Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Με 4.547 κενές θέσεις η Πυροσβεστική και τα κονδύλια για την μισθοδοσία του προσωπικού μειωμένα κατά 7.500.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι!

Από το μεσημέρι της Δευτέρας καίγεται η Αττική και ούτε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος στον αέρα παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις των προηγουμένων ημερών ότι η χώρα διαθέτει τον μεγαλύτερο εναέριο πυροσβεστικό στόλο στην Ευρώπη!

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η Ελλάδα επί σειρά ετών επέλεξε την διαδικασία της μίσθωσης ελαφρών ιπτάμενων μέσων κάνοντας πλούσιους μια χούφτα προμηθευτών και μεσαζόντων αλλά με αμφισβητούμενα αποτελέσματα επί του πεδίου της πυρόσβεσης.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Τουρκία και η Αλγερία τόλμησαν το 2021 να αγνοήσουν την προτροπή της Δύσης και να αγοράσουν τα ρωσικά Beriev Be-200 που επιχειρούν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Τώρα δεν απομένει από την Ελλάδα παρά να ζητήσει την βοήθεια των Τούρκων και Αλγερινών να μας αποστέλλουν τα Beriev Be-200. Τραγική ειρωνεία όταν τον Δεκέμβριο του 2021 πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, κατά την συνάντηση στο Σότσι του Β. Πούτιν και του Κυρ. Μητσοτάκη, ετέθη παρασκηνιακά το ενδεχόμενο να προμηθευτεί και η Ελλάδα Beriev Be-200, ο νυν ΥΠΕΞ ως Επιτελική Ομάδα Μαξίμου τότε εξέφραζε ζωηρές επιφυλάξεις προβάλλοντας τυχόν δυσαρέσκεια των ΗΠΑ.

Τώρα ως υπεύθυνος ΥΠΕΞ ας προστρέξει για βοήθεια στο μουσουλμανικό τόξο της Μεσογείου συνδράμοντας τα ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικά ιπτάμενα μέσα που διαθέτουν. Στερνή μου γνώση να σ´ είχα πρώτα…

Τεράστιες ελείψεις

Φέτος, για παράδειγμα:

  • Η Πυροσβεστική εισήλθε στην αντιπυρική περίοδο με 4.547 κενές θέσεις!
  • Το 85% των οχημάτων της Πυροσβεστικής (υπολογίζονται περίπου σε 3.500) είναι οχήματα πάνω από δεκαετία!
  • Τα εγγεγραμμένα κονδύλια για την μισθοδοσία του προσωπικού είναι μειωμένα κοντά στα 7.500.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι!
  • Οι πυροσβέστες δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα!

Είπαμε, τώρα είναι η ώρα της μάχης, αλλά όσοι αρμόδιοι αναφέρονται συνεχώς στον ηρωισμό των ανδρών της Πυροσβεστικής, ας σκεφτούν τι έχουν κάνει αυτοί για την Πυροσβεστική και τους άνδρες και τις γυναίκες της!

Β.Σκ.

Πηγή 

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου