Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Άσαντ από το Χαλέπι: «η Δύση δεν έχει ανθρωπισμό…» Δεν υπάρχει Δυτικός Πολιτισμός αλλά Δυτικός Πειρασμός!! BINTEO

 

«Η Δύση δεν έχει ανθρωπισμό και ως εκ τούτου η πολιτικοποίηση της κατάστασης ( ανθρωπιστικής κρίσης από τη φυσική καταστροφή) στη Συρία είναι φυσιολογική για αυτούς ” δήλωσε ο Προέδρος τη Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στα ΜΜΕ σε έναν από τους χώρους απομάκρυνσης των ερειπίων και ανάσυρσης τραυματιών στο Χαλέπι που επλήγη από τον πρωτοφανή σεισμό σύμφωνα με ανάρτηση της Προεδρίας. Η Δύση επαιρόταν ως τώρα για τον ουμανισμό της στη Συρία καταβαραθρώθηκε κι αυτή η ουτοπία-αυταπάτη. H εγκληματική στάση της Δύσης και σε αυτή την περίπτωση ήταν μέρος του πολέμου κατά της Συρίας.. 
 

Το ζεύγος Άσσαντ επισκέφθηκε τόπους της καταστροφής όπως τη συνοικία Al-Masharqa και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Χαλεπίου όπου νοσηλεύονται θύματα.

Kαμιά Δυτική χώρα δεν απέστειλε ως όφειλε με βάση το χάρτη του ΟΗΕ καμιά ανθρωπιστική βοήθεια στην πληγείσα Συρία από τους αποκαλυπτικούς σεισμούς. Ούτε διασώστες εντός του κρίσιμου 72ωρου ανεύρεσης ζωντανών ούτε φάρμακα ούτε τρόφιμα ούτε κουβέρτα ούτε νερό…….

Περίμεναν να πεθάνει ψυχορραγώντας κι ο τελευταίος Σύρος κάτω από τα ντουβάρια για να βάλουν νερό στο κρασί τους….

H Toυρκία έχει επίσημα 20.000 νεκρούς και η Συρία 5000 ως τώρα. Και αφού παρήλθε ο κρίσιμος χρόνος και σιγουρεύθηκαν πως δεν θα υπάρξει Σύρος που θ΄ανασυρθεί ζωντανός για ξέπλυμα επικοινωνιακό το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι ομάδες ανθρωπιστικής βοήθειας και οι προμήθειες θα επιτρέπεται να φτάσουν στη Συρία ως περιορισμένη εξαίρεση από το νόμο του Καίσαρα, για περίοδο 180 ημερών, έως τις 8 Αυγούστου.
Ο «Νόμος του Καίσαρα», ο οποίος ψηφίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 ως μέρος της επέκτασης των κυρώσεων κατά της Συρίας, εμπόδισε την παροχή βοήθειας και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία παρά τον καταστροφικό σεισμό.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση της Συρίας μετά τον καταστροφικό σεισμό ξεπερνά τις προσδοκίες και ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες σε όλο τον κόσμο να βοηθήσουν.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε επίσης την άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, δήλωσε ότι οι Σύροι που επλήγησαν από τον σεισμό χρειάζονται «τα πάντα χωρίς εξαίρεση» όσον αφορά τη βοήθεια.
Είπε επίσης ότι επικοινώνησε με την αμερικανική και την ευρωπαϊκή πλευρά για να άρουν τα εμπόδια στην άφιξη της βοήθειας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Al-Miqdad επιβεβαίωσε ότι «οι κυρώσεις κατά της Συρίας έχουν αυξήσει τη δυσκολία της καταστροφής».

Δεν υπάρχει Δυτικός πολιτισμός αλλά Δυτικός πειρασμός…

Η Συρία ισχυρίστηκε ότι η ψευδεπίγραφη απόφαση, που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με το μερικό και προσωρινό πάγωμα ορισμένων καταναγκαστικών και μονομερών θανατηφόρων μέτρων που στοχεύουν τον συριακό λαό είναι απλώς μια επαναλαμβανόμενη εκδοχή προηγούμενων ψευδών αποφάσεων για να δοθεί ψευδεπίγραφη ανθρωπιστική εντύπωση επαναλαμβάνοντας την έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες να τερματίσουν αμέσως τα καταναγκαστικά και μονομερή μέτρα που στοχεύουν τον συριακό λαό, χωρίς δισταγμό και ανεξαιρέτως και απροϋπόθετα, και να σταματήσουν τις εχθρικές πρακτικές και την παραβίαση του νόμου και τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 
Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών ανέφερε: «Υπό το φως των εκτεταμένων διεθνών εκκλήσεων για άρση του εμπάργκο στη Συρία, ειδικά μετά την ανθρωπιστική καταστροφή που έπληξε τη χώρα λόγω του σεισμού, η αμερικανική διοίκηση έλαβε νέα ψευδεπίγραφη απόφαση σχετικά με το μερικό και προσωρινό πάγωμα ορισμένων καταναγκαστικών και μονομερών θανατηφόρων μέτρων που επιβάλλει στον συριακό λαό».

Τα μέτρα καταναγκασμού και οι πολιτικές των ΗΠΑ έχουν στερήσει από τον συριακό λαό τον κλεμμένο φυσικό του πλούτο και μείωσαν την ικανότητα των κρατικών θεσμών να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης, να επιτύχουν αναπτυξιακούς στόχους και να παρέχουν βασικές υπηρεσίες. ανάγκες”

Το Υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς που υποστήριξαν τον συριακό λαό στη δοκιμασία του που προκλήθηκε από τον σεισμό και στον 12χρονο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, να ζητήσουν την άρση της απαγόρευσης, απάνθρωπης, ανήθικης και του εμπάργκο που στοχεύει τον συριακό λαό χωρίς περιορισμούς και μακριά από ελιγμούς και χειρισμούς που εξυπηρετούν τους στόχους της αμερικανικής διοίκησης να επιβάλει την ηγεμονία της στους λαούς του κόσμου.

πηγή: dimpenews.com

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου