Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

ΚΑΝΑΔΑΣ: Αστυνομικοί ανέκριναν μαθητές γιατί έφτιαξαν αφίσα που έλεγε «είμαι στρέιτ και περήφανος»


LifeSiteNews/ΚΟ

Η διεύθυνση ενός σχολείου στο Saskatchewan του Καναδά κάλεσε την αστυνομία για να ανακρίνει μαθητές που είπαν ότι ήταν “straight and proud” («στρέιτ και περήφανοι»).

Οι μαθητές στο Swift Current Comprehensive High School κλήθηκαν στο γραφείο του διευθυντή από έναν αστυνομικό της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας (RCMP) επειδή έφτιαξαν μια αφίσα που έλεγε ότι ήταν “straight and proud” και υπέγραψαν σε αυτήν, σύμφωνα με αναφορά της ανεξάρτητης δημοσιογράφου και πρώην αστυνομικού της RCMP, Nadine Ness.

Οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό είναι πολύ ισχυρές σε αυτό το σχολείο, ειδικά αν αυτός ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι στρέιτ.

Μαθητές Λυκείου στο Swift Current οδηγήθηκαν στο γραφείο της διέυθυνσης επειδή υπέγραψαν το όνομά τους σε μια αφίσα που έγραφε «I'm straightpic.twitter.com/ANR5viDtix -  Nadine Ness (@NadineGNess) 23 Ιουνίου 2023

«Τα παιδιά αποκάλυψαν στους γονείς τους ότι τρομοκρατήθηκαν από αυτόν τον αστυνομικό της RCMP που έλεγε αυτό που έκαναν μπορεί να χαρακτηρισθεί  “έγκλημα μίσους” και θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το νόμο», έγραψε η Νες.

Σύμφωνα με την Νες, το σχολείο δεν ενημέρωσε τους γονείς ότι τα παιδιά τους ανακρίθηκαν από την αστυνομία επειδή εξέφρασαν τις πεποιθήσεις τους.

«Ως πρώην αστυνομικός της RCMP, βρίσκω αυτή την συμπεριφορά της αστυνομίας πολύ ενοχλητική και χειροτερεύει από το γεγονός ότι οι γονείς κρατήθηκαν στο σκοτάδι και δεν τους επιτράπηκε να είναι παρόντες», δήλωσε η Νες.

Ο Jack Fonseca της Campaign Life Coalition (CLC) είπε στο LifeSiteNews ότι πρόκειται για ένα «σοβαρά ανησυχητικό περιστατικό».

«Αντικειμενικά μιλώντας, έχουμε ακόμα ένα παράδειγμα του ολοένα και πιο ολοκληρωτικού κρατικού μηχανισμού, που περιλαμβάνει το εκπαιδευτικό σύστημα, που καταστρέφει αυτό που θεωρεί «εγκλήματος σκέψης»», δήλωσε.

«Φαίνεται ότι στο Σασκάτσουαν θεωρείσαι τώρα εγκληματίας επειδή έχεις «λάθος σκέψης». Οποιαδήποτε σκέψη ή έκφραση που σηματοδοτεί μια απόκλιση από την επικρατούσα άποψη υπέρ των LGBT πρέπει να εξαλειφθεί ανελέητα, ακόμη και με την δύναμη της αστυνομίας», προειδοποίησε ο Fonseca.

Ο ρόλος της αστυνομίας, σύμφωνα με τον Fonseca, έχει μετατοπιστεί από τη σύλληψη εγκληματιών στη διερεύνηση «μιας πράξης λανθασμένης σκέψης που υποδηλώνει οποιαδήποτε ένδειξη μη συμμόρφωσης με την ομοφυλοφιλική και τρανς ιδεολογία».

«Δεν είχαν δικαίωμα να τρομάζουν αθώα παιδιά που ενεργούσαν μέσα στα πλαίσια του νόμιμου δικαιώματός τους στην ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε ο Fonseca.

«Γιατί επιτρέπεται στους νέους που δηλώνουν LGBT να προωθούν και να γιορτάζουν τη σεξουαλικότητά τους ασταμάτητα, αλλά οι ετεροφυλόφιλοι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο;» ρώτησε.

«Το λόμπι των ομοφυλοφίλων έχει περάσει από την ανοχή στην υπεροχή. Δεν ανέχεται διαφωνία. Όλες οι μη συμμορφούμενες σκέψεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγκλημα σκέψης. Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την τυραννία. Αντιστέκομαι!"

Τις τελευταίες εβδομάδες, μαθητές σε όλο τον Καναδά άρχισαν να αντιστέκονται στην ιδεολογία των LGBT στα σχολεία, παρόλο που αντιμετωπίζουν την αντίθεση από τις διευθύνσεις των σχολείων τους.

Την 1η Ιουνίου, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας της Campaign Life Coalition, χιλιάδες μαθητές σε όλο τον Καναδά έμειναν σπίτι σε ευθεία διαμαρτυρία για τον «Μήνα Υπερηφάνειας» που προωθείται στα δημόσια σχολεία.

 

Μαθητές από σχολεία στο Κεμπέκ και στο Οντάριο έριξαν σημαίες «Pride» εν μέσω επευφημιών από τους συμμαθητές τους.

Στα τέλη Ιουνίου, μαθητές της περιοχής του Τορόντο διαδήλωσαν έξω από ένα λύκειο που φέρεται να απέκλεισε τους μαθητές επειδή δήλωσαν ότι «υπάρχουν μόνο δύο φύλα».

ΚΟ / πηγή
«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου