Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Παρακαλούμε τον Μητροπολίτη Πατρών να ανακαλέσει την αργία στον π Αναστάσιο Γκοτσόπουλο


(σ.σ. Χρειάζονται πολλὰ κότσια γιὰ νὰ χαλάσῃ τὸ χατήρι τοῦ ἀρχιαιρεσιάρχη ὁ συγκεκριμένος , ἀλλὰ δὲν τὰ ἔχει (ὅπως καὶ ὅλοι τους μὲ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις). 
 
 
Σε αργία τρεις μήνες τιμώρησε ο Μητροπολίτης Πατρών τον εφημέριο του ναού Αγ.Νικολάου στην Πάτρα π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Ποιο ήταν το έγκλημα του ιερέα; 

Δημοσίευσε στις 12-07-2023 στη Ρομφαία αυτολεξεί τον επίσημο διάλογο που είχαν το 2016 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίο με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο μπροστά σε όλους τους αρχηγούς των εκκλησιών για την εκκλησία της Ουκρανίας. Δεν ήταν μυστικός ο διάλογος γιατί τα πρακτικά της επίσημης πανορθόδοξης συνάντησης τα είχε δημοσιεύσει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών θεώρησε ότι είναι ασέβεια προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δημοσίευσε τα κείμενα για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

Τον κάλεσε σε γραπτή απολογία. Είναι λανθασμένη η πληροφορία που δημοσιεύθηκε ότι ο π Αναστάσιος αρνήθηκε να απολογηθεί. Αντίθετα παρέδωσε στο Μητροπολίτη πολυσέλιδη εγγραφή απολογία. Σύμφωνα με πρόσωπο που έλαβε γνώση της γραπτής απολογίας ο π Αναστάσιος με παρρησία σαφήνεια και μεθοδικότητα κονιορτοποιησε τον κατηγορητήριο.

Η απόφαση όμως ήταν ειλημμένη : Τρίμηνη αργία από κάθε ιεροπραξία και αφαίρεση του οφίκιου του πρωτοπρεσβύτερου. Το ίδιο πρόσωπο που έλαβε γνώση και της καταδικαστικής απόφασης μιλάει για απόφαση που δεν αντέχει σε κριτική γιαυτό δεν έχει δημοσιευθεί.

Διαμαρτυρώμαστε που ο Μητροπολίτης Πάτρας τιμώρησε τον ιερέα επειδή είπε την αλήθεια και ενημέρωσε τους πιστούς για το Ουκρανικό ζήτημα.

Γιατί είναι ασέβεια η άσκηση κριτικής στις ενέργειες των μητροπολιτών και πατριάρχων;

Δεν θέλει ο Μητροπολίτης να γνωρίζουμε οι πιστοί τι είπαν οι πατριάρχες για την Ουκρανία που σπαράσσεται τώρα από τον πόλεμο;

Οι μητροπολίτες μας θέλουν τους ιερείς μουγκούς και το ποίμνιό χωρίς ενημέρωση; 

Η απαγόρευση εξομολόγησης ειδικά αυτήν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου δεν είναι τιμωρία για τον ιερέα Αναστάσιο, αλλά τιμωρία για τα πνευματικά του παιδιά και για όλην την ενορία του Αγίου Νικολάου, που δεν έχει εξομολόγο για να εξομολογηθούν οι πιστοί αυτήν την περίοδο.

Οι πιστοί παρακαλούμε τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την άδικη απόφαση του και παρακαλούμε τον π Αναστάσιο να συνεχίζει να μας διαφωτίζει με τα κείμενα του υπηρετώντας πάντα την αλήθεια που είναι ο Χριστός γιατί και αυτός μπορεί να λέει μαζί μας ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ
 
«Πᾶνος»

4 σχόλια:

  1. Όποιος δεν είναι πλέον κόντρα στον μητροπολίτη είναι κόντρα στον Χριστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΞΟΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ : "Οι πιστοί παρακαλούμε τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την άδικη απόφαση του και παρακαλούμε τον π Αναστάσιο να συνεχίζει να μας διαφωτίζει με τα κείμενα του υπηρετώντας πάντα την αλήθεια που είναι ο Χριστός γιατί και αυτός μπορεί να λέει μαζί μας ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ"
    ΜΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΦΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.
    ΠΑΤΕΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΕΥΓΕ, ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, η μπότα του εσβεσμένου Φαναρίου ακόμη ασκεί την καταθλιπτική της πίεση επί της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Είναι αδιανόητη από κανονικής πλευράς η ύπαρξη τεσσάρων εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών εντός της Ελλαδικής επικρατείας.
    Αυτό το τραγελαφικό καθεστώς ο μακαρίτης καθηγητής του Κανονικού Δικαίου του ΕΚΠΑ Αμίλκας Αλιβιζάτος το χαρακτήρισε "κανονικόν αίσχος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή