Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Εισβολή καθεστωτικών δυνάμεων στην Αγία Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου σφράγισαν κτίρια, επιτέθηκαν σε πιστούς, επεισόδια. Διωγμοί... (βίντεο)



...Το καθεστώς Κίεβου πλησιάζει στο συντελειακό τέλος του..Oι Λύκοι του Ζελένσκι την έπεσαν σε γυναίκες Ορθόδοξες και τις φυλακίζουν…

Το καθεστώς Κίεβου πλησιάζει όλο και περισσότερο νομοτελειακά στο συντελειακό τέλος του σύμφωνα και με τις προφητείες για τύχη Λαύρας. Εισβολή καθεστωτικών δυνάμεων στην Αγία Λαύρα Σπηλαίων Κιέβου σφράγισαν κτίρια και επεισόδια. Άσκησαν βία σε πιστούς τους έσυραν στο έδαφος, έγιναν προσαγωγές. Στις 06.07.2023 στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, αξιωματούχοι του Διατηρητέου σφραγίζουν τα κτίρια του μοναστηριού με τη βοήθεια αξιωματικών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Κατέλαβαν και σφράγισαν τρία κτίρια της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ. .Οι θρησκευτικές ελευθερίες και η ελευθερία θρησκευτικής συνείδησης κι άσκησης λατρείας σαρώθηκαν …

Oι Λύκοι του Ζελένσκι την έπεσαν σε γυναίκες Ορθόδοξες και τις φυλακίζουν….

Oι υπερεθνικιστές που επίσης έχουν μαζευθεί έξω από το συγκρότημα φωνάζουν στους πιστούς:

«θέλετε να προσευχηθείτε στα ρωσικά;πηγαίνετε στη Ρωσία! » Σήμερα οι αρχές σφράγισαν τα κτίρια του μοναστηριού και περιόρισαν την πρόσβαση σε θείες λειτουργίες για τους Ορθόδοξους Ουκρανούς «για τεχνικούς λόγους». Δεκάδες πιστοί δεν μπορούσαν να προσευχηθούν σε εκκλησίες του μοναστηριού.

Στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, αξιωματούχοι του Εθνικού Αποθεματικού «Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ» σφραγίζουν τα κτίρια του μοναστηριού με τη βοήθεια αξιωματικών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου. Το Τμήμα Ενημέρωσης και Παιδείας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώνει σχετικά.

Σήμερα το πρωί έσπασαν οι κλειδαριές και σφραγίστηκε το κτίριο 70, όπου βρισκόταν η κατοικία του Προκαθήμενου της UOC της Διωκόμενης Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό σεβ. Ονούφριου.

Η αστυνομία απέκλεισε τη διέλευση από την περιοχή σε πολλά σημεία και έσυρε βίαια πιστές γυναίκες μακριά από το κτίριο 69, σφραγίζοντας τις πόρτες. Το κτίριο 71 σφραγίστηκε επίσης από τις 9:30 π.μ.

Οι πιστοί που είχαν προσέλθει για θεία λειτουργία δεν επετράπη να εισέλθουν στην επικράτεια της μονής, κατά παράβαση των νόμων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον πρωθιερέα Μύκυτα Τσέκμαν, και δικηγόρο της μονής, σε ορισμένους εξ αυτών ασκήθηκε σωματική βία.

Αργότερα, υπήρξε ειδοποίηση ότι το έδαφος της Κάτω Λαύρας ήταν κλειστό μέχρι τις 11 το πρωί για τεχνικούς λόγους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δικηγόροι της Λαύρας τονίζουν ότι η έξωση μοναχών και η αβάσιμη σφράγιση και περιορισμός της πρόσβασης στους χώρους φέρουν σημάδια διάπραξης ποινικού αδικήματος. Ο δικηγόρος της μονής κάλεσε τις αρχές επιβολής του νόμου να μην συμβάλουν στις παράνομες ενέργειες του Διατηρητέου-Αποθεματικού και να μην γίνουν συνεργοί στο έγκλημα..

Oι ιερείς πήγαν στα κάγκελα περίφραξης για να κοινωνήσουν τους πιστούς. Διωγμοί Ορθοδόξων στην Ευρώπη. Τοπικός διωγμός σήμερα. Γενικός αύριο;

Το νομικό τμήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας σχολίασε τις ενέργειες του Αποθεματικού στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ στις 6 Ιουλίου.


Το Τμήμα Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δημοσιεύει το σχόλιο του Νομικού Τμήματος σχετικά με τον περιορισμό της πρόσβασης της μονής στα τρία κτίρια της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.
Στις 6 Ιουλίου 2023, γύρω στις 7:00 π.μ., εκπρόσωποι του Εθνικού Αποθεματικού “Kyiv-Pechersk Lavra” έφτασαν στην επικράτεια της Ιεράς Κοιμήσεως Λαύρας Kyiv-Pechersk (ανδρικό μοναστήρι) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, δήλωσαν ότι ήταν μέλη της επιτροπής σφράγισης των κτιρίων της Λαύρας.


Πριν από την άφιξη των εργατών, μια σειρά από κτίρια της μονής περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς και προσωπικό των ειδικών δυνάμεων, που απέκλεισαν τη διέλευση όσων πιστών βρίσκονταν στο έδαφος της μονής. Σε άλλα άτομα που βρίσκονταν έξω από το μοναστήρι και προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφος της Λαύρας και των ναών, η αστυνομία περιόρισε την πρόσβαση και δεν ξεκίνησε, επικαλούμενη τις εντολές.


✅Επί του παρόντος, υπάρχει μια αποτελεσματική Συμφωνία Νο. 2 της 19ης Ιουλίου 2013 για την ελεύθερη χρήση θρησκευτικών κτιρίων και άλλων κρατικών περιουσιακών στοιχείων από θρησκευτική οργάνωση, η οποία έχει συναφθεί μεταξύ του Εθνικού Ιστορικού και Πολιτιστικού Αποθέματος Κιέβου-Πετσέρσκ και της Ιεράς Κοιμήσεως Κιέβου -Λαύρα Pechersk (Αρρενικό μοναστήρι) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Η σύμβαση αυτή δεν έπαψε να ισχύει. Αυτή τη στιγμή, το Οικονομικό Δικαστήριο της πόλης του Κιέβου εξετάζει την υπόθεση της αξίωσης της μονής κατά του αποθεματικού για ακύρωση μονομερούς άρνησης εκτέλεσης της σύμβασης και την υπόθεση της αξίωσης του αποθεματικού κατά της μονής για άρση εμποδίων στη χρήση του η ιδιοκτησία. Οι υποθέσεις αυτές εκκρεμούν στο δικαστήριο και δεν έχει ληφθεί απόφαση επί της ουσίας της διαφοράς.


✅Αποτέλεσμα παράνομων και αυθαίρετων ενεργειών, χωρίς αντίστοιχη δικαστική απόφαση, οι εκπρόσωποι της εφεδρείας έσπασαν τις κλειδαριές και προκάλεσαν ζημιές στις πόρτες στο 70ο κτίριο, που είναι η κατοικία του Προκαθήμενου της Εκκλησίας, και στο 69ο κτίριο , στο οποίο μπήκαν οι υπάλληλοι της εφεδρείας, αντικατέστησαν τις κλειδαριές και σφράγισαν τα περιβλήματα δεδομένων Επίσης, με την καταστροφή της πόρτας σφραγίστηκε το 71ο κτίριο.


✅Επιπλέον, οι πιστοί περιορίστηκαν στην πρόσβασή τους σε χώρους λατρείας, περιορίζοντας έτσι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα οποιαδήποτε θρησκεία. Υπάρχουν γεγονότα ξυλοδαρμού ανθρώπων που προσπάθησαν να αποτρέψουν την κατάληψη του ιερού. Ανταποκρινόμενοι σε πολυάριθμες κλήσεις πιστών στην τηλεφωνική γραμμή 102, έλαβαν πληροφορίες ότι αστυνομικοί βρίσκονταν στο σημείο, οπότε δεν υπήρξε ανταπόκριση σε αναφορές για εγκλήματα που διαπράχθηκαν. Κλήθηκε μια ερευνητική ομάδα εργασίας, η οποία επίσης δεν έφτασε σε εφημερία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σε ό,τι αφορά τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών και τη διάπραξη ορισμένων εγκλημάτων, θα υποβληθούν καταγγελίες εγκληματικότητας στις αρχές επιβολής του νόμου.


✅Ενόψει των ανωτέρω, στις 06.07.2023 το Αποθεματικό αυθαίρετα, χωρίς αντίστοιχη δικαστική απόφαση, περιόρισε την πρόσβαση της μονής στα τρία κτίρια της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Μητροπολίτης Antoniy Pakanych, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα θέματα της Εκκλησίας:
«Αυτό που συμβαίνει δείχνει ότι οι αρχές αγνοούν τα δικαιώματα του μεγαλύτερου δόγματος. Περιφρονoύν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και το χειρότερο είναι ότι σε πόλεμο εντός της χώρας, η κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στους δικούς της ανθρώπους! Είναι σε πόλεμο με τους δικούς της πολίτες»

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου