Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Τι είναι γυναίκα; (What is a Woman?) [Ντοκυμαντέρ – GR Subs]

Τι είναι γυναίκα; Προκλητική ερώτηση. Υπάρχουν πολλά φύλα; Είναι «κοινωνική κατασκευή» οι ρόλοι των φύλων και τα ίδια τα φύλα; Μπορεί πράγματι μια γυναίκα να «παγιδευτεί στο σώμα ενός άνδρα»;

Μπορεί ένας άνδρας να θεωρείται «γυναίκα» κάνοντας μία απλή δήλωση συναισθημάτων; Το να γεννηθείς γυναίκα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα;

Πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι το να είσαι γυναίκα έχει σχέση με τη βιολογία, αλλά τώρα τελευταία θέλουν να μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό πια δεν ισχύει.

Οι τηλεθεατές θα μείνουν άναυδοι καθώς θα παρακολουθούν τον Γουόλς να μιλάει με απλούς πολίτες, επαγγελματίες υγείας, ακόμη και με μέλη αφρικανικών φυλών, σε μια προσπάθεια να πάρει απαντήσεις σε ένα ερώτημα που έχει προκληθεί από την αριστερά.

"Οι αριστεροί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μπορέσει να δει αυτή την ταινία", δήλωσε ο Γουόλς.

"Ξέρουν ότι η ιδεολογία τους βασίζεται στην απάτη και η λογική τους είναι έωλη. Η πρεμιέρα της ταινίας σε ένα τεράστιο διαδικτυακό κοινό δεν θα είναι μόνο η απόλυτη ταπείνωσή τους, αλλά θα στείλει το μήνυμα ότι δεν θα κερδίσουν αυτή τη μάχη".

Στο ντοκιμαντέρ, ο Γουόλς συζητά μαζί με τους σημαντικότερους υποστηρικτές της ριζοσπαστικής θεωρίας του φύλου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους. Αντ' αυτού, αποτυγχάνουν. Όταν τους ζητείται να υπερασπιστούν τους οργουελικούς ισχυρισμούς τους ότι το βιολογικό φύλο και η βιολογία δεν έχουν καμία σχέση με την ταυτότητα ενός ατόμου, αντί να παρακάμπτουν αυτές τις ερωτήσεις, εστιάζουν στις υποτιθέμενες θεωρίες "μίσους" του Γουόλς.

Το "Τι είναι μια γυναίκα;" δίνει στους θεατές μια εικόνα που προκαλεί ανατριχίλα:

  • Σε θέματα που σχετίζονται με τη σύγχυση της δυσμορφίας του φύλου, την οποία χρησιμοποιούν οι ακτιβιστές για να ενθαρρύνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου σε παιδιά.

  • Στην καταστροφή των γυναικείων αθλημάτων από τους τρανσέξουαλ (βιολογικοί άνδρες) αθλητές και την στέρηση κάθε δυνατότητας για τις κορυφαίες αθλήτριες, ιδιαίτερα στην περίπτωση της πρωταθλήτριας του NCAA στην κολύμβηση γυναικών Λία Τόμας.

  • Στην αστυνόμευση των προσωνυμιών και στις προσπάθειες της Αριστεράς να χρησιμοποιήσει τη δολοφονία χαρακτήρων και τη λογοκρισία για να προωθήσει μια ριζοσπαστική ατζέντα.

Παράλογοι ισχυρισμοί σχετικά με τα "γενετήσια χαρακτηριστικά των ανθρώπων" και ότι "το να έχεις πέος δεν σε κάνει άνδρα" - μαζί με άλλα ψέματα και διγλωσσία που χρησιμοποιούνται για την επικρατούσα ριζοσπαστική θεωρία των φύλων.

Η ανησυχητική περίπτωση του βιαστή Ντάρεν Μέραγκερ, που είναι δηλωμένος ως άνδρας και ισχυρίζεται ότι είναι γυναίκα και ο οποίος κατηγορείται ότι τρομοκρατούσε ανήλικα κορίτσια κυκλοφορώντας στα γυναικεία αποδυτήρια ενός σπα στο Λος Άντζελες με ένα πέος σε στύση.

Τα τρία μεγάλα θύματα αυτού του ριζοσπαστικού κινήματος:

  • Οι γυναίκες, των οποίων οι ταυτότητες σφετερίζονται και διαγράφονται από ακτιβιστές που απεμπολούν την επιστήμη και τη βιολογία.

  • Τα παιδιά, τα οποία, στη καλύτερη περίπτωση, διαπαιδαγωγούνται να πιστεύουν σε μία απάτη και, στη χειρότερη, οδηγούνται σε επιβλαβείς, μη αναστρέψιμες ιατρικές διαδικασίες "μετάβασης".

  • Και τέλος, η αλήθεια.

Και εδώ κουμάντο κάνουν οι Σατανιστές και τα παιδιά του οι φαρμακοβιομηχανίες.

Ακριβώς όπως και με τον κορονοιό. Τα φάρμακα όπως οι αναστολείς εφηβείας, χημικός ευνουχισμός προκαλούν σοβαρές βλάβες αλλά οι γιατροί του κυκλώματος το πασάρουν σαν απόλυτα ασφαλές.

Γονείς εάν δεν θέλετε τα παιδιά σας να πέσουν θύματα της απάτης δείτε και μελετήστε αυτό το βίντεο.

Κάθε παιδί που πείθουν ότι είναι, είναι τρανσέξουαλ και έχει ανάγκη ιατρικής μετάβασης αποφέρει $1,3 εκατομμύρια στη φαρμακοβιομηχανία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ;

Το έτος 2022 σηματοδότησε την έναρξη μιας εκπληκτικής διαμάχης για το πώς θα απαντηθεί το ερώτημα "Τι είναι η γυναίκα;" Είναι εκπληκτικό, διότι μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα της ανθρώπινης ιστορίας, η απάντηση δεν είχε τεθεί ποτέ υπό αμφισβήτηση. Με την εμφάνιση του μάντρα "οι τρανσέξουαλ γυναίκες είναι γυναίκες", πολλοί άνθρωποι φαίνεται να αμφιβάλλουν.

Τον Μάρτιο του 2022, η υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ Κέταντζι Μπράουν Τζάκσον αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση: ”τι είναι γυναίκα.” Η απάντησή της ήταν: "Δεν είμαι βιολόγος". Μήπως αυτό προϋποθέτει ότι μόνο οι βιολόγοι γνωρίζουν την απάντηση;

Πολλοί μορφωμένοι επιστήμονες ζορίζονται όταν τους ζητείται να ορίσουν τη γυναίκα, διότι αν η απάντησή τους είναι "ένα ενήλικο ανθρώπινο θηλυκό", αυτό αποκλείει τους βιολογικούς άνδρες που "ταυτίζονται" ως γυναίκες. Όντας πολιτικά μη ορθή, αυτή η απάντηση θα έθετε σε κίνδυνο τη φήμη τους και ενδεχομένως θα τερμάτιζε την καριέρα τους.

Πολυάριθμοι ορισμοί για τη "γυναίκα" έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί οι ορισμοί εμπίπτουν σε μία από τρεις κατηγορίες:

Είναι είτε κυκλικοί, είτε παράλογοι, είτε ακριβείς.

Πρώτον, ορισμένοι ορισμοί της γυναίκας είναι κυκλικοί.

Αυτό το λάθος συμβαίνει όταν κάποιος προσπαθεί να ορίσει μια λέξη, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιεί τη ίδια λέξη προσπαθώντας να την ορίσει στον ορισμό.

Για παράδειγμα, ο ορισμός της πυρηνικής ενέργειας ως "ενέργεια που προέρχεται από πυρηνική πηγή" είναι κυκλικός επειδή η λέξη που προσπαθείτε να εξηγήσετε, "πυρηνική", χρησιμοποιείται στον ορισμό.

Οι υποστηρικτές των τρανσέξουαλ κάνουν συχνά το ίδιο λάθος όταν ορίζουν τη γυναίκα. Ισχυρίζονται:

"Γυναίκα είναι όποιος προσδιορίζεται ως γυναίκα".

Αυτός ο ορισμός είναι κυκλικός. Εξάλλου, τι είναι αυτό το “΄οποιος” - η "γυναίκα" - με το οποίο το άτομο ταυτίζεται; Πρέπει να αποφύγουν τον όρο "γυναίκα" στον ορισμό τους, αν θέλουν να δώσουν μια ουσιαστική ερμηνεία.

Δεύτερον, ορισμένοι ορισμοί της γυναίκας είναι παράλογοι.

Το λεξικό του Κέμπριτζ τροποποίησε πρόσφατα τον ορισμό της γυναίκας:

"Ένας ενήλικας που ζει και ταυτοποιείται ως θηλυκό, παρόλο που μπορεί να έχει δηλωθεί ότι έχει διαφορετικό φύλο κατά τη γέννησή του".

Παρατηρήστε ότι έχουν αντικαταστήσει τη λέξη "γυναίκα" με τη λέξη "θηλυκό". Αν και αυτό αποφεύγει έναν κυκλικό ορισμό, δημιουργεί ένα νέο πρόβλημα.

Το "θηλυκό" είναι μια αναφορά στη βιολογία - ένα άτομο που έχει χρωμοσώματα ΧΧ και αναπαραγωγικά όργανα που καθιστούν δυνατή τη γέννηση παιδιών.

Τι σημαίνει για έναν άνδρα, ο οποίος έχει χρωμοσώματα ΧΥ, να ταυτίζεται με ένα πρόσωπο που διαθέτει ωοθήκες, μήτρα και στήθος, ενώ αυτός δεν διαθέτει; Είναι παράλογο.

Αυτό είναι παρόμοιο με την περίπτωση που ο 69χρονος Ολλανδός τηλεοπτικός παρουσιαστής Εμίλ Ράτελμπαντ αποφάσισε να ταυτοποιηθεί ως 49χρονος και απαίτησε από τα δικαστήρια να του αλλάξουν τη νόμιμη ηλικία. Είναι παράλογο.

Καμία ποσότητα ορμονών ή χειρουργικής επέμβασης δεν μπορεί να τον κάνει νεότερο. Μπορεί να κάνει αισθητικές αλλαγές στο σώμα του που θα τον κάνουν να φαίνεται νεότερος, αλλά δεν θα γίνει ποτέ νεότερος. Αυτό συμβαίνει επειδή η ηλικία είναι μια βιολογική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει.

Με τον ίδιο τρόπο, το φύλο ενός ατόμου είναι μια βιολογική πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει. Ένας άνδρας μπορεί να κάνει αισθητικές αλλαγές στο σώμα του για να μοιάζει με γυναίκα, αλλά δεν θα γίνει ποτέ γυναίκα.

Το άλλο πρόβλημα με τον νέο ορισμό του Κέμπριτζ είναι ότι μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί γυναίκα κάποιος που κατά τη γέννηση είχε "διαφορετικό φύλο".

Τι φύλο μπορεί να είναι αυτό; Το αρσενικό. Αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί τώρα να οριστεί ως κάποιος που ήταν το αντίθετο της γυναίκας - ένας άνδρας. Αυτό είναι παράλογο γιατί καθιστά τη λέξη "γυναίκα" χωρίς νόημα όταν κάποιος που έχει το αντίθετο φύλο μπορεί να είναι γυναίκα.

Είναι σαν να λέμε ότι οι παράλληλες γραμμές μπορούν να οριστούν ως κάθετες. Τέτοιοι συγκεχυμένοι ορισμοί οδηγούν το νόημα των λέξεων στον παραλογισμό.

Τρίτον, ορισμένοι ορισμοί της γυναίκας είναι ακριβείς.

Πριν από τα τελευταία δευτερόλεπτα της ανθρώπινης ιστορίας, ο ορισμός της γυναίκας ήταν αδιαμφισβήτητος. Οι άνθρωποι αποδέχονταν τον ορισμό του λεξικού:

Ένα ενήλικο ανθρώπινο θηλυκό. Αναγνωρίζοντας ότι οι γυναίκες έχουν χρωμοσώματα ΧΧ, ενώ οι άνδρες έχουν χρωμοσώματα ΧΥ. Αν και αυτός ο ορισμός είναι ακριβής, έχει κάποιες ατέλειες.

Οι υποστηρικτές της ιδεολογίας των τρανσέξουαλ επισημαίνουν ότι δεν μπορεί κάθε άτομο να ταξινομηθεί με σαφήνεια ως άνδρας ή γυναίκα. Δεν γεννιούνται όλοι με χρωμοσώματα ΧΧ ή ΧΥ. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται διαφυλικοί, ένας όρος που αναφέρεται σε άτομα που γεννιούνται με μη τυπικά γενετικά ή βιολογικά χαρακτηριστικά φύλου.

Για παράδειγμα, μερικοί άνδρες γεννιούνται με χρωμοσώματα XXY (που ονομάζεται σύνδρομο Κλαϊνεφέλτερ), μερικές γυναίκες γεννιούνται με μόνο ένα χρωμόσωμα Χ (που ονομάζεται σύνδρομο Τάρνερ), μερικές γυναίκες υπερ- ή υπο-παράγουν ορμόνες που σχετίζονται με το φύλο, ενώ άλλες μπορεί να γεννηθούν χωρίς κόλπο (κολπική αγενεσία). Επειδή υπάρχουν αυτές οι παραλλαγές, υποστηρίζεται ότι το να είσαι γυναίκα δεν μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να έχεις χρωμοσώματα ΧΧ ή να διαθέτεις όργανα όπως μήτρα και ωοθήκες.

Για την ακρίβεια, δεν δέχομαι ότι η ύπαρξη των διαφυλικών ατόμων ακυρώνει το σεξουαλικό δυαδικό σύστημα ή την ικανότητά μας να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους ως άνδρες ή γυναίκες.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται με μια μη τυπική γενετική ή βιολογία αντιπροσωπεύουν παραλλαγές εντός των σεξουαλικών δυαδικών κατηγοριών του αρσενικού και του θηλυκού.

Ναι, όταν κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται, δεν είναι αμέσως προφανές αν είναι άνδρες ή γυναίκες. Σύμφωνα με μελέτη των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, 1 στις 2.000 έως 1 στις 4.500 γεννήσεις είναι ένα παιδί που γεννιέται με ασαφή γεννητικά όργανα. Αυτός είναι ένας πολύ μικρός αριθμός.

Με άλλα λόγια, η συντριπτική πλειονότητα των μωρών γεννιούνται προφανώς αρσενικά ή θηλυκά. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου δεν είναι σαφές κατά τη γέννηση, το φύλο ενός παιδιού μπορεί να διαπιστωθεί με γενετικό έλεγχο, υπερηχογράφημα και άλλα αξιολογικά εργαλεία.

Παρόλο που τα διαφυλικά άτομα δεν ακυρώνουν το σεξουαλικό δυαδικό σύστημα, είναι σημαντικό να διατυπωθεί ένας ορισμός της "γυναίκας" που να μπορεί να συλλάβει το ευρύ φάσμα των παραλλαγών που υπάρχουν στις γυναίκες.

Εδώ είναι ένας ορισμός που διατύπωσα:

Η γυναίκα είναι ένας ενήλικος άνθρωπος του οποίου το σώμα είναι οργανωμένο γύρω από δύο συναφείς λειτουργίες:

1) την παραγωγή, αποθήκευση και παράδοση ωαρίων και

2) την κύηση ενός άλλου ανθρώπινου όντος.

Ο άνδρας, με παρόμοιο τρόπο, είναι ένας ενήλικος άνθρωπος του οποίου το σώμα είναι οργανωμένο γύρω από την παραγωγή, αποθήκευση και παράδοση σπέρματος.

Προσέξτε τη σημασία της φράσης "οργανωμένο γύρω από". Ναι, μια γυναίκα μπορεί να έχει άτυπη γενετική ή σεξουαλική ανατομία, αλλά αυτό δεν αναιρεί την κατηγοριοποίησή της ως γυναίκα. Ακόμη και αν ένα ή περισσότερα από τα σεξουαλικά της όργανα λείπουν ή έχουν αφαιρεθεί (π.χ. μαστεκτομή, υστερεκτομή), το σώμα της εξακολουθεί να είναι οργανωμένο γύρω από τη χρήση ωαρίων και την κύηση ενός άλλου ανθρώπινου όντος.

Ο ορισμός αυτός έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι διευκρινίζει την απάντηση σε ένα άλλο ερώτημα:

Πώς ξέρουμε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα;

Ορισμένοι υποστηρικτές των τρανσέξουαλ έχουν υποστηρίξει ότι εφόσον υπάρχουν διαφυλικά άτομα (π.χ. δεν είναι όλοι είτε XX είτε XY), υπάρχουν περισσότερα από δύο φύλα ή το φύλο κινείται σε ένα εύρος. Αυτό, ωστόσο, είναι ψευδοεπιστήμη.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, επειδή υπάρχουν μόνο δύο είδη γαμετών (αναπαραγωγικών κυττάρων) που μπορεί να παράγει ένας άνθρωπος. Είτε το σώμα σας δημιουργεί σπέρμα, είτε δημιουργεί ωάρια. Δεν υπάρχει κανένας άλλος πιθανός γαμέτης που μπορεί να παράγει ένα ανθρώπινο σώμα. Αν υπήρχε ένας τρίτος γαμέτης, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει και τρίτο φύλο. Δεν υπάρχει, όμως, και γι' αυτό ξέρουμε ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα.

Ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να παράγουν σπέρμα ή ωάρια (είτε επειδή είναι διαφυλικοί είτε επειδή τους έχουν αφαιρεθεί τα σχετικά όργανα), αλλά αυτό δεν αναιρεί την παραδοχή μας ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα. Σημαίνει απλώς ότι έχουν γεννηθεί ή έχουν υποστεί μια αλλαγή στο σώμα τους που απαγορεύει την ανάπτυξη των αρσενικών ή θηλυκών γεννητικών οργάνων τους. Δεν σημαίνει ότι αντιπροσωπεύουν άλλο φύλο.

Σκεφτείτε το ως εξής. Αν ένα άτομο γεννηθεί χωρίς ένα πόδι, αυτό δεν θα αποχαρακτηρίσει τους ανθρώπους ως δίποδα (που περπατούν στα δύο πόδια). Σημαίνει απλώς ότι ένα άτομο γεννήθηκε με μια ανωμαλία - ένα πόδι αντί για δύο.

Υπάρχει μια άλλη ένσταση που θα ήθελα να εξετάσω.

Ορισμένοι απορρίπτουν τον ορισμό μου για τη γυναίκα επειδή ισχυρίζονται ότι μειώνει τη γυναίκα στα "αναπαραγωγικά της μέρη". Αυτή η κριτική δεν λαμβάνει υπόψη της ότι ο ορισμός δεν έχει σκοπό να καθορίσει τα πάντα σε σχέση με μια γυναίκα. Σκοπός του είναι μόνο να ορίσει τι είναι απλώς μια γυναίκα. Παρέχει τα βασικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν μια γυναίκα από έναν άνδρα.

Φυσικά, κάθε γυναίκα είναι κάτι περισσότερο από ένα ενήλικο ανθρώπινο θηλυκό του οποίου το σώμα είναι οργανωμένο γύρω από την αναπαραγωγή.

Κάθε γυναίκα έχει τη δική της προσωπικότητα, τα ταλέντα και τις δικές της σχέσεις.

Είναι μοναδική ανάμεσα στα τέσσερα δισεκατομμύρια άλλες γυναίκες στον πλανήτη μας.

Είναι ακόμη άξιο απορίας το γεγονός ότι σήμερα συζητείται ο ορισμός της γυναίκας.

Ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο όπου οι άνθρωποι δίνουν λιγότερη σημασία στην εξωτερική πραγματικότητα και περισσότερη σημασία στις εσωτερικές σκέψεις και τα συναισθήματα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια γυναίκα μπορεί τώρα να είναι ένας άνδρας που "ταυτίζεται ως γυναίκα". Το γεγονός ότι ένας τέτοιος ορισμός μπορεί να γίνει αποδεκτός από ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σηματοδοτεί ότι ο πολιτισμός μας βρίσκεται σε ένα απόλυτο χάος με την ταυτότητα φύλου.

Αν και ο πολιτισμός μας είναι σε σύγχυση, δεν χρειάζεται να είμαστε και εμείς σε αμφιβολία. Ο Θεός έχει καταστήσει σαφή τον ορισμό της γυναίκας μέσω των Γραφών. Άνδρα και γυναίκα έπλασε και δημιούργησε.

______________________________

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Κατηγορία: Ντοκιμαντέρ

Αρχική γλώσσα: Αγγλικά

Σκηνοθέτης: Δρ: Justin Folk

Παραγωγός: Justin Folk, Dallas Sonnier, Charlotte Roland

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1η Ιουνίου 2022

Διάρκεια: 1h 34m

Παραγωγή: Digital Astronaut

_______________________________

Πηγές:

 
 
Πηγή κειμένου:https://nioland.substack.com/
 
«Πᾶνος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου