Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

ΓΕΩΡΓΙΑ: Κυβέρνηση και Εκκλησία ενώθηκαν για να αντιταχθούν στη διάδοση της LGBT προπαγάνδας


Η κυβέρνηση και η Εκκλησία μας, η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι ενωμένες στην θέση ότι είναι καθήκον μας να αντιταχθούμε ειρηνικά στην LGBT ιδεολογία.

Αναδημοσιεύουμε την ομιλία του πρωτοπρεσβύτερου David Ruhadze, της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας, η οποία εκφωνήθηκε στα πλαίσια της 9ης  Εβδομάδας Οικογενειακής Ενότητας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Σερβική ΜΚΟ «Οικογενειακή Σύναξη» και αποτελεί μέρος συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Πόλεμος ενάντια στην οικογένεια μέσα από τον πολιτισμό και την εκπαίδευση».

Δεδομένου ότι δεν μπορούσε να παραστεί στην εκδήλωση αυτοπροσώπως, ο π. David Ruhadze, μίλησε στα μέλη της «Οικογενειακής Σύναξης» δύο ημέρες πριν από την εκδήλωση. Μίλησε για τους τρόπους που οι ιερείς της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας και οι ενορίτες τους παλεύουν με την εξάπλωση της ΛΟΑΤ προπαγάνδας στη Γεωργία, μιας προπαγάνδας  που επιβάλλεται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


david ruhadze 01


Στις 8 Ιουλίου φέτος, εκπρόσωποι της LGBT κοινότητας θέλησαν να διοργανώσουν ένα φεστιβάλ στη λίμνη Lisi στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Περίπου 30.000 άνθρωποι ξεχύθηκαν έξω –ιερείς και λαϊκοί – και αντισταθήκαμε. Δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν το φεστιβάλ και η αστυνομία τους απομάκρυνε. Απέτυχαν στην πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν αυτό το φεστιβάλ καθώς 30.000 άνθρωποι βρέθηκαν εναντίον τους.

Γνωρίζουμε από το Ευαγγέλιο ότι η αμαρτία που σχετίζεται με τον LGBT τρόπο ζωής είναι πολύ αντίθετη με το θέλημα του Θεού. Και γνωρίζουμε ότι ολόκληρες πόλεις στο Ισραήλ, όπου αυτή η αμαρτία ήταν ευρέως διαδεδομένη, τιμωρήθηκαν ως συνέπεια αυτής της αμαρτίας. Στη θέση τους σήμερα βρίσκεται η Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή εκείνες οι πόλεις δεν υπάρχουν πια. Από αυτό το γεγονός προήλθε η διδασκαλία ότι εάν κάποιος δεν μετανοήσει και εξακολουθεί να ζει σε αυτό το θανάσιμο αμάρτημα, επειδή αυτή η αμαρτία είναι εναντίον του Θεού, η τιμωρία θα επέλθει αναγκαστικά, εάν βέβαια δεν μετανοήσει.

Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι οφείλουμε να αγαπούμε αυτούς που μετανοούν. Άν έρθει κάποιος κοντά μου και πει ότι έχει το τάδε πρόβλημα, ότι χρειάζεται βοήθεια, σίγουρα θα τον βοηθήσουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να του δείξουμε χριστιανική αγάπη. Αλλά εάν ένα άτομο ή μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που ζουν σε αυτή την αμαρτία θελήσουν να βγουν στο δρόμο και να προπαγανδίσουν ότι και άλλοι μπορούν να ενταχθούν στον LGBT τρόπο ζωής και να αλλάξουν φύλο αν το επιθυμούν, για παράδειγμα, αν είναι γεννημένοι από τον Θεό ως άνδρες, να γίνουν γυναίκες ή το αντίστροφο….. Αν κάποιος δεν μετανοήσει, είναι μεγάλη αμαρτία, γιατί ο Θεός τους δημιούργησε όπως είναι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο κατ' εικόνα Του, επομένως ομοιάζουμε πολύ με τον Θεό. Αν όμως κάποιος διαστρεβλώσει αυτή την εικόνα με τη ζωή του και εξαιτίας αυτής της διαστροφής δεν μετανοεί, ή ακόμη κηρύττει ότι είναι καλό, εμείς οι κληρικοί της Εκκλησίας έχουμε άμεση υποχρέωση να εναντιωθούμε με την προσευχή. Στη Γεωργία, όταν οι εκπρόσωποι της LGBT κοινότητας βγαίνουν στους δρόμους για παρελάσεις και καλούν και άλλους ανθρώπους να συμμετάσχουν, φυσικά βγαίνουμε και εμείς έξω, διαβάζουμε τον Ακάθιστο Ύμνο, τους λέμε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται και καθώς στεκόμαστε στο δρόμο  διαδηλώνουμε εναντίον αυτής της αμαρτίας. Σε καμία περίπτωση, όπως λένε, δεν καταφεύγουμε στο να χτυπήσουμε κάποιον στο πρόσωπο, αλλά απλώς προσευχόμαστε.  Εμείς οι ιερείς, απλά βγαίνουμε έξω και διαβάζουμε τον Ακάθιστο Ύμνο και τους λέμε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται με απλό και ειρηνικό τρόπο, με τις προσευχές μας, τη παρουσία μας.  Έτσι το αντιπαλεύουμε.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τη Δύση ή από τις ΗΠΑ και δεν ξέρουμε από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα. Τα οικονομικά τους προέρχονται κυρίως από την Ευρώπη και τη Δύση. Επενδύουν πολλά χρήματα και ασκούν μεγάλη πίεση στην κυβέρνησή μας και στις μη κυβερνητικές οργανώσεις μας, αλλά ευτυχώς, η τωρινή κυβέρνησή μας και η Εκκλησία μας, η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι ενωμένες στην άποψη ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιταχθούμε ειρηνικά. Ωστόσο, η νομοθεσία πρέπει να ενισχυθεί ώστε η LGBT προπαγάνδα να απαγορεύεται από το νόμο.

 Πηγή: ifamnews.com

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου