Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Εάν η θεραπεία «μεταστροφής» θεωρείται κακή, γιατί η «επιβεβαίωση» φύλου είναι καλή; - βίντεο


Πώς συμβαίνει να είναι βλαπτική η υποστήριξη του φυσικού φύλου ενός ανθρώπου, και να μην είναι επικίνδυνη η «κατασκευή» με ορμόνες και χειρουργεία ενός τεχνητού φύλου; 

Ένα κόλπο των LGBT ακτιβιστών είναι η αλλαγή της σημασίας των λέξεων.

Το βλέπουμε στον τρόπο με τον οποίο οι LGBT ακτιβιστές γιορτάζουν την αλλαγή φύλου ως επιβεβαίωση φύλου, αλλά καταδικάζουν τη θεραπεία μεταστροφής ως αλλαγή φύλου!

Ας φανταστούμε ότι υπάρχει ένα 6χρονο αγόρι που ονομάζεται Johnny και ο Johnny εμφανίζει δυσφορία φύλου. Λέει ότι θέλει να είναι κορίτσι. Η επιστήμη λέει ότι σε τουλάχιστον 80% των περιπτώσεων, η δυσφορία φύλου τελικά υποχωρεί από μόνη της. Έτσι, αν ο Johnny και οι γονείς του δεν κάνουν τίποτα, το πιθανότερο είναι ότι μέχρι να ολοκληρώσει ο Johnny την εφηβεία, η δυσφορία του φύλου του θα έχει εξαφανιστεί.

 

Ωστόσο, εάν ένας θεραπευτής ή γιατρός βοηθούσε τον Johnny να ξεπεράσει τη δυσφορία φύλου και τον συμβούλευε με τρόπο που τον βοηθούσε να καταλάβει ότι είναι αγόρι, αυτό θα περιγραφόταν ως «θεραπεία μεταστροφής». Σε πολλές χώρες -και στην Ελλάδα- αυτό είναι παράνομο. Σε αυτές τις χώρες το μόνο που επιτρέπεται να κάνει ένας θεραπευτής με ένα παιδί που έχει δυσφορία φύλου είναι να το βοηθήσει να ενστερνιστεί την ταυτότητά του ως το αντίθετο φύλο. Εάν δεν το κάνει θα τιμωρηθεί επαγγελματικά ή ακόμη και θα χάσει την άδεια του.

Ωστόσο, εάν ένας θεραπευτής επιβεβαιώσει τον Johnny, ότι είναι πραγματικά κορίτσι, του δώσει αναστολείς εφηβείας, ορμόνες του αντίθετου φύλου και στη συνέχεια τον βοηθήσει να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις που αφαιρούν υγιή μέρη του σώματος και τον στειρώνουν μόνιμα, αυτό αναφέρεται ως «επιβεβαίωση φύλου». Και αυτό είναι νόμιμο.

Δεν είναι ενδιαφέρουσες οι λέξεις που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν αυτές τις καταστάσεις; Το να βοηθάς ένα παιδί να ταυτιστεί με το σώμα που γεννήθηκε ονομάζεται «θεραπεία μεταστροφής».

Η χορήγηση συνθετικών ορμονών και η πλαστική χειρουργική που αλλάζει το σώμα στο παιδί ονομάζεται «επιβεβαίωση φύλου».

Αν αυτό σας φαίνεται ανάποδο, αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι.

Από «What would you say»

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου