο αριθμός των μαθητών είναι τόσο μικρός που δεν επιτρέπεται να λειτουργεί ένα κανονικό σχολείο και ότι για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δεν είναι πρόβλημα η απόσταση των ενός ή και των δυο χιλιομέτρων!

Αναφέροντας επίσης:

«Δεν θα κάνω επίκληση στον Π.Ο.Υ. ο οποίος λέει ότι είναι καλό και σωστό να περπατούμε όλοι 8 χιλιόμετρα τη μέρα. Δεν ξέρω αν πλέον το καταφέρνετε, εγώ δυστυχώς πλέον δεν το καταφέρνω»!

Θέση ντροπής, θέση θρασύτατη, απαξιωτική, που δείχνει να έχει πλήρη άγνοια του ρόλου της! Που όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ήταν τόσο θρασύς η Υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου, δημιουργώντας ακόμη και στο κόμμα της σοβαρούς τριγμούς!

Ξεσηκώνοντας στο πόδι την ελληνική κοινωνία! Με οργάνωση μεγάλων διαδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές!

Και όπως τονίζεται από τους γονείς:

«Θα υπερασπιστούμε τα μορφωτικά δικαιώματα, την ασφάλεια και την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Δεν θα επιτρέψουμε το μέλλον τους να θρυμματιστεί στη λογική του “κόστους” και της “βιωσιμότητας”!

Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος απέναντι στην μάθηση της ομογένειας στη Γερμανία…

Όμως, όπως παραπάνω αναφέρω, αυτά τα μέλη των κυβερνήσεων Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι διαχειριστές εξωθεσμικών εντολών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ειδικότερα της Γερμανίας, η οποία ακολούθως δίνει λογαριασμό στο “μεγάλο αφεντικό”!

Όπως αναφέρουν λοιπόν δημοσιεύματα Τύπου στη Βαυαρία της Γερμανίας  λειτουργούν ελληνικά σχολεία (Γυμνάσιο, Δημοτικό και Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας) και στα οποία φοιτούν περισσότερα από 700 άτομα! Με συμβόλαιο του σχολικού συγκροτήματος με την ελληνική πλευρά και το οποίο λήγει το 2025!

Ωστόσο θα πρέπει ως τις 18 Δεκεμβρίου 2023 να επιτευχθεί η ανανέωση του συμβολαίου! Όμως το ιδιοκτησιακό καθεστώς του μορφωτικού συγκροτήματος ζητάει πολύ μεγάλη αύξηση! Και για να αρχίσει η διαπραγμάτευση της επέκτασης του συμβολαίου, πρέπει να δώσει την εντολή το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος! Αφού η ελληνική πλευρά επιδοτεί αυτά τα σχολεία και δυστυχώς κωλυσιεργεί ύποπτα στην ανανέωση του συμβολαίου! Απαγορεύοντας την ελληνόγλωσση παιδεία στη Γερμανία!

Γι΄ αυτό στο Προξενείο μας στο Μόναχο πραγματοποιήθηκε πολύ μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κλιμακώνοντας περαιτέρω κινητοποιήσεις οι ομογενείς γονείς και μαθητές και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας!

Για αυτό το μεγάλο εθνικής σημασίας ζήτημα, ζήτησα την άποψη του πρώην Ευρωβουλευτή Γιώργου Επιτήδειου και διαβάστε παρακάτω το σχόλιό του:

«Το θέμα δεν είναι οικονομικό, ούτε τυπικά επαγγελματικό. Είναι πρωτίστως εθνικό και ως τέτοιο πρέπει να εξετασθεί και να αντιμετωπισθεί από το κράτος. Το διακύβευμα, εν προκειμένω, είναι η διατήρηση του ελληνισμού στην Γερμανία, για την οποία, οι εκεί ομογενείς καταβάλλουν συγκινητικές προσπάθειες και τα Ελληνόπουλα υποβάλλονται σε μεγάλες θυσίες, προκειμένου να διδαχθούν την γλώσσα, την Ιστορία και τον πολιτισμό των προγόνων μας και να διατηρήσουν τα στοιχεία της ένδοξης καταγωγής τους. Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα που απαιτούνται για να συνεχισθεί η λειτουργία των ελληνικών Σχολείων στο κτίριο στο οποίο συστεγάζονται, δεν είναι υπερβολικά. Έχουμε συνηθίσει να ανεχόμαστε να κατασπαταλάται  το Δημόσιο χρήμα για εντελώς άσχετους και μη αναγκαίους σκοπούς. Θα είναι, συνεπώς, εγκληματικό να αδιαφορήσει η κυβέρνηση και να μην εγκρίνει την δαπάνη που απαιτείται για την αντιμετώπιση του θέματος που έχει προκύψει σχετικά με την κάλυψη των οικονομικών αναγκών των ελληνικών Σχολείων του Μονάχου.»!

Μίσος για τα Έθνη – Κράτη από την Ε.Ε…

Πρωτάκουστο! Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισε πως στο ημικύκλιο της αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου, δεν μπορεί να υπάρχουν οι εθνικές σημαίες των μελών κρατών της! Απορρίπτοντας το αίτημα 13 Ευρωβουλευτών, οι οποίοι είχαν ζητήσει την ακύρωση της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωση, που χρονολογείται από τις 6 Οκτωβρίου 2021!

Αντιλαμβανόμαστε έτσι, ότι η σημερινή ηγεσία της ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με τους δημιουργούς της! Είναι δόλια όργανα της ΝΤΠ προς εκτέλεση στην Ευρώπη της Παγκοσμιοποίησης με την θανάτωση κάθε τι που παραπέμπει σε Έθνος – Κράτος!

Και με αυτήν την ευκαιρία ζήτησα το σχόλιο του κ. Γεωργίου Επιτήδειου:

«Κατά τη διάρκεια της προηγουμένης θητείας του Ευρωκοινοβουλίου (2014-2019), η προκάτοχος του Ζοζέπ Μπορέλ (Υπάτου  Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας), Φεντερίκα Μογκερίνι, σε ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, είχε δηλώσει επισήμως, ότι η ΕΕ εξυπηρετεί τους σκοπούς της Παγκοσμιοποιήσεως!

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της πραγματικότητας, το Ευρωκοινοβούλιο, εφ’ όσον διατηρεί ακόμη την απαιτούμενη πλειοψηφία, προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε στοιχείο ή σύμβολο, τα οποία παραπέμπουν στην έννοια του Έθνους και του Κράτους, όπως, είναι, φυσικά, η σημαία.

Βεβαίως, είναι πολύ πιθανόν, η σχετική απόφαση να αλλάξει και οι σημαίες των κρατών να επανατοποθετηθούν στην θέση τους, στον χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, εάν κατά τις  Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024, αυξηθεί ο αριθμός των Ευρωβουλευτών, οι οποίοι θα υπηρετούν τα συμφέροντα του έθνους τους και θα αισθάνονται υπερήφανοι όταν θα αντικρίζουν την σημαία της χώρας τους στην θέση που βρίσκεται σήμερα.»!!

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου