Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Επιστολή προς την Ομογένεια


Απεστάλησαν ήδη σε Συλλόγους Ελβετίας-Αυστραλίας-Γερμανίας, από EllinesRadio-RADIO SYMBAN- Φίλους Έλληνες Γερμανίας!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: ΠΡΟΣ: ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Η Πατρίδα μέσα μας, επάνω μας, και πέρα από εμάς, που κουβαλάμε αμέτρητους αιώνες ως μάνα μοναδική κ΄ ακριβή δεν είναι πια δικιά μας, γιατί έτσι αποφάσισαν και έτσι θέλουν κάποιοι που δεν σέβονται ούτε όσια, ούτε ιερά.

Oύτε ομορφιά και σύνορα, ούτε θάλασσες και κύμα, ούτε βροχή και άνεμος, ούτε βουνά και δάση, ούτε ραχούλες και πηγές, τίποτα πια δεν έχει μείνει χωρίς να έχει πάνω του, καρφωμένη την ταμπέλα της τιμής ευκαιριακού ξεπουλήματος. Και όλο αυτόν τον όλεθρο τον ονομάζουν, αναφωνώντας τον…ανάπτυξη.

Τα πάντα ήδη είναι συμπεφωνημένα προς υπογραφή από τον κάθε είδους «επενδυτή». Για «επενδυτή» μας παρουσιάζουν τον κάθε αγοραστή, αδίστακτοι πολιτικοί και υπάκουοι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι τους.

Κάθε υπόθεση εθνική την έχουν μετονομάσει σε «Διαμεσολάβηση Υποχρεωτική».

Ποιος μας υποχρεώνει να κάνουμε διάλογο για τα σύνορα  στο Αιγαίο και το κάθε νησί;

Ποιος υποχρέωσε για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, …προδοσία ξεκάθαρη και ιστορική ντροπή;

Ποιος απαντάει και με ποιου καθοδήγηση, σε κάθε εξωτερική άθλια και καθημερινή πρόκληση;

Ποιοι Σκιώδεις διπλωμάτες και καθοδηγούμενοι πολιτικοί δεν αρθρώνουν ποτέ ισχυρό λόγο ή αντίλογο, και το μόνο που πράττουν είναι να οπισθοχωρούν και να ονοματίζουν την δειλία και την σκοπιμότητα των κινήσεων τους, σαν δήθεν ανώτερη διπλωματία?

Η διπλωματία της σιωπής!

Μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη σιωπή ασκεί στη χώρα μας εξωτερική πολιτική. Εξωτερική πολιτική, που δεν προστατεύει οτιδήποτε ελληνικό που έχει από γενιές κερδηθεί και με διεθνής συνθήκες, κατοχυρωθεί.

Η επικείμενη διαπραγμάτευση για εκχώρηση μέρους του Αιγαίου μαζί με τις καθημερινές παραβιάσεις του είναι και αποτελούν ντροπή και απειλή, για όσους Έλληνες ξεκάθαρα έχουν αντιληφθείκαικαταλάβει, τοπως το παιχνίδι έχει στηθεί.

Στο μεταξύ η χώρα έχει οδηγηθεί να βρίσκεται καθηλωμένη και παραδομένη για χρέη, στου κατηγορούμενου το σκαμνί. Δεμένη και παραδομένη χειροπόδαρα από αυτούς που δόλια τη έσπρωξαν σκόπιμα να δανειστεί από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Σας γράφουμε απο μεγάλη ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε «σπουδαία»  πολιτικά πρόσωπα πλούσια φορτωμένα. Είμαστε οι δικοί σας συγγενείς , οι φίλοι, οι συμμαθητές, οι συντοπίτες σας. Εμείς  με γέλιο πικρό ζούμε πια στον τόπο μας.

Η  «Δημοκρατία των αρίστων» στηρίζεται σε εμάς τους έσχατους. Αποπληρώνουμε τις δανειακές συμβάσεις  με όρους υποτέλειας αποικιακού κράτους.  Την 6-5-2010 με τον Ν.3845/6-5-2010-Φ.Ε.Κ.65Α ολοκληρώθηκε το Έγκλημα Εσχάτης Προδοσίας, όπως προβλέπεται στο Άρθρο 134παρ.2  του Ποινικού Κώδικα  και αυτό  γιατί, μεταξύ πολλών άλλων διατάξεων, περιλαμβάνει στα Άρθρο 14παρ. 5, ότι:

 «Η Ελλάδα εκχωρεί άνευ όρων και αμετάκλητα κάθε Ασυλία λόγω άσκησης Εθνικής Κυριαρχίας, υπάρχουσας η που στο Μέλλον θα αποκτηθεί».

 Αυτό προβλέπεται στη «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», που αναφέρεται στον προαναφερθέντα νόμο και που και ο Διεθνούς Κύρους Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Κασιμάτης, από την πρώτη στιγμή με δημόσια δήλωσή του χαρακτήρισε σαν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ λέγοντας ότι:  «Αυτή την συμφωνία δεν την  υπογράφεις ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο».

Και αυτό γιατί με σφετερισμό Εξουσίας, σύμφωνα με το Άρθρο 120 παρ.3 του Συντάγματος  σημαίνει βίαιη μεταβολή του Πολιτεύματος της Προεδρευομένης  Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, το οποίο προβλέπεται στο  Άρθρο 1 του Συντάγματος.

Από τα παραπάνω εξηγείται συνεπώς και η επιμονή των κατακτητών της  Τρόικας να ζητήσουν, και η «ελληνική» κυβέρνηση να δεχτεί, να συμπεριληφθούν στην Δανειακή αυτή Σύμβαση οι άκρως προδοτικοί όροι περί «Παραίτησης της Ελλάδος, αμετάκλητα και χωρίς όρους, από το δικαίωμα ασυλίας της επί όλων των περιουσιακών στοιχείων της» και από το «δικαίωμά της για την δικαστική της προσφυγή και προστασία στην και από την Ελληνική Δικαιοσύνη(!), στην διαδικασία εκτέλεσης της Σύμβασης αυτής», για την οποία «ισχύει το Αγγλικό Δίκαιο»!

Κι αυτό έγινε  διότι, όλοι, οι Τροϊκανοί και η κυβέρνηση, γνωρίζουν ότι η Ελλάδα, θα μπορούσε να επικαλεσθεί και να ασκήσει το αναφαίρετο και μη-παραιτήσιμο δικαίωμα της «εθνικής της κυριαρχίας» στην εδαφική της επικράτεια  και να αρνηθεί την αποπληρωμή όλων των εξωτερικών της δανείων και χρεών της, για λόγους Εθνικού της Συμφέροντος, εφαρμόζοντας το συνταγματικά αποδεκτό αλλά και εφαρμόσιμο Δόγμα Calvo.

Το «δόγμα» Calvo, ήταν η πρώτη αντίδραση του Δικαίου κατά της άγριας και απάνθρωπης εκμετάλλευσης, ανθρώπου από άνθρωπο, στις αποικιοκρατούμενες χώρες από τους ευρωπαίους δυνάστες αποικιοκράτες του 19ου αιώνα. Έκτοτε το δόγμα αυτό, συμπεριελήφθη σε όλα τα συντάγματα των κρατών της Ν. Αμερικής και κατέστη μέρος και του Διεθνούς Δικαίου από το 1962 με τις προαναφερόμενες συνθήκες: Works in the UN Comission on Permanent SoevereigntyoverNaturalResources and Resolution 1804 (XVII) by the UN General Assembly on 14-12-1962.

Οι αρχές του «δόγματος Calvo» ενσωματώθηκαν στο άρθρο 106, σε συνδυασμό με το άρθρο 28 παρ.1 του Ελληνικού Συντάγματος. Η αναγκαστική ισχύ των παραπάνω αρχών του «δόγματος Calvo» στα πλαίσια του Διεθνούς και Εθνικού Δικαίου για την ακύρωση των Διεθνών Συνθηκών και η δέσμευση των αντισυμβαλλομένων μερών της Δανειακής Σύμβασης της «ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας», για τον σεβασμό και την εφαρμογή των σχετικών δικαστικών αποφάσεων, συνομολογείται στο άρθρο 6 παρ.6α,β, της Σύμβασης (του κεφ: Αποπληρωμή, Πρόωρη Αποπληρωμή, Υποχρεωτική Αποπληρωμή και Ακύρωση).

Οι Τροϊκανοί γνωρίζουν επίσης ότι, μια (μελλοντική) αληθινά πατριωτική ελληνική κυβέρνηση, θα μπορούσε να ασκήσει το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά της Εθνικής της Κυριαρχίας και να καταγγείλει και να ακυρώσει μονομερώς, με ειδικό ακυρωτικό νόμο, την προδοτική αυτή Δανειακή Σύμβαση, για τον λόγο ότι η τελευταία  καταλύει της Εθνική Κυριαρχία της χώρας μας.

Και η μονομερής καταγγελία της Σύμβασης αυτής και για τον παραπάνω λόγο από την Ελλάδα, θα ήταν μια πράξη με την οποία η τελευταία θα εξέφραζε και προστάτευε  την  Εθνική της Κυριαρχία, στην οποία περιλαμβάνονται και η Νομοθετική και Δικαστική Εξουσία της (legislative and judicialreserveddomain of sovereignty).

Για τον λόγο ακριβώς αυτό, η μονομερής αυτή καταγγελία της Σύμβασης δεν θα συνιστούσε  παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά αντίθετα πράξη σεβασμού και πιστής εφαρμογής του! Είναι προφανές ότι οι Τροϊκανοί, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, ζήτησαν και η «ελληνική» κυβέρνηση δουλικά και προδοτικά δέχτηκε, να συμπεριληφθούν οι παραπάνω δύο προδοτικοί  όροι στην Δανειακή αυτή Σύμβαση.

Ταυτόχρονα όμως, οι δύο αυτοί προδοτικοί όροι, γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον των κατακτητών και της κυβέρνησης, διότι αυτοί (οι όροι) καθιστούν την Δανειακή Σύμβαση (Διεθνή Συνθήκη) αυτοδίκαια άκυρη, διότι παραβιάζουν την Εθνική Κυριαρχία ενός κράτους μέλους της εννόμου Διεθνούς Κοινότητας που προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο.

Η πορεία της «Ελεγχόμενης πτώχευσης» μέσω του «Μνημονίου», που προωθούν κυβέρνηση και Τρόικα με την υποστήριξη  ισχυρών χρηματιστικών κύκλων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο μας οδήγησε  στην  κατάσταση του «απεχθούς» χρέους. Είναι «απεχθές» το χρέος  και ας μην έχει επιβληθεί ο δανεισμός από καθεστωτική κυβέρνηση. Δεδομένου ότι η μνημονιακή τοκογλυφία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αλλά ξεκάθαρα τα υποθηκεύει, θα έπρεπε  από την πρώτη στιγμή να έχει συγκροτηθεί  ειδική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους. Αντίθετα υπάρχει μόνο εποπτεία από τους δανειστές και η αποπληρωμή παραμένει  μια σκόπιμα χωρίς αληθινή εποπτεία κατάσταση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα και πλέον ετών.

Συνεπώς εφόσον δεν λύεται η δανειακή σύμβαση γιατί μονίμως και ανεξέλεγκτα τοκίζεται δεν ανακτάται η εθνική κυριαρχία απο το ελληνικό κράτος.

Η διεκδίκηση διαγραφής του χρέους δεν είναι παράλογη απαίτηση αλλά εθνική ανάγκη για επιβίωση. Οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας θα πρέπει να ανήκουν στην εθνική οικονομία και όχι  να είναι  απόλυτα ελεγχόμενα από τα lobbies εφοπλιστών και τα funds των τραπεζών.

 Ζούμε σε μια Ελλάδα μεγάλων οικονομικών ανισοτήτων! Οι φτωχοί κάθε μέρα γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι!

Η Βουλή δια των παραλείψεων της  δεν εξετάζει θέματα ποινικών ευθυνών των μελών της.

Η απολογία μιας Πατρίδας προς τους δανειστές  γίνεται  το δικό μας δριμύ «Κατηγορώ» προς το διεφθαρμένο κυρίαρχο σύστημα, προς την προκλητικά  αμέτοχη δικαιοσύνη.

Πολιτικάντηδες, δεν μας μιλάνε για τα μελλούμενα γιατί θέλουν να πραγματώσουν  τα τωρινά, που έχουν συμφωνήσει.  Τα παρόντα να δούμε για να καταλάβουμε τα  προσυμφωνημένα μελλούμενα.

Τα παρόντα να δούμε, μήπως δεν ζήσουμε  μια εν δυνάμει εθνική καταδίκη όλων μας.

Καθημερινά ακούμε για γκρίζες ζώνες και δήθεν αεροναυτικές τουρκικές ασκήσεις 365 μέρες τον χρόνο.

Οι χώρες δεν έχουν γκρίζες ζώνες αλλά σύνορα και τα σύνορα έχουν όρια!

Δεν υπάρχει πια υπεράσπιση εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο με στρατηγικό τρόπο ουσίας και αποτελέσματος. Ακολουθείται η στρατηγική της δειλής διαπραγμάτευσης. Σκοπούμενα δειλή καθώς  αργυρώνητοι  Έλληνες πολιτικοί υποχωρούν συνειδητά και με συνοπτικές διαδικασίες. Τα νησιά του Αιγαίου εποικίζονται προμελετημένα και ανεξέλεγκτα από μουσουλμανικό πληθυσμό.

Ελευθέρα ημών η πατρίς! Αυτή είναι η δική μας στρατηγική απαίτηση.

Αυτό είναι το ζητούμενο και ζητάμε την δική σας συνδρομή τόσο σε επίπεδο κατανόησης του εθνικού κινδύνου για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου, όσο και για πράξουμε μαζί σε επίπεδο διπλωματικών ενεργειών σαν Έλληνες και όχι σαν υπάλληλοι των ξένων συμφερόντων.

Αυτός ο τόπος ενώ από τη γεωγραφική του θέση έχει την δύναμη να είναι ανάμεσα σε δύο κόσμους της Ανατολής και της Δύσης και να είναι ίσως το πιο  ισχυρό γεωπολιτικό σημείο, σκόπιμα τον κάνουν αδύναμο για να είναι ελεγχόμενος από αλλότρια συμφέροντα. Τακτική γνωστή, που ακολουθείται για χρόνια, μόνο που τώρα πια μετά την δημιουργία της Σκοπιανής ψευτο-Μακεδονίας φθάνουμε σε άλλο ένα σημείο απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας. Aκολουθεί το Tourkaegean, με ολοσέλιδα αφιερώματα σε έγκριτες εφημερίδες όπως η γαλλική Le Monde και στους New York Times.

Αυταπόδεικτα, δεν ζούμε την αντίθεση με τα καθιερωμένα, ζούμε την αντίθεση με τα άδικα!

Η ελληνική ομογένεια αυτή τη στιγμή είναι η μόνη δυνατή Ελλάδα, με ψυχή και με επιρροή σε  διπλωματικούς κύκλους, που σε εμάς τους Έλληνες που παλεύουν να παραμείνουν Έλληνες  η πρόσβαση δεν είναι άμεση. Επειδή όμως η οπτική, που σας έχουν παρουσιάσει για τον τόπο μας απέχει παρασάγγας από την αλήθεια, γράφτηκε αυτή η επιστολή, ως αρχή μιας προσπάθειας να έχετε την αληθινή εικόνα, που επικρατεί στην χώρα. Μια εικόνα, που δεν  διαμορφώνεται μέσα απο τους παραμορφωτικούς φακούς των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Η εικόνα της χώρα αυτή την στιγμή είναι μέσα σε αυτές τις γραμμές και ζούμε σε συνθήκες Κατοχής! Δεν είμαστε η Ελβετία της Ευρώπης, όπως σας παρουσιάζουν, είμαστε αποικία της όποιας χώρας πληρώνει και αγοράζει κατά τα συμφέροντα της. Ανάμεσα σε φυγάδες, προδότες, λακέδες και ανθρωπάκια πέφτουν οι υπογραφές για τα χώματα και τα κύματα  μας.

Αυτός ο τόπος έχει φως, που καίει!

Οι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδας για το φως, που επίμονα ανάβουν έχουν  ξεχωρίσει. Για κάθε λόγο, που αναφέρθηκε ανωτέρω, ζητάμε να συνταχθείτε δίπλα μας γιατί ο δικός μας τόπος δεν είναι το οικόπεδο, που θα επιτρέψουμε να δοθεί για τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτός ο τόπος έχει Προμηθέα, Χριστό , Παναγιά και  Σωκράτη και όλοι φωνάζουν «Αρκετά». Αυτός ο τόπος δεν έχει σκέλεθρα Ιστορίας αλλά σκέλεθρα πολιτικής, από αυτά φαίνεται η σήψη και η κατάντια του.

Από εμάς πρέπει να φανεί η αξία του  ελεύθερου τόπου, του ελεύθερου ανθρώπου.

Εμείς όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε όρθιοι και να βγούμε  μπροστά, για έναν τόπο, που τον κομματιάζουν ξένοι και ντόπιοι τραπεζίτες χαμογελώντας μπροστά στα επιτόκια. Ο λαός μας όμως δεν τοκίζεται αλλά λιγοστεύει από την ανέχεια. Η Ελλάδα σε μόνιμη υποθήκη, όχι μόνο δεν προκόβει αλλά προκλητικά και προγραμματισμένα εδαφικά πια διαμοιράζεται!

Το απαραβίαστο των συνόρων μας στο Αιγαίο έχει πάψει πια να είναι αρχή διεθνούς δικαίου αλλά έγινε κατά τουρκική απαίτηση θέμα «άλυτο» προς συζήτηση. Μετά από αυτές τις προσεχείς  διπλωματικές «διαπραγματεύσεις», οι πράξεις δεν θα αργήσουν. Είναι ειλημμένη πολιτικά αλλά κυρίως προδοτικά απόφαση δικά μας χώματα και ιστορικώς αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα να χαθούν.

Εμείς,  μαζευτήκαμε από ανάγκη, άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη και εκτός πολιτικής καριέρας δεν θέλουμε μόνο να μιλάμε για την Πατρίδα αλλά μαζί σας να πράξουμε.

Μόνο αυτό είναι το ζητούμενο και το κέρδος όλων μας!

Αθήνα 5-6-2023

Αντώνης Παπαντωνίου – Υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος(ε.α)-Νομικός

Σπύρος Καμπιώτης – Ομότιμος Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υ.Γ. Όποιοι συμφωνούν με το Κείμενο εάν θέλουν μπορούν να δώσουν μια Δυναμκή αναγράφοντας στα “Σχόλια” τη λέξη ΣΥΝ-ΥΠΟΓΡΑΦΩ!

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου