Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Κατάσταση του κόσμου: "Πολιτική προδοσία, εξαπάτηση, ψέματα και εγκληματικότητα". Συνταγματάρχης Pedro Baños

Εισαγωγή σε μια συνέντευξη με τον συνταγματάρχη Pedro Baños, Ισπανία
 
Μετάφραση ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ
 
Peter Koenig
 
Εισαγωγή

Ο συνταγματάρχης Pedro Baños είναι Ισπανός στρατιωτικός, ειδικευμένος στη γεωπολιτική. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και αμέτρητων άρθρων, δοκιμίων και συνεντεύξεων. Ένα από τα βιβλία του είναι αφιερωμένο στην ανάλυση του Μακιαβέλι και των θεωριών του. Ο Μακιαβέλι ήταν ένας αμφιλεγόμενος Ιταλός πολιτικός και φιλόσοφος του 15ου αιώνα, ο οποίος έζησε κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Μεταξύ των χαρακτηριστικών του Μακιαβέλι είναι ότι έδειξε στον κόσμο ότι σύμφωνα με την εμπειρία του και την ανάγνωση της ιστορίας, η πολιτική για να είναι επιτυχημένη, έπαιζε πάντα με την εξαπάτηση, την προδοσία και το έγκλημα.

Στις παρουσιάσεις του, ο Pedro Baños αποδεικνύει ότι η σημερινή κατάσταση δεν διαφέρει από αυτήν που επικρατούσε πριν από έξι αιώνες. Η κατάσταση του κόσμου σήμερα είναι μια κατάσταση πολιτικής προδοσίας, εξαπάτησης, ψεύδους και εγκλήματος υψίστης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένης της μαζικής γενοκτονίας.

Τα σημερινά μέσα προπαγάνδας είναι φυσικά πολύ πιο εξελιγμένα από ό,τι στον Μεσαίωνα, κατακλύζοντας ταυτόχρονα ολόκληρο τον κόσμο, με τα μέσα ενημέρωσης να πληρώνονται αδρά από μια εταιρική ελίτ που προσπαθεί να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του κόσμου και του πληθυσμού του.

Ο συνταγματάρχης Baños είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς γεωστρατηγικούς, αποκαλύπτοντας την αλήθεια με βαθιές αναλύσεις αλλά σε γλώσσα αρκετά απλή ώστε να είναι κατανοητή από όλα τα στρώματα της ανθρωπότητας.

Περίληψη των βασικών σημείων της παρουσίασης του συνταγματάρχη Pedro Baños
 
Σε μερικά παραδείγματα των αναλύσεών του, ο Pedro Baños μιλάει για την "Πράσινη Ατζέντα" της Δύσης, για το πώς αυτή δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά τα πάντα με αυτό που μπορεί να ονομαστεί "Πράσινος Καπιταλισμός".

Συσσώρευση κέρδους στα χέρια λίγων ελιτιστών, ανεξάρτητα από τη ζημιά που κάνει στο περιβάλλον και τους ανθρώπους.
 
Ο Pedro Baños μιλάει για τη μαζική κατασκευή σε μέρη της Ευρώπης και των ΗΠΑ " ανεμογεννητριών " για την παραγωγή "ανανεώσιμης" ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν βλάπτουν μόνο το περιβάλλον λόγω των πρώτων υλών, συμπεριλαμβανομένης της χωρητικότητας των μπαταριών, αλλά και επειδή η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου ανεμόμυλου είναι κατά μέσο όρο max. 25 χρόνια. Μετά από αυτό, πρέπει να απορριφθούν - πώς και πού; - Αποτελούν επιβάρυνση για το περιβάλλον.

Ως παρόμοια περίπτωση αδιαφορίας για το περιβάλλον και την ευημερία των ανθρώπων, ο Colonel Baños αναφέρει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το περιβαλλοντικό κόστος για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι τεράστιο. Ξεκινώντας από τις μπαταρίες λιθίου που ανέρχονται σχεδόν στο μισό βάρος του αυτοκινήτου - το λίθιο εκμεταλλεύεται υπό συνθήκες σχεδόν δουλείας στη Λατινική Αμερική.

Προσθέστε σε αυτό, ότι στις περισσότερες χώρες η ενέργεια πρέπει πρώτα να μετατραπεί από υδρογονάνθρακες (οι οποίοι εξακολουθούν να αποτελούν το 85% του συνόλου της ενέργειας που χρησιμοποιείται στον κόσμο) σε ηλεκτρική ενέργεια, έτσι ώστε η συνολική απόδοση καυσίμου να μειωθεί από περίπου 85% σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας σε περίπου 35% έως 40% για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο- και τρίτον, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένας περιβαλλοντικά και κοινωνικά ασφαλής τρόπος διάθεσης των ληγμένων μπαταριών του αυτοκινήτου.

Ο Pedro Baños περιγράφει επίσης τον διαχωρισμό Δύσης-Ανατολής, συγκρίνοντας τον Παγκόσμιο Νότο - ανατολικά - περίπου τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού - και το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ - με τη Δύση, η οποία εκπροσωπείται από τους αγέρωχους G7, που εκπροσωπούν μόλις 780 εκατομμύρια ανθρώπους, ένα ελάχιστο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά με τα "αγορασμένα" μέσα ενημέρωσης τους, κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι αυτοί κυβερνούν το σύμπαν.

Σε καμία περίπτωση οι G7 δεν είναι η φωνή του κόσμου. Ο Παγκόσμιος Νότος που περιλαμβάνει περισσότερα από τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού, κλίνει σαφώς προς τα ανατολικά, μακριά από τις πιέσεις και τους καταναγκασμούς της ολοένα και πιο δικτατορικής Δύσης.

Παρόλο που, το συνδυασμένο ΑΕΠ της G7 αντιπροσωπεύει περίπου 46 τρισεκατομμύρια δολάρια ισοδύναμα (εκτιμώμενο 2023), δηλαδή περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, ο αριθμός αυτός είναι επίσης παραπλανητικός, διότι το δυτικό ΑΕΠ δεν είναι συγκρίσιμο με το ανατολικό.
 
Η πρώτη αποτελείται κυρίως από υπηρεσίες, μεγάλο μέρος των οποίων είναι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, καθώς και από στρατιωτική βιομηχανική παραγωγή και συναφείς βιομηχανίες, ενώ η δεύτερη βασίζεται στη σκληρή παραγωγή και τις κατασκευές, έχοντας στέρεα θεμέλια.

Μια σημαντική ομάδα εντός του Παγκόσμιου Νότου είναι οι BRICS-plus. - Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότια Αφρική - plus, περιλαμβάνει το Ιράν και περίπου 40 ακόμη χώρες, όλες υποψήφιες να ενταχθούν στην ένωση BRICS. Αυτές οι 40 χώρες θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Νότια Αφρική (22-24 Αυγούστου). Οι BRICS-plus αποτελούν ήδη σήμερα περίπου το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, και τουλάχιστον το ένα τρίτο του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Η κλιματική αλλαγή - αναφέρθηκε επίσης από τον συνταγματάρχη Baños ως μια δυτική ατζέντα, μια προπαγανδιστική αφήγηση που προσπαθεί να κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι Εμείς, οι άνθρωποι, απειλούμαστε από μια ταχέως εξελισσόμενη "κλιματική αλλαγή" - που προέρχεται από το υπερβολικό ανθρώπινο αποτύπωμα CO2. Πρόκειται και πάλι για μια ιστορία που δεν αντέχει σε επιστημονικές μελέτες. Πρόσφατα, πολλοί επιστήμονες έχουν εμφανιστεί για να αποδείξουν το αντίθετο.

Ο πλανήτης Γη, όπως και το σύμπαν, είναι δυναμικός, κινείται πάντα. Στα τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια που υπάρχει η γη, το κλίμα πάντα άλλαζε - και θα συνεχίσει να αλλάζει. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για το κλίμα στον Γαλάζιο Πλανήτη είναι ο ήλιος, οι κινήσεις του ήλιου. Αυτό είναι από την αληθινή επιστήμη ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Αλλά οι αλλαγές αυτές δεν είναι δραστικές, γρήγορες και ακραίες, όπως βιώνει σήμερα ο κόσμος. Τέτοιες αλλαγές είναι ιστορικά αργές, ώστε τα αισθανόμενα όντα να μπορούν να προσαρμοστούν.

Αυτό που ζούμε τώρα και τα τελευταία τρία χρόνια, από την έναρξη της Ατζέντας 2030 / της Μεγάλης Επαναφοράς, οι ακραίες κλιματικές φάσεις, η υπερβολική ζέστη, οι πλημμύρες ρεκόρ, οι τερατώδεις τυφώνες και οι παρατεταμένες βροχές των μουσώνων και οι σχετικές πλημμύρες - Πακιστάν το 2022 - είναι πράγματι ανθρωπογενείς - και μάλιστα από τεχνολογίες ENMOD (ENMOD = Περιβαλλοντική Τροποποίηση, που ονομάζεται επίσης Γεωμηχανική).
 
Πρόκειται για τεχνολογίες που έχουν οπλιστεί από τη Δύση, έτσι ώστε ακόμα οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση - και ίσως και στην Ανατολή - να πιστεύουν ότι ο κόσμος υποφέρει από την ταχεία κλιματική αλλαγή. Αυτό είναι και πάλι ένα ψέμα.

Ωστόσο, με αυτή τη νοοτροπία, η Δύση μπορεί να δικαιολογήσει τα λουκέτα, τις ελλείψεις ενέργειας και τροφίμων, προκαλώντας δυστυχία και θάνατο από την πείνα. Όλα αυτά συμβαίνουν ΤΩΡΑ.

Φανταστείτε, για την ασφάλεια του κλίματος, πρόσθεσε ο Pedro Baños, η Σκωτία μόλις αποφάσισε να ξεριζώσει 16 εκατομμύρια δέντρα, για να κάνει χώρο για μια φυτεία ηλιακών συλλεκτών. Τα δέντρα δεν είναι μόνο οι φυσικοί μετατροπείς του CO2 σε οξυγόνο, αλλά οι ηλιακοί συλλέκτες είναι περιβαλλοντικά από τα χειρότερα μέσα για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων. Αποτελούν όμως άλλο ένα ψεύτικο εργαλείο "πράσινης ενέργειας" για να γίνει πλουσιότερη η παγκοσμιοποιημένη ελίτ, εις βάρος του περιβάλλοντος και του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η οικολογική ζημία για την παραγωγή ηλιακών συλλεκτών που έχουν διάρκεια ζωής το πολύ 30 χρόνια και στη συνέχεια πρέπει να απορριφθούν - δεν έχει βρεθεί ακόμη καμία περιβαλλοντικά ασφαλής μέθοδος - συν το ότι η ενεργειακή τους απόδοση είναι μόλις 25% έως 30% - για καλούς συλλέκτες - είναι μια απόλυτη καταστροφή.

Ο συνταγματάρχης Baños επανέλαβε ότι τα σημερινά υπερσύγχρονα αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες προκαλούν πρακτικά μηδενική ρύπανση και έχουν πολύ υψηλότερη ενεργειακή απόδοση από ό,τι τα ηλεκτρικά οχήματα.

Μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για τα οχήματα θα ήταν τα αυτοκίνητα με καύσιμο υδρογόνο. Μέχρι στιγμής, τα "συμφέροντα" εμποδίζουν τη σοβαρή διερεύνηση αυτής της επιλογής.

Πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα, ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της κατάστασης του κόσμου σήμερα, τέθηκαν από τον συνταγματάρχη Pedro Baños.

Δείτε αυτό το βίντεο (28 Ιουλίου 2023 - περίπου 1:11:10 ώρα) για την πλήρη συνέντευξη στα ισπανικά. 
(Ενεργοποιήστε τους αγγλικούς ή τους ελληνικούς υπότιτλους)

 
 
Ο Peter Koenig είναι γεωπολιτικός αναλυτής και πρώην ανώτερος οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όπου εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια σε όλο τον κόσμο. Διδάσκει σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Αρθρογραφεί τακτικά σε διαδικτυακά περιοδικά και είναι συγγραφέας του βιβλίου Implosion - An Economic Thriller about War, Environmental Destruction and Corporate Greed (Κατάρρευση: Ένα οικονομικό θρίλερ για τον πόλεμο, την περιβαλλοντική καταστροφή και την εταιρική απληστία Paperback) - και συν-συγγραφέας του βιβλίου της Cynthia McKinney "When China Sneezes: From the Coronavirus Lockdown to the Global Politico-Economic Crisis" (Όταν η Κίνα φτερνίζεται: Από το κλείδωμα του κοροναϊού στην παγκόσμια πολιτικο-οικονομική κρίση (Clarity Press - 1 Νοεμβρίου 2020).

Ο Peter είναι ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (CRG). Είναι επίσης μη μόνιμος ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Chongyang του Πανεπιστημίου Renmin του Πεκίνου.


Η εικόνα που προβάλλεται είναι από την El Pais English
 
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου