Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

Σπυρίδων Ζορμπαλάς: Θαυμαστό γεγονός στην Πάτρα

Γράφει ο Σπυρίδων Ζορμπαλάς

Το θαυμαστό γεγονός που ευθύς θα περιγράψουμε συνέβη το 2ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου (2023) στην Ι. Μ. Τιμίου Σταυρού στην Ανθούπολη Πατρών

Σε μία αγρυπνία λοιπόν, ο ιερέας παρατήρησε στο εσωτερικό  τμήμα του κουβουκλίου της εικόνας της Παναγίας (πίσω από το τζάμι) την ύπαρξη κάποιου υγρού. 

Επειδή το υγρό αυτό συνέχισε να υπάρχει (το φαινόμενο συνεχίστηκε συνολικά για περίπου 15 ημέρες), κλήθηκε συνεργείο το οποίο μετακίνησε την μεγάλη και βαρειά κατασκευή μέσα στην οποία έχει τοποθετηθεί η εικόνα, και άνοιξε το πίσω μέρος  αυτής για να έρθουν σε άμεση επαφή με την εικόνα ώστε να δουν τι ακριβώς συνέβαινε. 

Παρουσία ιερέως και λαϊκών διαπίστωσαν ότι όντως υπήρχε ένα υγρό το οποίο ήταν κάποιο είδος μύρου καθώς ευωδίαζε και είχε ελαιώδη υφή. 

Το υγρό είχε νοτίσει και την εικόνα η οποία σημειωτέον έχει αγιογραφηθεί πάνω σε ύφασμα. 

Το υγρό μαζεύτηκε προσεκτικά με βαμβάκια και μοιράστηκε στους πιστούς προς ευλογία. 

Η συγκεκριμένη εικόνα της Παναγίας ευρέθη στα Ιεροσόλυμα και μεταφέρθηκε στην Πάτρα από την μοναχή που διακονεί σήμερα το μικρό αυτό μοναστήρι και είναι ιδιαίτερης ομορφιάς και τεχνοτροπίας.

Να ευχαριστήσουμε λοιπόν δημοσίως την Παναγία μας για την ιδιαίτερη αυτή επίσκεψη και ευλογία στην Μητρόπολή μας, στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που διανύει η χώρα μας και να αιτηθούμε τις πρεσβείες της στον Υιό της και Θεό μας ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στον υπέρ πάντων αγώνα, τον αγώνα της ορθοδόξου πίστεως.
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου