Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

2 στα 5 Παιδιά Έχουν Πολλαπλές Τροφικές Αλλεργίες και Αυτό Επιβαρύνει την Ψυχική και Σωματική τους Υγεία +(ΒΙΝΤΕΟ)


Δύο στα πέντε παιδιά στις ΗΠΑ και σχεδόν οι μισοί ενήλικες με τροφική αλλεργία είναι αλλεργικοί σε πολλαπλά τρόφιμα, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία διαπίστωσε επίσης ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των τροφικών αλλεργιών που έχει ένα άτομο, τόσο αυξάνονται και οι επιπτώσεις στη σωματική και ψυχολογική του υγεία.

Δύο στα πέντε παιδιά στις ΗΠΑ και σχεδόν οι μισοί ενήλικες με τροφική αλλεργία είναι αλλεργικοί σε πολλά τρόφιμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο Annals of Allergy, Asthma and Immunology.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Christopher Warren , Ph.D. του Πανεπιστημίου Northwestern, διαπίστωσαν επίσης ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των τροφικών αλλεργιών που έχει ένα άτομο, τόσο αυξάνεται και η επίδραση στη σωματική και ψυχολογική του υγεία.

Ο Warren είπε στο The Defender :

"Η διαπίστωση της τόσο υψηλής επιβάρυνσης από τη νόσο σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από πολλές τροφικές αλλεργίες αναδεικνύει την έντονη ανάγκη για βελτιωμένες θεραπείες και προσεγγίσεις για τη βελτίωση της καθημερινής διαχείρισης των τροφικών αλλεργιών σε αυτόν τον σημαντικό επιμέρους πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης της πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης - συμπεριλαμβανομένων των ομάδων υποστήριξης που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής".

Οι τροφικές αλλεργίες αποτελούν μέρος μιας χρόνιας και αυξανόμενης επιδημίας δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ , που ταλαιπωρεί 32 εκατομμύρια Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένων 5,6 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 18 ετών.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφεραν ότι ο επιπολασμός των αλλεργιών αυξήθηκε κατά περίπου 50% μεταξύ 1997 και 2011.

Μεταξύ 1997 και 2008, ο επιπολασμός της αλλεργίας στα φιστίκια ή στους ξηρούς καρπούς φαίνεται να υπερτριπλασιάστηκε μεταξύ των παιδιών των ΗΠΑ.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν αρνητικά τη σωματική υγεία , προκαλούν συναισθηματική δυσφορία, οδηγούν σε οικονομική επιβάρυνση και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής, ακόμη και για τα άτομα που αποφεύγουν την έκθεση σε τροφές που προκαλούν την αλλεργία.

Προηγούμενες μελέτες αποκάλυψαν ότι πολλά άτομα με τροφικές αλλεργίες έχουν αλλεργίες σε πολλαπλά τρόφιμα, αλλά η κατανομή και η εκδήλωσή τους είναι ακόμη ελάχιστα κατανοητές.

Για να εξακριβώσουν τα ποσοστά και τις εκδηλώσεις των αλλεργιών σε πολλά τρόφιμα στις ΗΠΑ, οι ερευνητές διεξήγαγαν μια εθνικά αντιπροσωπευτική έρευνα σε ενήλικες και παιδιά σε νοικοκυριά των ΗΠΑ μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικά από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ανέλυσαν τις απαντήσεις από 40.443 ενήλικες και 38.408 παιδιά που ανέφεραν τις αλλεργίες τους και τα συναφή σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα.

Τα συμπτώματα θεωρήθηκαν "αληθινή" εάν η πιο σοβαρή αντίδραση του ερωτώμενου εμφανιζόταν σε έναν αυστηρό κατάλογο που είχε καταρτιστεί από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Αξιολόγησαν την ψυχολογική επιβάρυνση που επιφέρουν στη ζωή οι τροφικές αλλεργίες χρησιμοποιώντας μια κλίμακα βαθμολογίας από το 1 έως το 7.

Διαπίστωσαν ότι από το 7,6% των παιδιών που πληρούσαν τα κριτήρια για σοβαρές τροφικές αλλεργίες, το 40% ανέφερε αλλεργίες σε πολλά τρόφιμα. Από το 10,8% των ενηλίκων που πληρούσαν τα κριτήρια, το 48% ανέφερε αλλεργίες σε πολλά τρόφιμα.

Με την αύξηση του αριθμού των τροφικών αλλεργιών, αυξήθηκαν και οι επισκέψεις σε τμήματα επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με τροφικές αλλεργίες, οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, η ψυχοκοινωνική επιβάρυνση και η χρήση ένεσης EpiPen® (αυτόματος εγχυτήρας).

Οι ερευνητές εντόπισαν επίσης τέσσερις λανθάνουσες μορφές αλλεργίας σε πολλά τρόφιμα: αλλεργία σε γάλα/αβγά, αλλεργία σε θαλασσινά, αλλεργία σε φυστίκια/δένδρα και αλλεργία σε πολλά τρόφιμα.

Τα ευρήματα της μελέτης υπογραμμίζουν τη σημασία της διασφάλισης ότι οι ασθενείς που υποψιάζονται ότι έχουν μία ή περισσότερες τροφικές αλλεργίες λαμβάνουν άμεσα και κατάλληλα τεστ για τροφικές αλλεργίες, έτσι ώστε κάθε υποψία αλλεργίας να μπορεί είτε να επιβεβαιωθεί είτε να αποκλειστεί, δήλωσε ο Warren.

Πρόσθεσε ο Warren:

"Είναι εξαιρετικά συνηθισμένο για τους ασθενείς να "αυτοδιαγιγνώσκουν" τις τροφικές τους αλλεργίες, και σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι πραγματικά αλλεργικοί στο τρόφιμο."
"Δεδομένου του μεγαλύτερου αρνητικού αντίκτυπου στην ποιότητα ζωής που βιώνουν οι ασθενείς που αποφεύγουν μεγαλύτερο αριθμό τροφίμων που προκαλούν αλλεργίες, είναι σημαντικό οι ασθενείς να μην αποφεύγουν άσκοπα τρόφιμα στα οποία δεν είναι αλλεργικοί - ακόμη περισσότερο επειδή η τακτική κατανάλωση κοινών αλλεργιογόνων τροφίμων είναι πιθανώς ένας σημαντικός τρόπος για να αποφευχθεί η ανάπτυξη πραγματικής αλλεργίας σε αυτά τα τρόφιμα στην πορεία".

Τροφικές αλλεργίες και εμβόλια: Τι σχέση έχουν μεταξύ τους;

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του VSRF ("Vaccine Safety Research Foundation - Ίδρυμα Ερευνών για την Ασφάλεια των Εμβολίων"), ο Robert F. Kennedy, Jr., πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος της οργάνωσης Children's Health Defense (CHD), και ο ιδρυτής του VSRF Steve Kirsch συζήτησαν τη σχέση μεταξύ της αλματώδους αύξησης των τροφικών αλλεργιών τις τελευταίες πέντε δεκαετίες και του παιδικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον Kennedy, το 1968, το ποσοστό των χρόνιων ασθενειών στις ΗΠΑ ήταν 6% μεταξύ των παιδιών. Μέχρι το 1986, το ποσοστό αυτό είχε αυξηθεί στο 11,8% και μέχρι το 2006 είχε φτάσει στο 54%. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά στις ΗΠΑ έχουν νευρολογικές ασθένειες (ΔΕΠΥ, αυτισμό κ.λπ.), παχυσαρκία, αυτοάνοσα νοσήματα και αλλεργικές ασθένειες.

"Όλα αυτά εμφανίστηκαν σε μορφή επιδημίας ξαφνικά το 1989", δήλωσε ο Kennedy. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις υγείας υπήρχαν και πριν από αυτό, αλλά οι αριθμοί άρχισαν να εκτοξεύονται το 1989.

Ως ιδρυτής της Πρωτοβουλίας για την Αλλεργία Τροφίμων (Food Allergy Initiative), που σήμερα είναι το Δίκτυο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Αλλεργία Τροφίμων (Food Allergy Research and Education Network), το οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από $200 εκατομμύρια για την έρευνα για τις αλλεργίες, ο Kennedy εξήγησε ότι οι περισσότερες έρευνες επικεντρώνονταν στη θεραπεία των αλλεργιών και όχι στην κατανόηση των αιτιών τους.

Αυτές οι θεραπείες, είπε, αναπτύσσονται με την πρόκληση αλλεργιών σε ποντίκια εργαστηρίων. Οι ερευνητές χορηγούν στα ποντίκια ανοσοενισχυτικά αλουμινίου από το εμβόλιο της ηπατίτιδας, μαζί με την πρωτεΐνη του συγκεκριμένου αλλεργιογόνου που μελετάται.

Το αλουμίνιο "δεν προκαλεί αλλεργία μόνο στις ουσίες που περιέχονται στο εμβόλιο, αλλά και σε ουσίες που βρίσκονται στο περιβάλλον", εξήγησε ο Κένεντι. "Έτσι, αν κάνετε αυτό το εμβόλιο όταν υπάρχει έξαρση του ζιζανίου Timothy (τριφύλλι), μπορεί τώρα να έχετε μια ισόβια αλλεργία στο χόρτο Τίμοθι (τριφύλλι)".

Πρόσφατη έρευνα του Brian S. Hooker, Ph.D., P.E., επικεφαλής επιστημονικού υπεύθυνου του CHD, διαπίστωσε ότι τα πλήρως εμβολιασμένα παιδιά είχαν 4,31 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από σοβαρές αλλεργίες (που χρειάζονταν ενέσεις επινεφρίνης) σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μη εμβολιασμένα παιδιά.

Τα ευρήματα του Hooker επιβεβαίωσαν την έρευνα του Anthony Mawson , MA, διδάκτορα δημόσιας υγείας, επιδημιολόγο και καθηγητή στο Jackson State University , η οποία έδειξε 3,9 φορές αύξηση στις αλλεργίες που αναφέρθηκαν μεταξύ των εμβολιασμένων παιδιών έναντι των μη εμβολιασμένων παιδιών.

Σύμφωνα με τον Kennedy, υπάρχουν εκατοντάδες μελέτες με παρόμοια αποτελέσματα. "Δημιουργήσαμε μια ολόκληρη γενιά με όλες αυτές τις αλλεργίες δίνοντάς τους αυτά τα πρώιμα εμβόλια".

Οι παρενέργειες των εμβολίων δεν περιορίζονται στις αλλεργίες, πρόσθεσε ο Kennedy:

"Κάθε μία από αυτές τις ασθένειες που σας ανέφερα αναφέρονται ως παρενέργειες των εμβολίων στα ένθετα των κατασκευαστών των 72 δόσεων εμβολίων που είναι πλέον υποχρεωτικά για τα παιδιά μας.

"Υπάρχουν 405 αναφερόμενες παρενέργειες συνολικά σε όλα αυτά τα εμβόλια. Αυτά είναι ένας κατάλογος όλων των ασθενειών που έγιναν επιδημία μετά το 1989. Πιστεύετε ότι αυτό μοιάζει με σύμπτωση;"

_______________________________

Πηγές:


 
 
Πηγή κειμένου:https://telegra.ph/
 
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου