Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Κηφισιά. Παπάς βούτηξε το κεφάλι μωρού στην κολυμπήθρα χωρίς άδεια από τους γονείς. Τον κατήγγειλαν στη Μητρόπολη ...

(σ.σ. Τελικά, ποιοὶ εὐθύνονται περισσότερο γιὰ τὸ χάλι τῆς σημερινῆς Ἐκκλησίας, ὁ κλῆρος ἤ ὁ λαός;)

Γονείς που βάπτισαν την κόρη τους πριν από λίγες ημέρες σε ιερό ναό της Κηφισιάς ζήτησαν (πριν από το μυστήριο)  από τον ιερέα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και να μην βουτήξει το κεφαλάκι του λίγων μηνών βρέφους τους στην κολυμπήθρα για να μην ταραχθεί.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου όμως, όπως καταγγέλει η μητέρα του παιδιού, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Ο ιερέας βούτηξε το παιδί με ανοιχτό το στόμα και ανοιχτά τα μάτια στο νερό πιέζοντας το κεφάλι του γεγονός που προκάλεσε την οργή των γονέων.

Φώναζα όχι το κεφάλι της μέσα, όχι το κεφάλι της μέσα αλλά δεν εισακούστηκα σε καμία περίπτωση. Φοβήθηκα πολύ επειδή το παιδί δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Ενιωσα τρομαγμένη αλλά ταυτόχρονα και παραπλανημένη καθώς είχαμε συννενοηθεί σχετικά. Δεν μπορούσα να το πιστέψω” είπε η μητέρα στο NEWS 24/7.

Επίσημη καταγγελία

Η οικογένεια θέλησε να μην αφήσει το περιστατικό να περάσει έτσι. Εθεσε λοιπόν όσα έγιναν στα υπόψη της Μητρόπολης Κηφισιάς και παρέδωσε όλα τα σχετικά τεκμήρια (φωτογραφίες) ηλεκτρονικά.Οι ιθύνοντες υποσχέθηκαν ότι θα ψάξουν σε βάθος την υπόθεση και θα προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Ο ιερέας από την πλευρά του αρνήθηκε ότι υπήρξε συνεννόηση πιο πριν με τους γονείς και σε μεταξύ τους συνομιλία είπε ότι “σε διαφορετική περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει το μυστήριο”.

Το γεγονός, δυστυχώς, δεν είναι πρωτοφανέρωτο. Και στο σχετικό post που ανέβασε η μητέρα στα social mediamtx ήταν πολλοί που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους παροτρύνοντας τη μητέρα να κινηθεί ακόμη και νομικά.

Προσώρας αναμένεται η απάντηση και οι ενέργειες της Μητρόπολης Κηφισιάς.

“Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα εν έτει 2023. Είναι βάρβαρο όλο αυτό. Εννοείται ότι πάμε μπροστά και όχι πίσω” κατέληξε η καταγγέλλουσα μητέρα. 

«Πᾶνος»

16 σχόλια:

  1. ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ Η ΜΑΝΑ; ΑΣ ΠΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΥΖΥΓΟ ΣΤΑ 8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πατε μπροστα στην κολαση ωραια Μανα για την Καβαλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δούμε,θα στηρίξει ο επίσκοπος τον ιερέα ,κατηχωντας ταυτόχρονα το ποίμνιο για την σημασία της τριπλής ανάδυσης και κατάδυσης ή θα πάμε σε έναν άτυπο ραντισμο όπως οι παπικοί ;

      Διαγραφή
  3. Ο ανεξέλεγκτος δικαιωματισμός έχει κατακλύσει την κοινωνία μας!
    Στο τέλος θα ποινικοποιείται ακόμη και ο τρόπος τελέσεως του Μυστηρίου του Βαπτίσματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λαός ευθύνεται, αδελφέ. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν την δουλειά για την οποία πληρώνονται. Δεν ξέρω από που πληρώνονται... Πάντως είναι μισθωτοί. Την συνέχεια των μισθωτών την ξέρουμε από το ευαγγέλιο: Ο μισθωτός και ουκ ων ποιμην αφιησι τα πρόβατα και φευγει...
    Άρα, αυτοί δεν μας ενδιαφέρουν. Δεν είναι δικοί μας. Εμείς έχουμε τις εντολές, τις Γραφές, την Ιερά Παράδοση και τους Πατέρες που μας τα έχουν πει όλα! Αλλά δεν θέλουμε!!!! Είναι θέμα προαίρεσης και επιλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καποιος ελεγε οτι το σωστο μυστηριο ειναι να βυθιστει ολο το μωρο μεσα στο νερο!κ οτι μια τριχα να μεινει απεξω απο εκει θα βρει πορτα ο πονηρος!μπραβο στον Ιερεα!αλλα φταιει το οτι εχουν αφησει τον κοσμο ακατηχητο!

      Διαγραφή
  5. Η κυρία μάλλον θα έχει κάνει εκτρώσεις και θέλει να αποδώσει την δική της βαρβαρότητα στον ιερέα (πατέρα 11 παιδιών και παππού 24 εγγονών).Δεν εξηγείται αλλιώς η απίστευτη κακία της.Θα απαντήσουμε όλη η οικογένεια όπως της αρμόζει. Δέσποινα πρεσβυτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι ολοφάνερο ότι είναι Απαράδεκτοι. Δεν γίνεται να προσαρμοζουμε τα Μυστήρια κατά πως τα σκέφτεται το φτωχό μυαλό του καθενός. Αισθάνομαι ντροπή και αηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἀκατήχητη;; Ὑστερία μοῦ μοιάζει ἡ άντίδραση.Τί νὰ πῶ ! Τί ἔχουμε πάθει !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακατήχητοι οι πάντες.
    Και μια παρατήρηση για τους-τις κυρίους-ες που σχολιάζουν:
    Ανώνυμος-η Χριστιανός-η δεν υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε, στην ελληνική γλώσσα, βαπτίζω σημαίνει βουτάω μέσα στο νερό. Τι ήθελες να κάνει ο παππούλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι θα ακούσουμε ακόμα όταν κάνεις σωστά το διακονημα σου απέναντι σε θεο και ανθρώπους βρίσκεις το μπελά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αλλαλα και τα μπαλαλα. Τραγικοί οι γονείς. Άξιος ο ιερέας

      Διαγραφή
  11. Απαράδεκτη αντίδραση από τη μάνα. Προφανώς δεν ξέρει τι σημαίνει "βάπτισμα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα έτσι είναι η σωστή ορθόδοξη Χριστιανική βάπτιση. Το κεφάλι του ανθρώπου που βαφτίζεται μπαίνει όλο μέσα στην κολυμβήθρα...μακάρι και τα δικά μου μωράκια να τα βουτουσαν ολόκληρα στα παναγια νερά της κολύμπιθρας. Κρίμα στην μάνα αυτή που κατήγγειλε έναν ορθό ιερέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή