Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Παναγιώτης Αποστόλου: Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΡΑΘΥΜΙΑ “ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ”, “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ” ΚΑΙ “ΝΙΚΗΣ”…

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Η Πατρίδα μας διέρχεται τους πιο δύσκολους καιρούς, με τους οιωνούς να είναι εναντίον της! Στο διηνεκές γνωρίζουμε, εμείς οι Έλληνες, ότι έχουμε για γείτονες (Τουρκία, Αλβανία και εσχάτως τα Σκόπια) βάρβαρες και απολίτιστες χώρες, που διεκδικούν ελληνικά εδάφη, αναγνωρισμένα από Διεθνείς Συνθήκες!

Όμως το πολιτικό μας Σύστημα, των τελευταίων δεκαετιών είναι εξόχως υποχωρητικό, δουλικό θα έλεγα, απέναντι στις κυβερνήσεις αυτών των χωρών! Που εν ονόματι της αποφυγής ενός πολέμου με την Τουρκία, συνεχώς ενδοτικά υποχωρεί, και όταν βέβαια δώσεις θάρρος στο χωριάτη, αυτός θα ανέβει και στο κρεβάτι σου!

Έτσι ακριβώς έπραξε, ο μεγαλύτερος ολετήρας Πρωθυπουργός της Ελλάδος, που ακούει στο όνομα Κώστας Σημίτης!

Ο οποίος στην δημιουργηθείσα “κρίση των Ιμίων” τον Ιανουάριο του 1996 προκειμένου να αποφύγει την ένοπλη εμπλοκή με την Τουρκία, αμφισβήτησε την κυριαρχία μας σε ελληνική θάλασσα, αναγνωρίζοντας στο Αιγαίο “γκρίζες ζώνες”!

Ο ίδιος Πρωθυπουργός – γι΄ αυτό τον αποκαλώ ολετήρα – το Ιούλιο του 1997 υπόγραψε στη Μαδρίτη, Συμφωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και η οποία αποσκοπούσε στην αποκλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης στο Αιγαίο με αφορμή την κρίση των Ιμίων.

Αυτή η κατάπτυστη Συμφωνία, έθεσε στο Αιγαίο ως οδηγό την Τουρκία και δημιουργήθηκε με την ενθάρρυνση της αμερικανικής διπλωματίας (ως συνήθως)!

Αυτός ο Πρωθυπουργός, το Δεκέμβριο του 1999 στο Ελσίνκι, υπόγραψε νέα Συμφωνία και στην οποία αναφερόταν ρητώς και κατηγορηματικώς, σε “εκκρεμείς συνοριακές διάφορες και συναφή ζητήματα” μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας!

Δηλαδή, έδινε το δικαίωμα στην Τουρκία, χωρίς συνυποσχετικό να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την επίλυση Ελληνοτουρκικών διαφορών!

Ας αντιδράσει επιτέλους ο ελληνικός λαός στον ενδοτισμό Μητσοτάκη…

Σήμερα, ως συνεχιστής της πολιτικής λογικής Κώστα Σημίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διολισθαίνει την χώρα μας σε νέες δύσβατες ατραπούς και οι οποίες θα φέρουν απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος!

Ως συνεχιστής της λογικής του πατέρα του, πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, περί θεμελίωσης μέτρων εμπιστοσύνης (με ποιους; με τους Τούρκους;), δεν σταμάτησε να συνομιλεί με τον βάρβαρο εισβολέα στην Κύπρο μας, με τη λογική “τα δικά μου – δικά μου, αλλά και τα δικά σου – δικά μου”!

Συνομιλίες σαν αυτές της συνάντησης της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο του 2022, με πρόσχημα τις τεκτονικές αλλαγές στην Ευρώπη εξ αφορμής του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, αλλά χωρίς ποτέ να μας ενημερώσει για αν αυτές οι τεκτονικές αλλαγές επηρέαζαν και την περιοχή μας!

Έτσι πριν λίγες ημέρες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποκαλύφθηκε πλήρως, δηλώνοντας ανερυθρίαστα σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ – μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ρ. Τ. Ερντογάν στο Βίλνιους της Λιθουανίας – πως, είναι διατεθειμένος σε υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας!

Αναγνωρίζοντας έτσι τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, που ισχυρίζεται ότι έχουν “σημαντικές διαφορές με γεωπολιτική διάσταση”!

Μια ενδοτική δημόσια τοποθέτηση από Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος παραβιάζει κατάφορα την πάγια ελληνική θέση, που ήταν κει θα πρέπει να είναι ως μόνη διαφορά η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ!

Ουδεμία άλλη!

Αλλά δυστυχώς ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μπορούσε, έστω να μιλήσει, “για αμοιβαίες υποχωρήσεις” και ο Ρ. Τ. Ερντογάν την επομένη ημέρα να ανακοίνωνε πως καταργούσε το casus belli (αφορμή πολέμου), την τουρκική δηλαδή κραυγή – απειλή πολέμου, αν η Ελλάς τηρούσε το Διεθνές Δίκαιο και ανακοίνωνε την αύξηση των ναυτικών μιλίων στα 12 από τα 6 στο Αιγαίο Πέλαγος (Συνθήκη των Θαλασσών στο Montego Bay – 1982)!

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ γενικότερα, γι΄ αυτά τα ζητήματα και τις αποφάσεις τους δεν είχαν ενημερώσει προεκλογικά τον ελληνικό λαό! Όπως ακριβώς και ο Κώστας Σημίτης!

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πως μπορεί να διαχειρίζεται όπως εκείνος νομίζει την περιουσία που του κληρονόμησε ο πατέρας του, όχι όμως γη ελληνική, που είναι πολλάκις ποτισμένη με το αίμα των Ελλήνων!

Εργολαβία της Ντόρας Μπακογιάννη οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Αλλ΄ όμως αυτή η ενδοτική πολιτική, καλλιεργείται επί χρόνια από τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις – πλην του Κώστα Καραμανλή – και δυστυχώς βρισκόμαστε στο τελευταίο σενάριο, πριν από τις “Πρέσπες του Αιγαίου”, όπου θα συντελεστεί αρχικά η συνεκμετάλλευση – με Τουρκία και ΗΠΑ – του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος και ακολούθως θα συντελεστεί η συνιδιοκτησία και συγκυριαρχία νησιών μας του Αιγαίου Πελάγους!

Ωστόσο, εδώ και χρόνια, αναφέρω, ότι η ανακήρυξη της υπαγωγής της Ελλάδος στο Μηχανισμό στήριξης (Μνημόνιο) από τον Πρωθυπουργό (τότε) Γιώργο Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 από το μαγευτικό και Ελληνικό Καστελόριζο δεν ήταν διόλου τυχαία!

Έγινε από εκεί, γιατί προφανώς ήθελε να σηματοδοτήσει ο τότε Πρωθυπουργός τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν τα επόμενα χρόνια και για τις οποίες προφανώς ήταν ενήμερος!

Αυτής της ενδοτικής λογικής είναι και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε δηλώσει ανερυθρίαστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του στα ΝΕΑ, πως:

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή “με άλλο μάτι”, και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελόριζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου»!

Θα μπορούσε λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος, ότι η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη έχει αναλάβει εργολαβικά τις δημόσιες σχέσεις με την Τουρκία;

Αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι στο βιβλίο του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά με τίτλο: “Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια” μας αφηγείται, ότι του είπε ο πατέρας της:

“Να μπορεί να πάρει ο Έλληνας Πρωθυπουργός τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, που δυστυχώς δεν το κάνει ο Καραμανλής. Δεν του πάει, δεν είναι του στυλ του! Αλλά η Ντόρα μπορεί να το κάνει με τον ομόλογό της…” (σελίδα 211)!

Εδώ και τώρα δημοψήφισμα για τα εθνικά μας θέματα…

Έγραψα πρόσφατα, ότι η οκτακομματική Βουλή που προέκυψε στις εκλογές του Ιουνίου 2023, συνιστά ήττα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία!

Αποτρέποντας τον επιδιωκόμενο στόχο – μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023 – των 180+ εδρών και που θα έδινε τη δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε αναθεώρηση του Συντάγματος! Σαρώνοντας τα πάντα, κατ΄ εντολή της ΝΤΠ προς υλοποίηση της Παγκοσμιοποίησης!

Κατάφερε όμως τον δεύτερο εκλογικό στόχο, που ήταν η αυτοδυναμία, παρ΄ ότι θα επιθυμούσε να έχει στη δύναμη της ΝΔ άλλους 10-12 βουλευτές!

Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με την κοινοβουλευτική του δύναμη, των 32 βουλευτών, θα είναι ένας πολύ καλός εταίρος – δεν θα είναι ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία – που θα δώσει τον μαγικό αριθμό 180+!

Άλλωστε, οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ της Νέας ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πλέον, δεν είναι οι παλαιότερες διαφορές, μεταξύ φιλελεύθερων και σοσιαλιστών, αφού η ΝΔ δεν είναι κόμμα φιλελευθέρων, ούτε το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι κόμμα σοσιαλιστών! Από τη στιγμή μάλιστα, που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχώς κλείνει όλο και περισσότερο προς τα “δεξιά”!

Έτσι θεώρησα, πως αντίβαρο στην εθνομηδενιστική πολιτική της ΝΔ θα ήταν τα τρία κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ, δηλαδή οι “Σπαρτιάτες”, η “Ελληνική Λύση” και η “Νίκη”!

Προς το παρών όμως έχω απογοητευτεί! Βλέπω πως πρωταρχικό τους μέλημα (τουλάχιστον των “Σπαρτιατών” και της “Νίκης”) είναι πως θα αποποιηθούν τον όρο ακροδεξιός, που τους προσάπτουν τα κόμματα του λεγόμενου “Δημοκρατικού Προοδευτικού Τόξου”!

Βλέπω και εισπράττω έναν χαμηλό και υποτονικό λόγο για τα εθνικά μας θέματα! Κι όποιος ισχυρίζεται, πως είναι φρέσκοι ακόμη, όχι δεν θα το αποδεχτώ, όπως δεν τους αποδέχονται και οι ψηφοφόροι τους, γι΄ αυτό ήδη υπάρχουν πολλές μουρμούρες!

Όχι κύριοι Στίγκα και Νατσιέ! Δεν απευθύνεστε, ούτε σε πολιτικές παρθένες, ούτε σε καλογριές μοναστηριών! Απευθύνεστε σε πολιτικούς διαβόλους! Γι΄ αυτό ο λόγος σας, ναι μεν θα πρέπει να είναι ευπρεπής και δημοκρατικός, αλλά ταυτόχρονα στεντόρειος, επιθετικός, καταγγελτικός και διεκδικητικός!

Η Πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει! Χάνεται, το καταλαβαίνετε;

Γι΄ αυτό θα πρέπει να συνεννοηθείτε και να συμφωνήσετε  “Σπαρτιάτες”, “Ελληνική Λύση” και “Νίκη” σε όσα ορίζει το Σύνταγμα των Ελλήνων σε τέτοιες περιπτώσεις, από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του κάνουν του κεφαλιού τους!

Να ζητήσετε δημοψήφισμα, εδώ και τώρα, για τα παρακάτω εθνικά ζητήματα, ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, διασφαλίζοντας το αποτέλεσμά του και να μην γίνει ότι και με το δημοψήφισμα Αλέξη Τσίπρα:

  • Ναι ή Όχι στην ανακήρυξη των 12 ναυτικών μιλίων;
  • Ναι ή Όχι στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας;
  • Ναι ή Όχι στην ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;

“Σπαρτιάτες”, “Ελληνική Λύση” και “Νίκη” ανταποκριθείτε στο πατριωτικό σας αίσθημα και καθήκον! Ακούστε τη ΦΩΝΗ των ψηφοφόρων σας! Το πολιτικό Σύστημα Εξουσίας τρέμει την αντίδρασή σας!

“Τρομοκρατείστε τους τρομοκράτες” για το καλό της Πατρίδος μας!!

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Πουλημενοι ολα τα κομματα. Ολα τα μεγαλα, κ τα μικρα, βρωμικοι ολοι, κρεμαλα θελουν. Ξυπνηστε, μονο ο λαος μπορει να κανει. Τριζουν τα κοκκαλα των προγονων μας, με τα αχρηστα κορμια που ειμαστε, ουτε πατριδα, ουτε θρησκεια, ουτε οικογενεια, τιποτα νεκρος,τι θα φαει, κ τη θα αρπαξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή