Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Άγγελος Καραγεώργος: ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗΣ


 
Mπαίνοντας με φόρα από τον εκλογικό θρίαμβο ο κούλης δεν μπόρεσε παρά να ξεκινήσει άμεσα τις μεταρρυθμίσεις που αφενός μεν απαιτούν σοκ, δέος και διάλυση ό,τι τελευταίου έχει απομείνει από την Ελλάδα με τις καθιερωμένες πυρκαγιές να αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφετέρου δε απαιτείται η εφαρμογή των νέων δεδομένων ταχύτατα που μεταξύ άλλων αφορούν την ψηφιοποίηση με αιχμή του δόρατος αυτής τις νέες ταυτότητες που συγκεντρώνοντας όλο και περισσότερα δεδομένα για εμάς μπαίνουν για τα καλά οι βάσεις του απόλυτου ελέγχου της ανθρώπινης ζωής όπως πολύ ονειρεύονται οι διατάζοντες του. Αλλά όλα αυτά φυσικά αποτελούν μέρος μια μοναδικής παγκόσμιας κατεύθυνσης που έχει μπει για τα καλά στα σκαριά και μόνο οι συνεχείς αντιπερισπασμοί μπορούν να προσφέρουν την ελπίδα να μην αποκαλυφθεί το πόσο προφανές είναι.

Ευτυχώς τουλάχιστον όλα αυτά τα κάνουν στην προσπάθεια τους να μας σώσουν τώρα που απειλούμαστε από ένα εκρηκτικό μείγμα κλιματική αλλαγής και ιών όπου η πρώτη είτε ξυπνά του δεύτερους με το λιώσιμο τον πάγων που τους κρατούσαν είτε για διάφορους λόγους ευνοεί στη μετάδοση τους την εποχή που ακόμα εφευρίσκουν λόγους για τις χιλιάδες ξαφνικίτιδες όπως το σύνδρομο του μακρέος εμβολίου δηλαδή τις μακροχρόνιες παρενέργειες του μπολιού. Τώρα πλέον όμως το αφεντικό έχει βάλει επίσημες διορίες γι’αυτό κι ο βασιλιάς Κάρολος ενεργοποίησε ένα ρολόι αντίστροφης μέτρησης που μετρά το χρόνο που έχουμε να δράσουμε για να γλιτώσουμε την κλιματική καταστροφή, που όλως τυχαίως όπως όλες οι ημερομηνίες περιστρέφεται γύρω από τη μαγική χρονιά του 2030. Και στο πλαίσιο αυτό, μετά την ΕΕ μπαίνουν και οι ΗΠΑ επίσημα στην προσπάθεια να μπλοκάρουν τον ήλιο με ψεκασμούς ενώ φαίνεται πως προέκυψε και η περίφημη ιδέα τοποθέτησης μιας συμπαντικής τεράστιας ομπρέλας για να προφυλαχθούμε από το φως που κάποτε αν θυμόμαστε το νομίζαμε για ευεργετικό.

Άλλωστε όσος ήλιος απομείνει φαίνεται πως προορίζεται στα κράτη των λευκών για τους μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν κάνει κάθε χώρα αγνώριστη και πού στο μέλλον να διευκολύνουν και τη μετακίνηση τους όπως προσπαθούν με το Αιγαίο καθιστώντας το στο τέλος μια μικτή ζώνη με ευκολία πρόσβασης από την ανατολή προς τη δύση. Κι αν ακόμα δεν φτάσουν αυτοί να μας αντικαταστήσουν υπάρχει και η επιστήμη που μας λένε πως πέτυχε την παρθενογένεση, μια γενετικά τροποποιημένη μύγα να γεννήσει χωρίς να έρθει σε επαφή με αρσενικό.

Πάνω απ’όλα όμως αυτό που κατακλύζει τα πάντα είναι η τεχνητή νοημοσύνη που δεν υπάρχει τομέας που δεν σκοπεύουν να αλλάξει ριζικά φτάνοντας ακόμα και στις ανθρώπινες σχέσεις δίνοντας “λύση” στις πάμπολλες ανικανοποίητες συναισθηματικές ανάγκες των σημερινών μονιασμένων ανθρώπων με εκατομμύρια (άντρες κυρίως) να έχουν συνάψει σχέσεις με chatbots ήδη. Όλα σαν καλοσυντονισμένη ορχήστρα οδηγώντας μας σε ένα μέλλον με μαέστρο της εναπομείνασας ανθρωπότητας τα προγράμματα αντινόησης του αφεντικού που μπορεί σαν σειρήνες να μας προκαλούν να βολευτούμε αλλά εμείς πάντα βρισκόμενοι όλο και πιο κοντά στον Θεό καθαρότεροι και πιο νοήμονες παραμένουμε στην προτίμηση μας για το παραπέρα, το αληθινά ανώτερο που τίποτα από αυτά δεν μπορεί να μας οδηγήσει εκεί.


 



H EKΠΟΜΠΗ ΣΕ ΗΧΗΤΙΚΟ:


 
channel imageangelokarageorgos
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου